Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  12:38

« Re: ASR

Hufe, to je zajimavy, nedavno jsi to vyvracel... chicht:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  12:32

MSR nemám. Testoval jsem to brutálním způsobem na ujetém sněhu při 0 stupních (klouzalo to jako potvora) a nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  12:30

« Re: Autoradio

mráček> ABS jsme neuzavřeli. Ty jsi unikl, poněvadž Ti došly argumenty. A třeba takový audino potvrdil mé údaje... Zkus přijít s fakty.

BTW, ASR je nezávislé na EDS. ASR jde vypnout, EDS je ale stále aktivní (nevypinatelné). Někdy funguje jen ASR, někdy jen EDS. Tak jsem to alespoň vypozoroval.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  11:38

Huf - jsi si jisty, ze MSR nemas???
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  11:37

Jinak jsme myslel, ze jsem tema ABS uz uzavreli, proto jsem se k nemu nevracel!
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  11:36

Hufe, tak ty mas ASR bez EDS? Hmm, to jsem nevedel, ze se to dela... :-))) Ta ma asi jenom Fabie TDI...ryyyp :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  21:39

Diamant> Já MSR nemám. Do TDI PD to začali škodováci dávat až nedávno. Včera u nás napadlo, tak jsem celý večer testoval. MSR mi nijak nechybí. Možná, že by se spíš hodilo neznalým turistům.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  21:37

mracek> Opět mimo mísu. Kde jsi se dověděl, že ASR přibržďuje kola? ASR omezí MK. Přibrždění kol má na starostí EDS, popř. ESP.

BTW, co optické čidlo ABS? Nějak jsi to přestal hájit. Tak na co jsi přišel? ;o) Možná, že čteš Svět motorů, ale něco k dokonalosti Ti ještě schází ;o) Rýýýýýýýp
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  21:33

mracek, ace2> Já to myslel jinak. U TDI se díky značnému MK o dost lépe upravují otáčky v reálném čase. Toť má úvaha.

BTW, když už mě budete chtít napadnout za to, že hájím, co mám, tak se napřed zamyslete, proč to mám. Měl jsem na výběr. Vzhledem ke svým znalostem a zkušenostem jsem volil to, o čem jsem přesvědčen, že je lepší.
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.01  20:16

« ASR

díky za osvětu
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.11.01  19:43

« ASR

No pozri. Pokiaľ má auto ABS, tak má vlastne čerpadlo so sústavou ventilov a snímače na všetkých štyroch kolesách. A keď máme tento základ, môžeme na to vešať všakovakú elektroniku. Základným vylepšením ABS je EBV, čo je vlastne náhrada mechanického ovládania pre rozdelenie brzdnej sily na kolesá prednej a zadnej nápravy v závislosti na zaťažení vozidla. Ďajej nasleduje EDS, čo je vlastne elektronická uzávierka diferenciálu realizovaná výlučne pribrzďovaním prešmykujúceho kolesa. Jeho vylepšením je ASR, ktorého jedinou podmienkou je opäť prítomnosť ABS. ASR po vyhodnotení signálu od poháňaných a nepoháňaných kolies pribrzďuje prešmykujúce koleso. Ak ani to nestačí alebo sa prešmykujú obidve, tak uberá motoru plyn. A je to jedno, či je to 16V alebo TDI. U motorov s vysokým točivým momentom je súčasťou ABS aj MSR. Tento systém zabraňuje preklzu kolies prednej nápravy na klzkom povrchu pri brzdení motorom. Realizuje sa to pridávaním plynu. No a napokon najvyššou "nadstavbou" systému ABS je ESP. To však vyhodnocuje okrem signálu od kolies aj rýchlosť vozidla, natočenie volantu a signál snímačov snímajúcich odstredivú silu. A na základe toho všetkého pribrzďuje jednotlivé kolesá tak, aby sa zabránilo vznikajúcemu šmyku alebo aby bol vzniknutý šmyk maximálne potlačený. A to bez ohľadu na to, či vodič brzdí, alebo nie. Dúfam, že teraz je to už jasné.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.11.01  19:09

diamant@ke.telecom.sk - díki!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  18:36

Aha a to ho přibrzdí i když nemá auto ESP ? Spoluučast obou systému bych pochopil, ale pokud není auto vybaveno ESP, ale jen ASR tak ho to asi pribrzovat nebude a bude ubirat jen vykon na motoru, ne ? Nebo je to jinak ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  18:27

ace2- dokaze ho omezit tak, ze ho pribrzdi... Je to uplne proste, ale ucinne... :-) Tak mne tak napadlo, ze 4-kolky to maji s ASR asi tezsi, spis teda ASR s 4-kolkama... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  17:44

Nicmene jsem nevedel ze ASR funguje nezavisle na kolech. Takze on dokaze omezit vykon na kazdym kole zvlast ? Jsem si jako ne-majitel myslel, že to jen ubere vykon motoru a tim ho hasne.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  17:17

Pri TDI je vsetko lepsie! To este neviete?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  14:44

Ach sooooo... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  14:42

Ne u TDI funguje lépe protože je to TDI :))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  14:30

Hufe, ASR pracuje uplne stejne u 16V i u TDI! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  14:29

ASR by melo temer uplne zamezit protaceni kol, ale chvily mu to trva nez najde spravnou kombinaci... :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…