Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Točivý moment
mráček> A ohledně Tvého optického čidla jsi nemusel nic přiznávat. Já to věděl a názor chytráka je irelevantní. Pochop, jak komicky působíš, když mě přesvědčuješ (notabene Tvým způsobem) o něčem, co jsi nikdy neviděl a co já viděl (navíc v řezu) a ohmatal to vlastníma rukama. -
Ale *, princip nebyl předmětem diskuse a navíc jsem ho popsal ještě líp, než Ty. Šlo o to, jaké čidlo se používá a Ty jsi byl mimo. Navíc, princip indukčního a optického není stejný. Zítra přinesu důkazy. Jak jsem řekl, nejsem elektrotechnik. Připadneš mi, jako žáček, co dostal pětku z písemky a šel si stěžovat, že zadání měl přece napsané dobře ;o) -
mráček> Tak dost. 5409 mě přesvědčil o Tvé idisponovanosti (snad né latentní).
Tak podle Tebe při prudkém rozjezdu s průhrabem slyším ABS. O.K. Přestaň o víkendu nasávat levný tuzemský rum a dej se dohromady.
Nejsi nemocný? Klidně tudo debatu odložíme, až budeš zase zdravý. ;o) -
Co jsi pomuzu, kdyz vytahnu pojistku ABS??? To totiz neni nic prukazneho, mnohdy si totiz ani nemusis vsimnout, ze je aktivovany EDS, jediny soudna vec je ta, ze budes mit na vystupu data nebo ze ti to popise ten kdo tento primitivni system vymyslel nebo nastavil... :-))) -
mráček> Tak včera večer jsem jezdil po Zlíně. Bylo hodně slizko. -1 a sračka na cestě. Nevím, jak se pozná EDS u Tebe, ale u mně je to znatelné jednak podle zvuku (tlumené zachrčení) a jednak velmi lekým pohybem volantu směrem k bržděné straně. Až na výjimky, kdy jela jedna strana po přechodu pro chodce nebo když byla jedna strana pruhu suchá a druhá slizká, se to vůbec neaktivovalo.
Připadne mi to jako uzavřená věc. Vlastně nechápu, proč o tom uvažuješ. Odpoj ABS (vytáhni pojistku - jde-li to) a testuj. Připadne mi to, jako bychom se hádali o tom, jaký Tvar má značka STOP dej přednost v jízdě.
Na můj vkus moc teoretizueš a chybí Ti ten zápal proto to vyzkoušet a otestovat. Teorie a praxe (viz Tvé optické čidlo ABS) se mnohdy neslučují. -
Hufe, to beru, ale jak jen to dokazat? pripojit PC nebo na brzde(jestli to jde?)? Bylo by to docela zajimave ziskavat data z jednotky ABS o urcitem kole a porovnat otacky jednotlivych kol! Vzdy kdyz protocis kola a nemas uzavren diferencial, tak jsou otacky ruzne, to plati i pri prujezdech zatackama,ale tady proto musi byt urcita tolerance protaceni kol! No, bylo by to zajimavy...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!