Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  14:24

« Re:

Na disku je vyrazeny rozmer. Okrem priemeru aj sirka rafika. No a pneumatika musi sediet co sa tyka priemeru, to je jasne. A sirka rafika tam je u pneumatik vzdy interval od do. Ja mam napriklad zimne 165R14 a som na maximalnej sirke rafika pre tu pneumatiku lebo mam 6J14 rafiky.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.11.01  13:57

« Bez nadpisu

No úplně normálně. Šířky kol jsou dělány optimálně pro různý průměr pneumatik, proto třeba 14" kola se dělají pokud vím 5,5 J a 6J. 15" tuším jen v 6J. No a na tyto se dají poté dát všechny rozměry pneumatik (snad jen s vyjímkou pneumatik na dojetí). To znamená, že když máš plecháče z Octavie, tak jsou to asi s největší pravděpodobností 6J 15" a na ty pasují, 195/60 R15, 195/65 R15, 185/60, nebo 65 R15.Pokud máš Fabii, tak bych se asi rozhodl pro ty 185/60, nebo 195/65. Nevím, který z nich jsou levnější, ale asi ty 185. Do nižších profilů - t.j 55 a 50 bych na zimu nikdy nešel, i kdbych ty peníze měl, neboť by ty kola mohly být více zranitelná na zasněžených obrubnících a podobně. T.j můj názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  13:50

« Re: to smarty

Sorry ja delam SW, takze o detailech na autech se zajimam od dubna kdy jsem se rozhodl koupit si auto. Takze jak se tam potom ta pneu napasuje?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.11.01  13:44

« Bez nadpisu

Nemusí.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  13:44

Hmm tak tohleto mi zustava zahadou... ja doted myslel ze sirka plechace/disku musi presne sedet s sirkou pneu... ???
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.11.01  13:42

« Bez nadpisu

Pokud vím smarty 6J 15. (5,5 je kravina)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.11.01  13:41

« Bez nadpisu

No pokud vím, tak stejně, jako teď s tou Fabií si otravoval i s tím Renaultem. To ví všichni. Vsadil bych se, že 80% lidí tady ani neví jaký mám auto. Narozdíl od tebe. V tom je asi rozdíl mezi námo dvěma. Když nebudu počítat ty tvoje hlášky o měření zrychlení za pomoci stopek a tachometru...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  13:40

smarty> Ty plecháče budou 5,5 nebo 6J 15, což je úplně ideální střední hodnota pro oba rozměry pneu.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.11.01  13:38

« to LUf

Pokud vím, tak Hufík je ze Zlína. O podobném individuu v Brně nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  13:38

hmm no sem tam zajedu jezdim na vysocinu, Namest, Trebic, Jihlava a tam obcas byvaj pekny zaveje, zvlast pak kdyz je snih tech stoupanich/klesanich... ale nevim jaky jsou ty plechace co mam od taty
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  13:38

« Re:

wolff> Ta nejmenovaná osoba by s tím nikdy "neotravovala", nebýt nejmenovaného provokátéra s pochybnou psychikou a inteligencí.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  13:32

« Re: Lufův

lufik@hotmail.com, som na to strasne zvedavy. A dufam, ze sa mi podari dostat v blizkej buducnosti do Brna a okolia, aby som sa osobne spoznal s tvojou Fabiou :-)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.11.01  13:30

« Bez nadpisu

Tak v té Kuřimi si to zkusím, to může být vcelku sranda. Kde to tam je přesně. Berme středobod - Michla...?
    Jinak souhlasím, ať si každej koupí co se mu líbí a vzhovuje. Jen ať s tím tady neotravuje jako nejmenovaná osoba...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  12:54

« Re: Lufův

luf> Měřil jsem jeho Clio a mou Fabii. Mám spoustu údajů v xls. Pružnosti, 0-x, brzdy atd. Hoď sem mail a já Ti to pošlu. Bylo to ve 2 lidech (on a já). Jáměl plnou nádrž a on půlku.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  12:50

smarty> Alternativně 185/55R15. To jestli jezdíš moc sněhem. Tam je Ti o 1cm užší velmi kuprospěchu. Paradoxně jsou ale dražší než 195/50. Je to na Tobě.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  12:41

« Re: to peekaa (srovnání clia a fabie)

peeka-pokud chces uplne holy auto, pak je Fabie levna, protoze nema nic. Nektere veci, ktere nabizi Fabie za priplatek, ma Renault standardne a ani se o nich nezminuje. Pokud budeme volit uz auto s lepsi vybavou, bude na tom lepe Renault. Bylo by docela zajimave srovnat ty dve auta ve stejne vybave a podobnym motorem, ale Clio by asi bylo levnejsi! Z meho pohledu je Fabie takova uhlazena(koncern VW- osobne se mi to libi), Clio je zase takovy sportovni az zvlastni! Nedavno jsem koukal na cenik Corsy a ta je teda docela dost draha a navi toho nabizi docela malo! Inu, kazdy at si koupi to co se mu libi a vyhovuje mu to!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  12:14

« Re: to luf

ATX - samozrejme som nepisal o lacnom podvozku, ale zase nechcem, aby pruziny a tlmice stali 20% ceny auta. Komusi si ponukal podvozky okolo 20-25tis, to je pre mna prijatelne. Ale aj tak vsetko zalezi od koncorocnych premii a od toho, co s nimi zamysla manzelka :-)
    Moc aut som netestoval, s predajcom alebo majitelom vedla seba sa moc besne manevre nedaju robit. A predtym som mal Skodu 100 a Renault 21. Clio je ovela lepsie ako tieto dve, ale viem, ze by sa dalo este vylepsit. BTW podla mna je vyrazne nedotacave, ked ho posles do zakruty, ale dost lahko nemi charakter k pretacavosti, to je asi jeho najnebezpecnejsia vlastnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  11:56

OK. That sounds good...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  11:56

« Re: Tip

*. Myslim ze nekteri tam pojedou na max aby ostatni videli ze jejich sunky tam cislo 200 nezobrazi :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  11:53

« to smarty

Prd!!!! To by jsi měl o tolik těžší převody, že by jsi měl pocit, že to vůbec nejede, PP out of range, a ten look!!!! Don´t worry, I know what to do...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…