Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Točivý moment
mráček> Tak dost. 5409 mě přesvědčil o Tvé idisponovanosti (snad né latentní).
Tak podle Tebe při prudkém rozjezdu s průhrabem slyším ABS. O.K. Přestaň o víkendu nasávat levný tuzemský rum a dej se dohromady.
Nejsi nemocný? Klidně tudo debatu odložíme, až budeš zase zdravý. ;o) -
Co jsi pomuzu, kdyz vytahnu pojistku ABS??? To totiz neni nic prukazneho, mnohdy si totiz ani nemusis vsimnout, ze je aktivovany EDS, jediny soudna vec je ta, ze budes mit na vystupu data nebo ze ti to popise ten kdo tento primitivni system vymyslel nebo nastavil... :-))) -
mráček> Tak včera večer jsem jezdil po Zlíně. Bylo hodně slizko. -1 a sračka na cestě. Nevím, jak se pozná EDS u Tebe, ale u mně je to znatelné jednak podle zvuku (tlumené zachrčení) a jednak velmi lekým pohybem volantu směrem k bržděné straně. Až na výjimky, kdy jela jedna strana po přechodu pro chodce nebo když byla jedna strana pruhu suchá a druhá slizká, se to vůbec neaktivovalo.
Připadne mi to jako uzavřená věc. Vlastně nechápu, proč o tom uvažuješ. Odpoj ABS (vytáhni pojistku - jde-li to) a testuj. Připadne mi to, jako bychom se hádali o tom, jaký Tvar má značka STOP dej přednost v jízdě.
Na můj vkus moc teoretizueš a chybí Ti ten zápal proto to vyzkoušet a otestovat. Teorie a praxe (viz Tvé optické čidlo ABS) se mnohdy neslučují. -
Hufe, to beru, ale jak jen to dokazat? pripojit PC nebo na brzde(jestli to jde?)? Bylo by to docela zajimave ziskavat data z jednotky ABS o urcitem kole a porovnat otacky jednotlivych kol! Vzdy kdyz protocis kola a nemas uzavren diferencial, tak jsou otacky ruzne, to plati i pri prujezdech zatackama,ale tady proto musi byt urcita tolerance protaceni kol! No, bylo by to zajimavy... -
Karizma> Ale vždyť jo. Já Ti rozumím. Někdo má rád krouťák s jiný zase otáčky. Nic proti tomu. Já jsem si na svůj celkem slušný MK zvykl a třeba včera mi dělalo problém jet normálně s Cliem 1.4 16V, který otáčky pro svižnou jízdu potřebuje. Mně sedlo TDI, i když 20V turbo je ještě o něco vpředu. Jo, ale do Fabie se nedává a provoz by asi taky nebyl tak levný. Palivo platím ze svého a najezdím toho hrubě mnoho (netuším kde). Mám najeto 33.000km a auto jsem kupoval 11.5.01. Na to, že nikam daleko často nejezdím, se mi to jeví jako nadprůměrné... -
Hufe, komu se chce furt ždímat maximum záběru kolem omezovače? Třeba mě. Čím více mám najetých kilometrů a čím více pronikám do podstaty motorů tím více zjišťuji, že právě benzínový a zejména vysokootáčkový motor je v současné době pro mě to pravý. Působí mi radost když lze motor patřičně vytočit a neustálým řazením ho udržovat v těch správných otáčkách. Díky točivému motoru mám tak pocit, že jsem s autem v lepším kontaktu než např. s dieselem, kde díky vysokému MK v nízkých otáčkách řadíš minimálně. Před nějakými x lety jsem nechápal lidi co si koupí takovou Hondu VTEC, no a teď se pro mě právě tato značka stává v dané třídě favoritem. -
Diamant> Hm... Do kelu? Kel = kapusta. Kde mám teď sehnat kapustu? ;o)
Ale vážně. Smrad - ani ne, ale benzín je v tomto jednoznačně lepší.
Třepající se pedál - asi jsi měl zmetek. Ani mně, ani kámošovi s TDI 110PS to vůbec nědělá.
Podřazení u benzínu - souhlas. Jen je otázka, komu se chce furt ždímat maximum záběru kolem omezovače, když TDI ho podává ve velmi příjemných 1500 a výš. -
Diamant 01.12.01 19:20
Huf> Akých 100 N.m? Neporovnávaj rovnaký prevodový stupeň! Bavíme sa o jazdných vlastnostiach auta a nie jediného prevodového stupňa. Ak porovnáš 100 km/h v TDI na 5°, tak motor pri daných otáčkach dosahuje výkon 49 kW a na kolese je 265 N.m - adekvátne je porovnať u 16V 4° kde motor dosahuje 45 kW a na kolese je 217 N.m. To je pokiaľ dobre počítam rozdiel 48 N.m, nie? A nikto ti nebráni tam dať 3° a ideš. Proste som chcel naznačiť iba toľko, že tie dva motory sú diametrálne odlišne sprevodované. Ale to sú len čísla. Ja som s TDI 81 kW jazdil 3 roky. Je to skutočne výkonný motor, ale ďakujem, neprosím. Už mi stačilo toho klaklaklaklak a ráno ešte viac. A ten vibrujúci spojkový pedál, to tiež nie je pre mňa. No a napokon zápach spálenej nafty - už si neprosím. Ale to je len môj názor.
A ešte pre všetkých! Choďte s vaším TDI-PD do kelu! Kto bude mať trojvalcové TDI 1.4, až ten bude frajer. Tak, a tu to máte.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!