Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Junior - to ruprecht
Já z toho nejsem na prášky...
já jsem jen chtěl uvést na pravou míru zdejší "opojení rychlostí".
Mimochodem - pokud se chcete pobavit nebo aspoň podivit - jeden můj známej má (už asi 4.) wartburga. Jezdí s ním 35 let a je s ním nadmíru spokojenej. Jezdí opatrně, nikam nespěchá, občas si něco spraví...
Prostě pohoda. Jo - pokud byste řekli - chudák - nemá na nic lepšího - nemohli byste se plést víc. Je zástupcem ředitele v jedný velký firmě na boleslavsku. Příjem slušnej. Velkej barák s bazénem...
Jooo holt lidi různý koníčky maj :-))
PeeKaa -
« Re: Junior
peeka: nebud z toho hned na prasky ... sorry ... proste nevedel jsem ze jeste existuji takovi masochisti, ze si koupej auto, ktere bude zrychlovat na 100 za 22sec a bude zrat jak protrzeny. Jak jsem rekl, chapu lidi, kteri nikam nespechaj, kteri jezdi na spotrebu, jsem jednim z nich a proto nechapu smysl Juniora. Leda ze by fakt byli ujety na Skodu a museli ji mit za kazdou cenu. To pak komu neni rady tomu neni pomoci. Pak uz je mi to jasny :-))) PS: nechal bych si tu S105 ... -
"-- skrytý --" 26.11.01 10:23
« Brzdici a prudici
Jeste k Junioru. Mozna z nej bude brzdic, ale zalezi, kdo v nem bude sedet. Pokud opravdu nejakej junior, pak tezko. Hormony dostanou i z Juniora zavratny rychlosti, stejne jako dostavaji z Favoritu nebo Clia 170ku. :o))) A 90-100 kmh na okresce ze sebe i Junior urcite dostane. Nejvetsi brzdici jsou vikendaci a ti jsou doslova k posrani v jakymkoliv aute. Potkavam Favority, Felicie (a dokonce jsem potkal i Vectru) s postarsima manzelema, ktery po relativne uzkejch ale rovnejch okreskach jedou stabilne 65 kmh (a navic se ridici asi rozhlizej po krajine nebo se vyhejbaj i minimalnim diram v silnici, a proto klickujou od levy krajnice k pravy) a na druhou stranu potkavam 105ky a 120ky, ktery jedou v 5 lidech v pohode 90 kmh. Jsem asi relativne klidas, takze mi fakt nevadi jet za nekym par kilaku predpisovejch 90, ale stve me
jet 65, kdyz se neda rozumne predjet. A ze na dalnici jede skudka jen 110 kmh? Nejezdim po D1, ale na D5 pravidelne - skodovky tam celkem poctive jedou v pomalem pruhu mezi kamionama a neprudej. Prudej spis pubertalni blboni s ksiltovkama ksiltem dozadu ve starejch GSI golfech a kadetech, ktery 2 metry za vama klickujou ve 160ce jak Spitfire za Messerschmittem ... iluzi doplnuje to blikani dalkovejma - je to jak strelba z palubnich kulometu ... :o)) Na takovy plati jen specialni tlacitko rozsvecejici i pri zarazeny 5ce couvaci svetla :o)))))
-
Saab 26.11.01 07:33
« Re: Corsa 1,2 (Re: Junior)
to Diamant: no vidíš, Micra 1.0 ti připadá líná a přitom je mnohem lepší než Fabia Junior, Micra je lehčí o cca 200kg, lepší zrychlení o 6 vteřin apod. A dokonce je Micra i levnější (nevím co má za výbavu, ale Junioru určitě konkurovat bude :-)
Jakou má ve skutečnosti pohotovostní hmotnost Fabia ? Před měsícem ještě uváděli hmotnost přes 1200kg a najednou je to necelých 1100 kg, to na ní udělali po crashtestech nějaké úpravy (když už je má za sebou) ? -
No vidíte taky jsem mněl možnost jezdit s Corsou toho samého objemu,a bylo to v pohodě rozhodně lepší než Fabie 1,0,ale když už jsme u toho nikdo neodsuzoval 1,4,ale 1,0 to je podle mne slabota!V pořádku, i když jezdí někdo v klidu,tak se určitě dostane do kritické situace,a potom je lepší risk nebo holý život,(pro ty co nechápou,nemusí jet rychle,ale je hodně *,kteří si myslí,že jim patří cely svět a i když jedete v klid tak nikdy nevíte co se může stát!!!!!!) -
Diamant 23.11.01 19:27
Ešte som zabudol. Jazdil som pár dní aj požičanou Microu 1,0 a musím povedať, že takýto vysokootáčkový motor mi nepasuje. Keď som s tým jazdil ako bežne, tak to zdochýňalo a vôbec to nešlo. A to neusále vytáčanie zase vytáčalo mňa. Takže ďakujem, neprosím. Predsa len vyšší obsah (hoci s rovnakým výkonom) je o inom. Proste pohoda. Hoci aj za cenu mierne vyššej spotreby. Keby nebolo také šialene vysoké zákonné poistenie, tak najväčšia pohoda by bol ten 2,0 vo Fabii.