Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  15:40

« Re: Junior

Vaha hole Fabie Junior 1.0 je 1010 kg oproti az1235 kg Fabie 1.9 Tdi Elegance.Spotreba u litroveho juniora 9.0 5.4 6.7 je oproti me Almere 1.5, 8.6 5.5 6.7 taky vysoka.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  14:57

« Re: Junior - to ruprecht

No on se Warťas dělal i jako čtyřdobej motor...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  14:42

ten tvůj známej je pěkný čuně. Dokážu ještě pochopit, když stoletej důchodce jezdí v Trabantu, protože na nic jinýho nemá. Ale když má někdo prachy a smrdí jen tak z legrace je mi z něj na blití :o))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  14:27

Já z toho nejsem na prášky...

já jsem jen chtěl uvést na pravou míru zdejší "opojení rychlostí".

Mimochodem - pokud se chcete pobavit nebo aspoň podivit - jeden můj známej má (už asi 4.) wartburga. Jezdí s ním 35 let a je s ním nadmíru spokojenej. Jezdí opatrně, nikam nespěchá, občas si něco spraví...

Prostě pohoda. Jo - pokud byste řekli - chudák - nemá na nic lepšího - nemohli byste se plést víc. Je zástupcem ředitele v jedný velký firmě na boleslavsku. Příjem slušnej. Velkej barák s bazénem...

Jooo holt lidi různý koníčky maj :-))

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  13:02

« Re: Brzdici a prudici

Viados: jo je to tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  12:58

Jo nicméně Junior by nemel mit deformacni traverzu. Prý....
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  12:55

ad Corsa: 1.2 8v mel 33kW, vzhledem k hmotnosti stare Corsy na tom bude dynamicky stejne jako ten Junior. Alespon vis co ty lidi za 250kKc ceka :-))) Rozdil je v tom ze ta Corsa sice nejela, ale taky nezrala. Asi to fakt nema cenu uz pitvat.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  12:52

peeka: nebud z toho hned na prasky ... sorry ... proste nevedel jsem ze jeste existuji takovi masochisti, ze si koupej auto, ktere bude zrychlovat na 100 za 22sec a bude zrat jak protrzeny. Jak jsem rekl, chapu lidi, kteri nikam nespechaj, kteri jezdi na spotrebu, jsem jednim z nich a proto nechapu smysl Juniora. Leda ze by fakt byli ujety na Skodu a museli ji mit za kazdou cenu. To pak komu neni rady tomu neni pomoci. Pak uz je mi to jasny :-))) PS: nechal bych si tu S105 ...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  11:29

:-)))))))))))

Absolutní souhlas!!!!

Líp bych to asi nenapsal

Ad hmotnost 1065 váží: 1,4 - 44kw

ostatní v udávaném limitu...

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.01  10:23

« Brzdici a prudici

Jeste k Junioru. Mozna z nej bude brzdic, ale zalezi, kdo v nem bude sedet. Pokud opravdu nejakej junior, pak tezko. Hormony dostanou i z Juniora zavratny rychlosti, stejne jako dostavaji z Favoritu nebo Clia 170ku. :o))) A 90-100 kmh na okresce ze sebe i Junior urcite dostane. Nejvetsi brzdici jsou vikendaci a ti jsou doslova k posrani v jakymkoliv aute. Potkavam Favority, Felicie (a dokonce jsem potkal i Vectru) s postarsima manzelema, ktery po relativne uzkejch ale rovnejch okreskach jedou stabilne 65 kmh (a navic se ridici asi rozhlizej po krajine nebo se vyhejbaj i minimalnim diram v silnici, a proto klickujou od levy krajnice k pravy) a na druhou stranu potkavam 105ky a 120ky, ktery jedou v 5 lidech v pohode 90 kmh. Jsem asi relativne klidas, takze mi fakt nevadi jet za nekym par kilaku predpisovejch 90, ale stve me
    jet 65, kdyz se neda rozumne predjet. A ze na dalnici jede skudka jen 110 kmh? Nejezdim po D1, ale na D5 pravidelne - skodovky tam celkem poctive jedou v pomalem pruhu mezi kamionama a neprudej. Prudej spis pubertalni blboni s ksiltovkama ksiltem dozadu ve starejch GSI golfech a kadetech, ktery 2 metry za vama klickujou ve 160ce jak Spitfire za Messerschmittem ... iluzi doplnuje to blikani dalkovejma - je to jak strelba z palubnich kulometu ... :o)) Na takovy plati jen specialni tlacitko rozsvecejici i pri zarazeny 5ce couvaci svetla :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.01  10:04

« Re: Nejlepší Škoda Fabia

a> Mas uplnou pravdu. Vzdyt kdo by si nevsim, kolik novejch Almer se na silnicich objevilo!
    Za cenu 400 litru asi fakt nejlepsi auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.01  10:00

« Re: hmotnost

Kolik vazi Junior a kolik Fabia TDI? Bude dost velkej rozil mezi litrovym benzinem a dvoulitrovym dieselem ... Rikat ZZZ vazi XXX je blbost. Musite rict s kterym motorem.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  09:36

« hmotnost

škoda fabia má, měla, a bude mít hmotnost 1065 (1010-1100) ;-)

Problém většiny lidí je právě v tom, že slepě přebíraj to co jim někdo nakuká...

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 26.11.01  07:33

« Re: Corsa 1,2 (Re: Junior)

to Diamant: no vidíš, Micra 1.0 ti připadá líná a přitom je mnohem lepší než Fabia Junior, Micra je lehčí o cca 200kg, lepší zrychlení o 6 vteřin apod. A dokonce je Micra i levnější (nevím co má za výbavu, ale Junioru určitě konkurovat bude :-)

Jakou má ve skutečnosti pohotovostní hmotnost Fabia ? Před měsícem ještě uváděli hmotnost přes 1200kg a najednou je to necelých 1100 kg, to na ní udělali po crashtestech nějaké úpravy (když už je má za sebou) ?
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.01  01:39

« Jaký zimáky

Na Fabii máte odzkoušený co radíte?
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.01  00:00

« Nejlepší Škoda Fabia

Je Nissan Almera nezdá se Vám? 407 000Kč klimatizace a další výbava daleko vetší kufr i celý vůz a spolehlivost a záruky. 1,5l 90k.
    20 000 Kč na benzín.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.01  17:52

« Re: Pazvuky

Díky za tip. Vzal jsem kladivo a pořádně do té příčky třísknul (přes dřevo samozřejmě). A najdenou je to v pořádku ;))) Vrzání v palubovce lze trošku zmírnit vložením něčeho měkkého (molitan) mezi kopeček s přístroji a plastový kryt; je tam malá dírka.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.01  00:00

No vidíte taky jsem mněl možnost jezdit s Corsou toho samého objemu,a bylo to v pohodě rozhodně lepší než Fabie 1,0,ale když už jsme u toho nikdo neodsuzoval 1,4,ale 1,0 to je podle mne slabota!V pořádku, i když jezdí někdo v klidu,tak se určitě dostane do kritické situace,a potom je lepší risk nebo holý život,(pro ty co nechápou,nemusí jet rychle,ale je hodně *,kteří si myslí,že jim patří cely svět a i když jedete v klid tak nikdy nevíte co se může stát!!!!!!)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.01  21:43

peekaa > plne stebou souhlasim co jsi napsal.Neni dulezite jet rychle ale dojet do cile.Nekteri by potrebovaly slabsi auta aby nemeli odvahu predbihat v mistech kde se nema...Zajimava stranka o Junioru [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.11.01  19:27

Ešte som zabudol. Jazdil som pár dní aj požičanou Microu 1,0 a musím povedať, že takýto vysokootáčkový motor mi nepasuje. Keď som s tým jazdil ako bežne, tak to zdochýňalo a vôbec to nešlo. A to neusále vytáčanie zase vytáčalo mňa. Takže ďakujem, neprosím. Predsa len vyšší obsah (hoci s rovnakým výkonom) je o inom. Proste pohoda. Hoci aj za cenu mierne vyššej spotreby. Keby nebolo také šialene vysoké zákonné poistenie, tak najväčšia pohoda by bol ten 2,0 vo Fabii.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…