Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: ASR
Toppower> ASR je omezení prokluzu, ne jeho úplná eliminace. To ani technicky nejde. Zkus se nad tím zamyslet. ASR Ti dovolí na kluzkém povrchu zrychlit, aniž by Tě to "potahalo" ze strany na stranu. Ještě lepší je to, že můžeš do zatáčky na sněhu přidat a projedeš ji úplně v pohodě.
BTW, máš TDI, 2.0 nebo 1,4 16V? Já mám TDI a pracuje to perfektně. TDI má určitě vychytanější SW řídící jednotky, než 16V. -
« ASR
Mám na Fabii ASR tak jsem to včera na sněhu trochu zkoušel a docela mě to překvapilo. Kola se vesele protáčejí dál. Až potom co jsem na to opravdu dupnul tak se spustilo. Znamená to teda, že ASR nefunguje, pokud se obě kola protáčejí stejnou rychlostí? A zafunguje až potom co některé z těchto kol se začne protáčet rychleji než to druhé? -
« Jak zapojit přídavná světla
Na Fabii ať už dálková či mlhová. Jak to nejlépe vyřešit? Nebude to zlobit s tím jejich CAN BUSEM a kontrolou žárovek? Jaké kabely, kolikátky pojistky, odkud brát napájení, jak silné žárovky vydží atd . má někdo zkušenosti? Co přidat 4x 130W H3? -
Diamant 27.11.01 20:24
« Autoradio
Na tej adrese som nenasiel nic o tom zapojeni konektorov. Nemate niekto stiahnute to zapojenie pripadne navod aj s nejakym nakresom, ja som hladal asi nespravne.
Este by som sa chcel opytat, ci neviete nahodou nieco o moznosti kalibrovat palubny pocitac Fabie alebo Octavie? U Felicie sa to dalo. -
« Neprajnici
Vy vsetci, co kritizujete Juniora ste obycajni nepranici
V novembrovom cisle casopisu Auto Motor a Sport bol rozhovor s riaditelom Skoda-Auto Slovensko a ten predsa povedal, ze mal moznost zajazditi si na Juniorovi a ze to auto "napriek opticky nizkemu vykonu dobre jazdi" :-)))))))))))) A ze vraj to bude totalny bestseller :-)))))
Takze az ma prestane bavit Audi, tak idem do toho :-))) -
« trochu offtopic
Ak to chces nasilu robit bez Skoda servisu poprehadzuj napajacie kable, tusim 4-ka a 7-ka pin na konektore. (zlty a cerveny, ale radsej to omeraj merakom, lebo pri povodnom zapojeni, po vypnuti klucika strati radio napajanie a nepamata si stanice). A este vytlacil z konektora tusim modry kabel a zaizoloval ho. Ale preco, uz si nepamatam. Aha uz som to nasiel : "Kostra je na 8, tak jak je obvyklé, další starosti ale může přinést druhé trvalé napájení, které je také na kontaktu 5. Ten je u mnoha autorádií určen pro výstup ovládacího napětí pro napájení zesilovače, což bývá tranzistorový spínací obvod. Přivedení trvalého napětí na tuto dutinku může v určitých případech (v závislosti na konstrukci autorádia) poškodit jeho elektroniku. Proto je vhodné ji preventivně vyjmout z konektoru a zaizolovat, případně k ní vodič přerušit. Na kontaktu 1 je přítomen „tachometrický“ signál umožňující automatickou regulaci hlasitosti vzhledem k rychlosti vozu, pochopitelně u příslušně vybavených autorádií. Dutinka 6 slouží k přenosu napětí při zapnutém vnějším osvětlení vozidla, což u některých autorádií umožňuje ovládat jas displeje, případně osvětlení tlačítek." Najdes to na http:\stereovideo.cz ,inak tie repraky v prednych dverach ma prekvapili. Nie je to az tak fuckerska banda boleslavska. -
« trochu offtopic
Ja som tam chcel fuknut Kenwood-a. Vselijako som spekuloval. Zohnal som zapojenie konektora, prehadzoval som napajanie...az som sa vzdal a vbehol som do najblizsieho autoservisu v malom mestecku. Elektrikar to mal hotove za 5 minut. Ja som bol spokojny, ze mam napajany predzosilovac autoanteny, (hraju mi aj slabe stanice z Rakuska a pod). Nechal som tam asi 200 Sk za pracu, asi 200 Sk za bazmek co zapojili do cesty medzi predzosilovac a radio. A este 200 Sk.- mi uctovali za vymedzovaci ramik o rozmeroch 10 x 200 mm. Zaokruhlene asi 650 Sk.- a este sa mi aj podakovali. P.S.: ked niekde uvidite v reklame napisane "priprava pre autoradio" doplnte si "ponukane firmou Skoda, ostatne radia za priplatok". Fucker banda boleslavska !! -
Diamant 26.11.01 20:05
« Váha Fabie
Hmotnosť Fabie sa pohybuje od 1.010 kg (Junior 1,0 MPI) do 1.270 kg (Elegance Combi 1,9 TDI). To je asi tak všetko.
Viados> Presne to isté hovorím aj ja. Veľmi záleží, kto bude za volantom Juniora sedieť. Ak to bude prchký mladík či mladší človek vo firemnom aute, tak to bude jazdiť rýchlejšie, než bežný priemer. Inak aj ja som kľudný človek, ale takým blikajúcim indivíduám som zvykol pred nos "fúknuť" dymovú clonu (no čo už, TDI :o) a po chvíli som sa zase vrátil späť na svoju cestovnú rýchlosť. Inak ja chodievam po diaľnici tak povedzme 120. Či s Feliciou či s Golfom. -
« Rozdělení koncernu VW
Dle informací MF Dnes bude koncern Volkswagen rozdělen novým šéfem již od počátku příštího roku na konzervativní a sportovní divizi a Škoda bude patřit do té první. Bude to tedy znamenat konec škodováckých modelů s výkonnějšími motory viz. Octavia RS nebo případně do budoucna neuvedení Fabie RS a nástup dietních motorů?