Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:42

« Re: ASR

to Huf: asi máš recht. Já bych si radši taky koupil TDI-PD ale, mojí žábe tohle stačí, byl tam rozdíl asi 50 000,- a ona toho zase po tom městě tolik nenajezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:42

Hufe, ano ridici jednotka TDI je vychytanejsi z toho duvodu, ze ridi vice funkci, ktere normalni auto nema, coz ale nema s ASR vubec nic spolecnyho! To je u vsech aut stejny!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:40

ace2-o to nejde, jde o to, co vydrzi vnitrnosti...Jinak kdyz uz mluvis o ty bezpecnosti a 3 metrech deformacni zony, predstavil jsi si nekdy, co by s tebou provedl ten krasny V8, kdyby se nastehoval do kabiny?:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:38

STAVROS> Mám vypozorováno, že zajetá TDI 66 nebo 81kW startuje znatelně hůř, než PD.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:38

Toppower-jsi si jisty, ze mas ASR? Mas na palubce vypinac? Jinak nejdrive zasahuje EDS a pokud se mu to nepodari, tak zasahuje ASR(ale je to temer nepostrehnutelny-myslim rozdil zasahu:-))!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:36

« Re: aby byl pořádek

to peekaa-dobry prispevek... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:35

« Re: ABS

Karizma-Je to jednoduchy, malokdo totiz dokaze zabrzdit bez ABS lepe nez s ABS, navic ABS je tam odtoho, aby udrzelo drahu auta, coz i na suchu ti muze jit auto do smyku. Tot vse k ABS(pravdepodobne zatim). ASR je vypinatelny z toho duvodu, ze pokud zapadnes, tak nikdy nebudes mit dostatecny vykon motoru, aby jsi se vyhrabal, protoze ASR ti to neumozni! ESP je vypinatelny proto, protoze vyuziva system ASR a ma stejny vypinani jako ASR... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:31

Howard-EDS zustava aktivni i pri vypnutem ASR, nema co zkazit, muze jenom vylepsit... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:01

to Toppower: ¨zase se tolik v tom nevyznám, ale moje slečna má tu 100 HP a určitě to funguje stejně jako u tý tvojí, to je jasný. V zimě když se rozjíždim, tak i když šlápnu pořádně na plyn, tak to samo ubere a rozjede se to líp. Ale určitě se to taky trošku protočí,ale ne tolik jako bez ASR. Zrovna to ASR moc nemusim, v létě ho vypínám. Nikdy jsem si na to nezvykl. A uzávěrka diferenciálu tam asi neni myslim teda. Do Fabii se nedává.Ale nejsem si jistej.
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.01  10:52

« ASR

Ná téma ASR je tady už hodně příspěvků, ale pořád mě nikdo neobjasnil jak je možné, že se mě kola stále protáčí.
    Je to snad proto, že určitý rozdíl v otáčkách obou kol nejdřív vyrovná EDS - uzávěrka diferenciálu? Tzn. že kola se protáčí, ale oboje stejně? A až při větším rozdílu se zapojí ASR a některé jedno kolo teda přibrzdí? Jsem z toho fakt jelen.
    To: Huf (mám obyč. 50kw)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  10:41

« Re: 3 metry zóna...

Peekaa: No trochu jsem to přehnal, 3 metry to nejsou :-) jinak je to Cadillac DeVille Coupe. Dostal ***** hvězdiček při crash testu. Pravda v 90. v USA jiné normy, ale 5 hvezdiček bylo v 90. maximálním maximem. No jezdim s ním pomalu a opatrne, tak i kdybych do nečeho v takove rychlosti narazil, tak by se mi snad nic nestalo, i kdyz je to relativni. No zkuset to nebudu, protoze kdybych ho nekde skrabnul, tak bych si šel hodit mašli (vyrobeno jen 2438 ks)
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.01  10:03

« ABS

Když už tady běží debata o různých bezpečnostních systémech, tak bych zde položil dotaz. Proč výrobci také nenabízí ve svých autech vypínatelné ABS, kdy za určitých adhezních podmínek (suchá vozovka) by to bylo ku prospěchu, když zároveň umožňují vypnutí ASR či ESP.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  09:35

« Re: aby byl pořádek

Dobrý, fakt dobrý :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  09:05

« aby byl pořádek

Tak abysme si rozumněli - souhlasím s většinou v 5332, částečně i v 5312 a koncem 5155. Zcela nesouhlasím s 5006 a 5009. Při přihouření pravého oka lze souhlasit i s 5017. Naopak zdrcující kritice bych podrobil 5119 a 5268 - darmo mluvit... Prosím také všechny, aby se vyjádřili k 5545 a 5578. Děkuji.

;-))))

Prosím omluvte mou veselou náladu - je pááátek.

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  09:04

to Huf: já si myslim, že ta 1,4 16V /má jí ta moje žába/ je srovnatelná s 1.9 TDI. Ujedu s ní Oktávce 1,9 TDI 81 kW /ale to neni supernejlepší PD/ Ale jinak jí ujedu na chvíli teda. Ta 1.4 16V je opravdu dobrá. Těch 100 koní na tak malý autíčko pro holky je až dost. Jo a jinak startuje mnohem líp než TDI, rychleji se zahřeje atd. Speciální grafy jsem nesledoval, jenom jsem s nima jezdil. Žere mín TDI to je jasný, ale koho to štve? Tankuju do všech aut na fakturu, takže mně nějakej půllitr nemrzí. Jinak za cenu Fabie bych nyní koupil několik jinejch aut. Toť vše. Když někdo jezdí sám nebo ve dvou tak to jde. Psa tam ale nenacpu, to si beru něco většího.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  09:01

« 3 metry zóna...

Jo ja mam stare dobre ABS (a airbag) a 3 metry deformacni zony v predu a to mi k pocitu bezpeci staci :-)

Tak to ehm znamená buď, že máš dloooouhou ameriku nebo jiný vééélký auto, nebo?

Řídíš ze zadního sedadla :-))))

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 30.11.01  07:24

Huf (5343)> No konecne si rozumime. Takze s Diamantovym 5311 souhlasis... Mne napriklad ASR i pribrzduje kola (i kdyz to neni ASR, ale EDS) a jednim tlacitkem pravdepodobne vypinam oba systemy. Ono s ASR si moc nezahrabu, ale bez nej je to jako na lede (kdyz ho vypnu a pritlacim naschval plyn :)

Na mnou kritizovanem prispevku 5325 se mi nelibilo, ze jsi psal o okamzitem padu rychlosti i otacek, coz je logicky nemozne, protoze pak by MSR muselo delat to, co jsem uz popsal v 5332. Holt to chapeme stejne, ty jsi to jenom trosku nestastne popsal a ja se toho chytil (nejak nemam rad nepresnosti, mozna je to ma pracovni deformace :)

Mozna jsem napsal trochu moc cisel prispevku, ale snad se v tom nekdo vyzna. Ja teda zatim jo :o)

• « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 30.11.01  07:10

Huf (5342)> Hmm, toto opravdu neznam a vlastne ani nevim, co tim bylo mysleno.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  21:36

howard> To nepochopení beru zpět a vysvětlím. TDI má brutální brzdný účinek motoru. Ty to s 20vT zdaleka tak moc nepotřebuješ. Holt komprese je prevít. MSR nic nebrzdí, stejně jako ASR nic nebrzdí. ASR MK ubírá a MSR MK přidává.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  21:34

howard, mráček> Svezte se Fabii TDI PD (klidně bez přečipování) a pak s 1,4 14V. Testněte startování za studena a všechny ostatní přechodové režimy. Mráček jako znalec jistě ví, o čem mluvím (SM). O reakci na sešlápnutí plynového pedálu snad ani nemusím mluvit. Jo, a taky linearita nárustu výkonu v závislosti na poloze plynu... Je toho spousta. Ale Vy to přece určitě všechno víte ;o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…