Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: slavos
Jo, mam 6J rafik a 185/60R14 letne pneu. Ale zimne mam 165/70R14 (tie 70 som si nie isty) a pre tu pneu su rozmery rafika od 4,5 do 6 na sirsi rafik by ta guma nesedela. Ale mozno je ten interval trochu iny, musel by som to overit. Len si vzpominam ze v pneuservise ked som ich kupoval tak to zistovali ci to sadne a zistili sme ze je to ok ale tesne. -
« Re:
Na disku je vyrazeny rozmer. Okrem priemeru aj sirka rafika. No a pneumatika musi sediet co sa tyka priemeru, to je jasne. A sirka rafika tam je u pneumatik vzdy interval od do. Ja mam napriklad zimne 165R14 a som na maximalnej sirke rafika pre tu pneumatiku lebo mam 6J14 rafiky. -
wolff 06.11.01 13:57
« Bez nadpisu
No úplně normálně. Šířky kol jsou dělány optimálně pro různý průměr pneumatik, proto třeba 14" kola se dělají pokud vím 5,5 J a 6J. 15" tuším jen v 6J. No a na tyto se dají poté dát všechny rozměry pneumatik (snad jen s vyjímkou pneumatik na dojetí). To znamená, že když máš plecháče z Octavie, tak jsou to asi s největší pravděpodobností 6J 15" a na ty pasují, 195/60 R15, 195/65 R15, 185/60, nebo 65 R15.Pokud máš Fabii, tak bych se asi rozhodl pro ty 185/60, nebo 195/65. Nevím, který z nich jsou levnější, ale asi ty 185. Do nižších profilů - t.j 55 a 50 bych na zimu nikdy nešel, i kdbych ty peníze měl, neboť by ty kola mohly být více zranitelná na zasněžených obrubnících a podobně. T.j můj názor. -
wolff 06.11.01 13:41
« Bez nadpisu
No pokud vím, tak stejně, jako teď s tou Fabií si otravoval i s tím Renaultem. To ví všichni. Vsadil bych se, že 80% lidí tady ani neví jaký mám auto. Narozdíl od tebe. V tom je asi rozdíl mezi námo dvěma. Když nebudu počítat ty tvoje hlášky o měření zrychlení za pomoci stopek a tachometru... -
« Re: to peekaa (srovnání clia a fabie)
peeka-pokud chces uplne holy auto, pak je Fabie levna, protoze nema nic. Nektere veci, ktere nabizi Fabie za priplatek, ma Renault standardne a ani se o nich nezminuje. Pokud budeme volit uz auto s lepsi vybavou, bude na tom lepe Renault. Bylo by docela zajimave srovnat ty dve auta ve stejne vybave a podobnym motorem, ale Clio by asi bylo levnejsi! Z meho pohledu je Fabie takova uhlazena(koncern VW- osobne se mi to libi), Clio je zase takovy sportovni az zvlastni! Nedavno jsem koukal na cenik Corsy a ta je teda docela dost draha a navi toho nabizi docela malo! Inu, kazdy at si koupi to co se mu libi a vyhovuje mu to!