Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
wolff 08.11.01 19:42
« Bez nadpisu
jinak každýmu co se mu líbí. Já se jen snažím upozornit na některé věci, které si zarytý škodovkář ani neuvědomuje. Mezi to samozřejmě patří takové detaily, jako, že výkon u 1,4 74 kW je sice pěkný, ale už si málokdo uvědomí, že tato hodnota platí pro 98 oktanové palivo. A samozřejmě mnoho jiného. Jde jen o to jestli to chce někdo akceptovat, nebo ne. Pokud jde o Hufa - patrně se jedná o člověka, kterého bych si asi v běžném životě ani nevšiml. Tady však každej může psát pitomosti jaké chce.Mimochodem za tak upravenou Fabii by Huf stěží dostal stejné peníze v bazaru jako za úplně stejné auto, avšak ne tak upravené a bez podobných zákroků na motoru. To byla jen taková poznámka na okraj. Huf je naivní, nevyzrálý nadšenec, já už jsme realista, který z tohohle vyrostl. -
wolff 08.11.01 19:36
« Bez nadpisu
Co chcete, abych udával za čísla? Já sem prostě člověk, který si myslí, že techniku, případně objem motoru nelze nahradit mračítky (které mimochodem vyhlášk nepovoluje) a ani prostě nevěřím chiptuningu (nic proti ATX - je to jeho živobytí). Obecně nemám ani nic proti hufově škodovce, jen mi prostě vadí, že si neuvědomuje, že nemá S3, nýbrž, že má právě Škodovku. Z vlastní zkušenosti vím, že takoví řidiči jsou velmi nebezpeční, protože povětšinou nedokáží odhadnout skutečný výkon svého auta a předjíždějí, tam kde na to prostě nemají a vznikají nebezpečné situace (přesně s Fabiema, s Golfama - jiní to povětšinou nedělají). Pokud jde o Hufovu Fabii, tak nevím co tady uvádí za čísla, ale ty nejsou pro mě směrodatná, protože každý si tady může najít příspěvky, kdy tady uváděl jako směrodatné zrychlení dle rychloměru. Obecně škodovácké rychloměry nejsou moc přesné.(Znám jednu Felicii 1,3 MPi, která jezdí i 180 - což je samozřejmě blbost). Já prostě nejsem natolik blbý, abych ohrožoval někoho na silnici jen kvůli tomu, že si na stopkách změřím zrychlení. Nehledě na to, že si to každý v tabulkách může najít. Nevím kolik si Hufík naměřil koní, ale nemyslím si, že 1,8 mazda s udávanými 78 kW s 91 oktanovým benzinem měla být pomaalejší než jakýkoliv 2,0 litrový diesel. Toť vše. -
« Huf versus Wolff
Sleduju to tady dost dlouho a je to sranda (Huf proti Wolfovi).Já se přikláním jasně na stranu Hufa:1)Má solidně upravený auto (kvalitní věci,žádný sračky)
2)Uvádí svoje postřehy a radí ostatním a není nic špatnýho na tom ,že je ze svýho auta nadšenej a hají svýho tunera.Wolf jenom rejpe,nevíme co má za auto a za každou cenu zpochybňuje Hufův názor.
TO HUF:Já asi mít tvoje finance volím Octavii 1.8T a tu upravuju.Co si o tom myslíš?Proč jsi volil právě Fabii 1.9TDI ? -
« Re: Climatronic
Climatronic funguje jako kazda normalni automaticka kimatizace. Stupidni je ovšem ergonomie ovladani. Kdo ma čumet na display za jizdy a ještě docela špatně umístenej. Kdyby byl výše tak by se nic nestalo. Podle hmatu se nepozna co je navoleno a to je špatne. Sila vetraku jsou takove male obdelnicky na strane displaye... atd. Jezdil jsem s autem s manualni tak i ted s plne automatickou a vice mene je mi to jedno. Nenasel jsem v tom zasadni vyhody nebo nevyhody. Kdyz jsem chtel u manualni rychle teplo nebo zimu tak jsem posunul ovladac do extremni polohohy a bylo to. Ted musim mackat modre nebo cervene tlacitko nez se dostanu na horni mez teploty. Ale zase drzi teplotu. Jak rikam je mi to jedno. Hlavní je ze to v lete chladi a jestli tam budu mit display, nebo tlacitko A/C to je mi šumák :o) Jinak docela dobře je vyřešena aut.klima ve volvu. VW a jeho climatronic je fakt špatně vyřešen do ovladatelnosti, ale funguje normálně. -
"-- skrytý --" 08.11.01 11:50
« Re: Re:
huf, ved ja tu vidim kazdy den (no nie uplne, citam zriedka), o co ide. co ti brani zachovat sa rozumne (ked tvrdis a snazis sa prezentovat, ze taky si), * na tie hadky a neustale dokazovanie, ze vsetci v konferenciach octavia a nizsich maju horsie auto, ako ty? ved to pochop. o nic ine mi nejde. -
matuS 08.11.01 10:37
« Re: to HUF
audino, to je OK, ja som v tom prvom odstavci vlastne len pisal, ze aky je rozdiel v poloautomatickej klime (tu ma huf) a plne automatickej, ktoru mas aj ty.
smarty, ja nemusim nic hajit. hm, ja vlastne ziadnu klimu nemam, okrem tej v skole, a domov si skusim na leto jednu prenajat :-) (ak to nebude moc drahe) -
No ja jezdil par dni v Omeze (spravne sklonovana Omega? asijo) a vim jak chodi Automatika... Nevidel jsem na tom nic moc super... ZA tu cenu a spoustu elektroniky navic.. nevim.. Ja jezdim s A.C. ve fabii 800km a mam ji celou dobu zapnutou a je mi fajn a nepozoruju nijak zvlast vykyv teploty. Ale kazdy haji to svoje ze :) -
Mne osobne klima v aute funguje tak, ako by som si predstavoval. Konkretne po studenom starte podla schemy najprv okno, potom nohy a ked uz je celkovo v interieri vyssia teplota, tak potom pusti vzduch aj do vyduchov v palubovke t.j. napr. do xichtu.
Prave preto som sa pytal, ci je zhodna klima vo VW, Skoda a Audi, aby som vedel, ci sa vase picovanie tyka aj mojho auta. -
matuS 08.11.01 09:51
smarty> ona ta normalna klima nieje blba a nezacne po nastartovani fukat naplno. ja vas chapem, lebo ste zblbnuti z toho climatronicu. snad ti nemusim vysvetlovat ako taka automaticka klimatizacia funguje. takze ked ona vie, ze ma kurit, ale kurit nemoze, pretoze motor je studeny, tak sa pusti jemne na predne sklo, lebo inak by sa zacalo rosit. naplno sa pusti vtedy, ak jej to povies t.j. stlacis tlaciko odhmlovania predneho okna. inak si ona automaticky pianko fuka na predne okno, a ked zisti, ze uz dava teply vzduch, tak sa prepne na nohy a do kabiny, ale opat nafuka naplno, ale pekne pianko... ved sa skuste niekedy odviezt v normalnom aute.
preco si myslim ze climatronic je napicu? no preto, lebo nedrzi dobre teplotu. nepovedal mi to jeden clovek, takze mam tomu dovod verit, nakoniec tusim diamant tiez napisal, ze si na to nemohol dobre zvyknut.
dalsia vec, to uz je esteticka, podla mna ten climatronic vyzera uplne otrasne, a napr do takeho passata sa vobec nehodi.
takze asi tak. -
no myslim ze tvuj nazor je dost ako ze napicu, lebo aji ti * co nam jako ze vladnou, to sou cisti *, iba *..... (viz jedna mp3 :-) a tak dale.... ja nevim, nevim, kdyz ti zacne klima fucet naplno ledovej vzduch na prdeni sklo, tak ti to jde primo do ksichtu, taky k fasa ne ?