Škoda Fabia
« Re: ABS
Hufe, nééé tak jsem to nemyslel! To máš absolutní pravdu s tím šátráním po vypínači. Já to myslel tak, že když vyjedeš zhodnotíš situaci a buď ABS necháš zapnuté nebo ho vypneš. Vypínatelnost ABS bych chápal asi jako vypínatelnost ESP, u něhož se musíš před nebo v průběhu jízdy rozhodnout dle stavu vozovky zdali ho vypneš nebo zapneš a určitě bys také někde nehledal vypínač ESP během smyku. Já ESP nemám, ale aspoň tak ten smysl (de)aktivace chápu. -
« Re: ASR
Hufe, tobe se zase neco zdalo, ne? :-))) Jaky je rozdil v ASR? Kdyz uz jezdis k ATX, tak at ti prosim vysvetli, co je kroutak na kole, aby jsi tu zase nevaril ze svych snu...:-))) Jinak myslim, ze se to tu nedavno rozebiralo. A jeste jedna vec, ASR je elektronicky system, kteremu je jedno, jestli kroti 50 nebo 200kW, protoze vzdy musi vykonat tu samou funkci! -
« STAVROSOVI a podobnym
Tak já myslím, že je to jasné: 1.4 je lepší než 1.9PD, 126 Nm je víc než 240 Nm, 1.6 55kw je lepší než jakejkoliv jinej motor(OCTAVIE v. r.), 1.6 obecně je taky lepší než 1.9PD, 1.4 16v 126 Nm 100 PS je výkonější než tdi 235 Nm 110PS, klimatizace-elektrika a podobný blbosti jsou v autě nahovno atd, atd.
Co je to za argument, že se 1.4 rychleji zahřeje než tdi? Ty na tom motoru ohříváš klobásy?
Pokud by snad šlo o vytápění interiéru, tak k motorům tdi se do fabie montuje přídavný topný element, který začne topit už po 1 minutě od nastartování. A to, že se 1.4 rychleji rozjede vzals kde? Tos to osobně stopoval? Podle všech testů (včeně německých a britských) je 1.9PD rychlejší v 0-100km/h o 2 vteřiny oproti 1.4 100PS.
A věděl vůbec ten řidič v Octavii TDI 81kW, že s ním závodíš? Já se svou octávií tdi 81Kw jsem už taky předjel spoustu papírově silnějších aut, aniž bych z toho vyvozoval, že je ta Octavie silnější.
« Re: ABS
Karizma> Jak jsem tak dnes jezdil po Zlíně, snažil jsem se najít odpověď na Tvou dobrou otázku. A mám to. ABS je systém, jehož potřebu nelze narozdíl od ASR předvídat. Př.: Jedeš po městě, je mokro a vběhne Ti tam dítě. Máš čas šátrat po palubce po vypínačí ABS? Naopak, ABS je zaplé a Ty potřebuješ na ideálně rovném úseku maximálně zpomalit. Máš čas hledat vypínač? Ne. -
« Re: ABS
No to mas pravdu. Nicmene problem je v tom kdyz se dostanes na sterk nebo blato z pole. Potom budes rad ze se ABS vypnout neda. Mno a nehlede na to, ze drtiva vetsina ridicu brzdit neumi a bezmyslenkovite splapne na brzdu a pak je udiveno ze auto jaxi nezataci, tak tam diky ABS muzou udelat uhybny manevr -
« V8
Mracek: No asi by me nepotesila :-) Nicmene predpokladam ze kdyz to dostalo ***** tak je to vyreseno tak aby se motor do kabiny nedostal. Teda kdyz pojedu rozumne. No a ve 185 je to stejne jedno, jestli se motor dostane do kabiny nebo ne. To budu mit zlamanou páteř a z mozku kaši, tak nebo tak :-) Ale na druhou stranu at me telo splyne s V8 nez s 1.3MPI nebo nedejbože s dieselem No jsem zvedav kdo se na tuto poznamku ozve :) -
« Re: ABS
mracek: ale pokud budu chtít zabrzdit v přímém směru na suché vozovce na co nejkratší vzdálenosti tak se mi stane, že s autem s ABS to neubrzdím, ale s autem bez ABS ano. Můj smysl otázky byl, že by z mého pohledu bylo dobré mít možnost v tomto případě ABS vypnout. Samozřejmě pokud se rozhodnu během brždění pro úhybný manévr tak bez ABS jsem v nevýhodě. -
« Re: ASR
mráček> Nejenže unikneš od svého totálního debaklu ohledně optických čidel ABS :o))))), ale Ty ještě vypotíš další kravinu. ASR je závislé na charakteristice motoru a jeho možnosti okamžitě a přitom minimálně měnit otáčky a s tím spojený výkon. Myslíš, že je v tomto ohledu 1,4 16V (128NM) a TDI PD (240NM) porovnatelné? Jestli to nechápeš, tak to tu klidně rozeberu, ale moc se mi už nechce. Dochází mi z Tebe síly psát... ;o) -
« Re: ASR
Toppower> Už jsem to tu psal. ASR omezí prokluz, aby se auto dalo řídit a kontrolovat. Tím, že mu naprosto zamezí, znemožní regulaci rychlosti plynem, jelikož pokud by se měla kola otáčet absolutně bez průhrabu, tak je tím znemožněno zrychlit. Nemůžeš prostě chtít do kopce na sněhu akcelerovat, aniž by měla hnaná kola alespoň o 5% vyšší otáčky, než nehnaná. Já myslím, že je to jasné. Ne?