Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 07.11.01  15:20

« Bez nadpisu

No možná pochopil, že koníci nejsou všechno. i když musíte ho chápat. Kdybych si zvykl na Rencka 2,0 104 kW, tak bych asi taky trpěl ve Fabii se 74 kW. Na horší se zvyká hůř.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 07.11.01  15:17

« to Oidipus

Dík, to si zkusím. Doufám, že tam nebudou zrovna měřit. Hópnu si tam rovnou do Zapomenuté hospůdky. Strašně dobře tam vaří, dlouho sem tam nebyl...to bude fajn
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  15:16

« Re: to HUF

Huf> Já myslel, že takovému pilotovi jde doslova o každý koník:-))
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 07.11.01  15:13

« to ATX

k Hufovi je zbytečný se vyjadřovat - snad jen to, že motor u Mazdy, která má 100 tisíc je furt v lepším stavu než u škodovky po 5 tisících. Ale o tom sem nechtěl.
    Krvina jsme napsal, že i podle toho co jsi napsal ty nepředpokládám, že by se na Octavie dávaly kola 5,5 J15, nýbrž se tam dávají 6J 15, proto sem to ohodnotil slovem kravin. Jinak nevím proč by tam nemohl dát na zimu 185/60 R15, nevidím důvod proč by se do podběhů Fabie neměly vlézt. Popravdě, ani jeden z rozměrů o kterým se byvíme není pro Fabii určený (pro ni je nejlepší tak 165/70 R13 - trocha sarkazmu nikdy neuškodí) Pokud jde o ty ráfky - většinu zničených kol jsem viděl na nízkoprofilových kolech, nehledě na to, že u těchto kol musí tyto být nahuštěny na daleko vyšší tlak, což jistě každá ví, že na zimu to není nejlepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  14:58

Karizma> Vliv na jízdní vlastnosti to má veskrze pozitivní. Držení stopy (handling), brzdná dráha i přenos síly na vozovku 1*. Valivý odpor určitě o něco vzrostl, ale jestli jde o 1 až 2 PS, tak co. Za tu bezpečnost bych obětoval i 10.

215/40ZR16 jsou na Fabii (s odpovídajícím výkonem) úplně v pohodě. Akorát. Záleží ale i na směsi a vůbec na pneu. SP Sport 9000 MFS jsou rozhodně špička. Lepší, než GoodYear F1 nebo Michelin Pilot. Konkurence je Pilot Sport, P-Zero nebo S02PP potažmo S03PP.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  14:54

STAVROS> Nehaž perly sviním. 215/40 pro ženskou je naprosto zbytečné plýtvání. BTW, na jakou Fabii to má být? Jízdní vlastnosti jsou super, vyjeté koleje jsou v pohodě (i díky podložkám). Vůbec, s tím podvozkem je to svezeníčko velmi příjemné. Očesání zatím nic a ani mě to přiznám se nenapadlo. Holt Zlínsko je na pohodu. Brno nebo Praha si ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  14:13

« Re: podlozky

Michal rikal ze uz mas i podlozky. udelej nejaky foto at to vidim ! :-) dik
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  14:11

Hufe, ty jsi šel do širších pneu? A nemá to v tvém případě negativní vliv na jízdní vlastnosti (větší valivý odpor, vyjeté koleje na cestě)? Já se domnívám, že 215ctky jsou na Fabii přece jen moc.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 07.11.01  13:57

« Re: to peekaa (srovnání clia a fabie)

Ale proč tedy když mám zamlžený skla jde na ně víc vzduchu než obvykle ? Je taky možné, že je to jen můj dojem.

to Huf: já jezdím se dvěma vozíky. SAAB 9000 ([odkaz] -> SAAB 9000) jehož majitelem nejsem, pouze pilot. Vozík, který vlastním na dojíždění do práce je Corolla ([odkaz] - zatím ve výstavbě).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  13:42

to Huf: a ty Dunlopy? Jaký jsou? Neni těch 215 až dost? A ty šestnáctky ty bláho to je fakt dost. Jede to teda bez problémů jo? Jo a ještě jak jsem říkal bude to pro mojí žábu, ona bydlí spíš u sebe v bytě /nemá garáž jako já/ a tudíž bych měl strach, že jí ty kola někdo očeše. Nestalo se ti už něco takovýho?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  13:23

No ja se chytl toho "pripadne sama odmlzi"... jasne ze klima vysusuje vzduch proto jezdim porad s AC zapnutou pekne na 22 a je mi v aute celou cestu fajnes a skla jsou suchy... akorat ze musim zvejkat a hodne pit protoze mam sucho v drzce ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  13:21

Saab> Ten Tvůj vozík má 9let???
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  13:20

smarty> Tam asi nejde o detekci mlhotvornosti, nýbrž o to, že kompresor jede pořád a tudíž taky pořád imrvére vysušuje vzduch. Soudím tak podle CLIMATRONICu, který důvěrně znám z mé bývalé octavie a z otcového laurina.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  13:16

STAVROS> Wolff má nějakou starou mazdu 323F cca 100PS před rozprchem (= 100 měla když byla nová).

Já mám 215/40ZR16 Dunlop SP Sport 9000 MFS. Pneu 8.300Kč + cca 4.000 ráfek 6,5J16 na Octavii RS.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  12:47

hmmm mozna podle vlhkosti vzduchu... to bude asi ono
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  11:33

« Re: Fabia vs. Clio

aaa permonik :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  11:32

« Re: Fabia vs. Clio

To je teoreticky to same jako MBA, jen je to elekrtonicke, vyhodnocujeto rychlost seslapnuti brzdoveho pedalu+ dalsi veci! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 07.11.01  11:30

Mě taky, ale vždy když sednu do 9 let starého SAABu a začnou se zamlžovat okna, tak zvýší výkon směrem k oknům, asi má nějaká teplotní čidla podle kterých vyhodnotí, že by mohlo dojít k zamlžení oken. Navíc, asi podle teploty, automaticky aktivuje i vyhřívání zadního okna a vnějších zpětných zrcátek, případně si automaticky zavírá a otvírá vnitřní cirkulaci vzduchu apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  11:20

to by me zajimala ta detekce zamlzenych skel :)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 07.11.01  11:18

to Huf: jenže automat. klima je zase o 100% lepší než poloautomat. Prostě jen nastavíš teplotu a klima sama vyhodnotí kam má osvěžující vzdoušek poslat, sama případně odmlží okna apod. Nemusíš se prostě o nic starat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…