Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re:
Na disku je vyrazeny rozmer. Okrem priemeru aj sirka rafika. No a pneumatika musi sediet co sa tyka priemeru, to je jasne. A sirka rafika tam je u pneumatik vzdy interval od do. Ja mam napriklad zimne 165R14 a som na maximalnej sirke rafika pre tu pneumatiku lebo mam 6J14 rafiky. -
wolff 06.11.01 13:57
« Bez nadpisu
No úplně normálně. Šířky kol jsou dělány optimálně pro různý průměr pneumatik, proto třeba 14" kola se dělají pokud vím 5,5 J a 6J. 15" tuším jen v 6J. No a na tyto se dají poté dát všechny rozměry pneumatik (snad jen s vyjímkou pneumatik na dojetí). To znamená, že když máš plecháče z Octavie, tak jsou to asi s největší pravděpodobností 6J 15" a na ty pasují, 195/60 R15, 195/65 R15, 185/60, nebo 65 R15.Pokud máš Fabii, tak bych se asi rozhodl pro ty 185/60, nebo 195/65. Nevím, který z nich jsou levnější, ale asi ty 185. Do nižších profilů - t.j 55 a 50 bych na zimu nikdy nešel, i kdbych ty peníze měl, neboť by ty kola mohly být více zranitelná na zasněžených obrubnících a podobně. T.j můj názor. -
wolff 06.11.01 13:41
« Bez nadpisu
No pokud vím, tak stejně, jako teď s tou Fabií si otravoval i s tím Renaultem. To ví všichni. Vsadil bych se, že 80% lidí tady ani neví jaký mám auto. Narozdíl od tebe. V tom je asi rozdíl mezi námo dvěma. Když nebudu počítat ty tvoje hlášky o měření zrychlení za pomoci stopek a tachometru... -
« Re: to peekaa (srovnání clia a fabie)
peeka-pokud chces uplne holy auto, pak je Fabie levna, protoze nema nic. Nektere veci, ktere nabizi Fabie za priplatek, ma Renault standardne a ani se o nich nezminuje. Pokud budeme volit uz auto s lepsi vybavou, bude na tom lepe Renault. Bylo by docela zajimave srovnat ty dve auta ve stejne vybave a podobnym motorem, ale Clio by asi bylo levnejsi! Z meho pohledu je Fabie takova uhlazena(koncern VW- osobne se mi to libi), Clio je zase takovy sportovni az zvlastni! Nedavno jsem koukal na cenik Corsy a ta je teda docela dost draha a navi toho nabizi docela malo! Inu, kazdy at si koupi to co se mu libi a vyhovuje mu to! -
« Re: to luf
ATX - samozrejme som nepisal o lacnom podvozku, ale zase nechcem, aby pruziny a tlmice stali 20% ceny auta. Komusi si ponukal podvozky okolo 20-25tis, to je pre mna prijatelne. Ale aj tak vsetko zalezi od koncorocnych premii a od toho, co s nimi zamysla manzelka :-)
Moc aut som netestoval, s predajcom alebo majitelom vedla seba sa moc besne manevre nedaju robit. A predtym som mal Skodu 100 a Renault 21. Clio je ovela lepsie ako tieto dve, ale viem, ze by sa dalo este vylepsit. BTW podla mna je vyrazne nedotacave, ked ho posles do zakruty, ale dost lahko nemi charakter k pretacavosti, to je asi jeho najnebezpecnejsia vlastnost.