Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to luf
luf> ja bych to s tou vterinou nedramatizoval. Vterinu muzes mit turbodiru snad jen v pripade, kdy jedes kolem (nebo pod) 1300 otacek, plyn pustenej, brzdis motorem. Pak muze vterinu trvat, po pridani plynu, nez vyfukove plyny roztoci turbo natolik, aby tlacilo. Pri normalni jizde s pul plynem vsak turbodira snad ani neexistuje, mozna max 2 desetiny, pokud vubec ... -
« Re: 1,4 MPi 50kW
mfilip> s takovym prijmem si poridit jakykoliv auto, je docela uchylarna :-) Ne tak jeste Octavii 1.8T :-))) Netusim, kolik najedes za rok, ale asi ne moc, a pak uz je jedno, jestli 1.8T, nebo 1.8 TDI - ty 3 tisicovky rozdilu v povinnym ruceni projedes v benzinu, tot se. To ses mel poohlizet po 1.4 TDI Fabii Combi, rodinne pozadavky by to snad splnilo, povinne ruceni by bylo stejne a spotreba polovicni :-) Akorat toho adrenalinu by nebylo ... :-0. No ja kuprikladu zivim sebe, manzelku na materske a dve deti, na pivo nechodim, na chlupy zvirat jsem alergickej (takze psy nemam) a na barak taky nemam - staci mi byt. Radim - usetri na psech, manzelku zen do prace vydelavat, nechod na pivo a za dva-tri roky si muzes poridit vysneny TDIcko :-)))))) (to je samozrejme nadsazka) -
« Re: to luf
Huf - odkedy som otcom 2 deti, slamastiku som s Cliom nezazil. Proste su veci v zivote, ktore maju zrazu vacsiu cenu ako ta trocha adrenalinu v krvi :-) Ale to neni podstatne, podstatna je ta diera. Preto maju WRC ALS. Nikdy som RSom nesiel, iba z 81kW TDI mam pocit, ze je to auto na pohodu a prepiskunt to niekde na snehu alebo na mokre a potreboavt zabrat motorom by ma stalo 1s, za ktoru by som bol davno mimo cesty. BTW to, ze sa neodstavas do slamastiky znamena, ze stagnujes. Keby si pracoval na svojom jazdeckom umeni, tak by si pojem slamastika poznal doverne :-)))
PS nepis prosim "Tvého" s velkym T, mam z toho pocit, ze som este starsi ako prastary ;-) -
Asi jsem uchyl. Ale resim problem, jak s 12,5 tkc uzivit sebe, manzelku na studiich, 2 psy, barak a pritom si chci vozit autem * do prace a obcas si zajit na pivo. No a jedna z mala veci, jejichz vysi muzu ovlivnit, je spotreba:-). Proste takova je realita. -
« Re: to tomcat
Hufe - ako riesis, ked potrebujes, aby ta motor vytiahol zo slamastiky? Ma RS nejaky vyrazny turbo lag alebo to ide uplne hned. Nerypem, iba ma to zaujima (neviem si v reali moc dobre predstavit tu situaciu, ked potrebujes zabrat a motor sa zobudi o pol sekundy) A toto by som videl ako hlavnu vyhodu vytoceneho benzinaku pri sportovej jazde :-) A tiez to podradovanie a zvuk, mnam! -
« to Hufnagl
Ne, já nepotřebuju furt točit do 10.000, proto se mi taky líbil 1,8T. Za ideál považuji aby to:
a) táhlo od spodu
b) točilo v případě potřeby
c) nemělo zvuk a celkovej projev jako traktor
Serpentiny si spíš užiju s lehce vytočenym benzínem, než s traktorem, jakkoli je silnej. -
« to Hufnagl
Nojo, každej to má jinak. Ty srovnáváš slabší benzín se silnějším dieselem, já naopak. Ale já jsem neměl na mysli ani tak rozdíl výkonu, jako spíš rozdíl traktor vs. auto. Třeba když jedu tátovou hondičkou, co má 1,4 benzín, tak je to oproti TDI radost, i když TDI jede víc. -
mfilip> v tom TDIcku mas radost nejspis ze spotreby, v 1.8T nejspis z pocitu pri jizde. Suchy cisla rychlosti se zas tak dramaticky lisit nebudou (mozna +10% v 1.8T), ale hlavne to poznas, kdyz potrebujes razantne zrychlit. Pokud o to stojis. Pokud ti zalezi (jako mne) spis na penezich za projete palivo, tak se to zda lepsi v TDI. Jo a dalo se to i bez ASR, pritom jsem presvedcenej, ze hromada tech nabouranejch ho tam mela - zeby to fakt moc bezpecnosti nepridavalo ? :-))) Jo a perlicka na zaver - prej je statisticky dokazano, ze ridici Volva vic bouraji - maji pocit bezpecnosti, takze min dbaji na opatrnou jizdu ... mozna je to tak i s tim ASR ? :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!