Škoda Fabia
Saab 03.12.01 08:30
« Re: Hmotnosť Fabie
to Diamant: když porovnáš Stilo a Fábii Combi, tak zjistíš, že Fiat je o 3.1 cm delší, o 11cm širší a 7.3cm vyšší ! Tudíž si těch 15-105kg může dovolit. A spotřeba jenom podtrhuje "nenažranost" motorů Fabie, vždyť menší a "lehčí" Fábia s menším motorem má velmi malý odstup od Fiatu s 1.6kou. A cena je pro Fabii Comfort 423.900,- kč a Fiat Stilo 1.6 Active 464.000,- kč. Když se kouknu na cenu, tak ten rozdíl za auto o třídu víš není velký. -
« to diamant
1. Největší pecka je jednoválcové TDI, tak pozor ty značko Mitsubishi pohozená v "kelu":))!
2. Jak jsi přišel k hodnotám kroutícího momentu na kole v řádově několika stovek Nm (217 a 265)?
To by se to auto ani nerozjelo! Pokud jsi neopoměl započítat jak konkrétní rychlostní převod tak diferenciál, musíš se dostat k hodnotám v tisícech Nm. -
Diamant 02.12.01 18:36
« Hmotnosť Fabie
Zaujímavé je, že sa tu stále kritizuje hmotnosť Fabie. Tak som ju porovnal s novinkou - Fiatom Stilo. Fabia Combi 1,4/74 s dĺžkou 422 cm váži 1100-1190 kg a Fitat Stilo 1,6/76 5 dv. s dĺžkou 425 cm váži 1205 kg. Len pre zaujímavosť je to presne toľko isto, ako Octavia 1,6/75 (prípadne o 15 kg menej ako Octavia Combi). Pritom Octavia meria 451 cm.
Pozrime sa aj na tú "otrasnú" spotrebu Fabie. Fabia Combi 1,4/74 spotrebuje (mesto/mimo/mix) 9,7/5,6/7,1 a Stilo 1,6/76 spotrebuje 10,3/5,8/7,4. Tak ešte stále má tá Fabia takú zlú spotrebu? -
« Re: Točivý moment
mráček> A ohledně Tvého optického čidla jsi nemusel nic přiznávat. Já to věděl a názor chytráka je irelevantní. Pochop, jak komicky působíš, když mě přesvědčuješ (notabene Tvým způsobem) o něčem, co jsi nikdy neviděl a co já viděl (navíc v řezu) a ohmatal to vlastníma rukama. -
« Re: Točivý moment
Ale *, princip nebyl předmětem diskuse a navíc jsem ho popsal ještě líp, než Ty. Šlo o to, jaké čidlo se používá a Ty jsi byl mimo. Navíc, princip indukčního a optického není stejný. Zítra přinesu důkazy. Jak jsem řekl, nejsem elektrotechnik. Připadneš mi, jako žáček, co dostal pětku z písemky a šel si stěžovat, že zadání měl přece napsané dobře ;o)