Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  16:56

« to Hufnagl

Já nemusim za každou cenu závodit a turbotraktorů i jiných vehiklů mě dnes a denně předlíždějí mraky. Když mě přitom nenatlačej do příkopu, je to jejich věc a radost z jízdy mi to nijak nekalí.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.04  16:37

« Fabka je dobrá a rychlá :o)

Pánové, až Vás někde po Moravě bude zezadu tlačit má holka(combi barva cihlová metalíza) s xenonama a za chvíli uvidíte jen čísla SPZ 90-37 to myslím na mém kufru,tak to jsem byl já se svou milou Tdi :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  13:59

« Re: to luf

luf> ja bych to s tou vterinou nedramatizoval. Vterinu muzes mit turbodiru snad jen v pripade, kdy jedes kolem (nebo pod) 1300 otacek, plyn pustenej, brzdis motorem. Pak muze vterinu trvat, po pridani plynu, nez vyfukove plyny roztoci turbo natolik, aby tlacilo. Pri normalni jizde s pul plynem vsak turbodira snad ani neexistuje, mozna max 2 desetiny, pokud vubec ...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  13:56

« Re: 1,4 MPi 50kW

mfilip> s takovym prijmem si poridit jakykoliv auto, je docela uchylarna :-) Ne tak jeste Octavii 1.8T :-))) Netusim, kolik najedes za rok, ale asi ne moc, a pak uz je jedno, jestli 1.8T, nebo 1.8 TDI - ty 3 tisicovky rozdilu v povinnym ruceni projedes v benzinu, tot se. To ses mel poohlizet po 1.4 TDI Fabii Combi, rodinne pozadavky by to snad splnilo, povinne ruceni by bylo stejne a spotreba polovicni :-) Akorat toho adrenalinu by nebylo ... :-0. No ja kuprikladu zivim sebe, manzelku na materske a dve deti, na pivo nechodim, na chlupy zvirat jsem alergickej (takze psy nemam) a na barak taky nemam - staci mi byt. Radim - usetri na psech, manzelku zen do prace vydelavat, nechod na pivo a za dva-tri roky si muzes poridit vysneny TDIcko :-)))))) (to je samozrejme nadsazka)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  13:14

« Re: to luf

Huf - odkedy som otcom 2 deti, slamastiku som s Cliom nezazil. Proste su veci v zivote, ktore maju zrazu vacsiu cenu ako ta trocha adrenalinu v krvi :-) Ale to neni podstatne, podstatna je ta diera. Preto maju WRC ALS. Nikdy som RSom nesiel, iba z 81kW TDI mam pocit, ze je to auto na pohodu a prepiskunt to niekde na snehu alebo na mokre a potreboavt zabrat motorom by ma stalo 1s, za ktoru by som bol davno mimo cesty. BTW to, ze sa neodstavas do slamastiky znamena, ze stagnujes. Keby si pracoval na svojom jazdeckom umeni, tak by si pojem slamastika poznal doverne :-)))

PS nepis prosim "Tvého" s velkym T, mam z toho pocit, ze som este starsi ako prastary ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  12:27

Asi jsem uchyl. Ale resim problem, jak s 12,5 tkc uzivit sebe, manzelku na studiich, 2 psy, barak a pritom si chci vozit autem * do prace a obcas si zajit na pivo. No a jedna z mala veci, jejichz vysi muzu ovlivnit, je spotreba:-). Proste takova je realita.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  11:59

mfilip: Ty jses s tou spotrebou az uchylnej :-)
    Ja jezdim za 11 l a jsem spokojenej :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  11:34

Tak to neni tak spatne, kdyz k tomu prictu to, ze mam nejak v hlave zapsano, ze PP u TDI vic kecaji, tak tech 2-2.5 l rozdil je v pohode. Sakra, potreboval bych TDI pujcit aspon na tyden. Nebo na den. Mozna by stacila i 1 hodka.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  10:09

« to luf

S mým podvozkem je to těžko. Šlamastika je trochu v jiných dimenzích než třeba u Tvého Clia. Těžko popsat. Můžu jen říct, že jsem v zatáčkách hodně rychlý. Ono je to o kombinaci všech věcí ;o)

Jo, po čipu se turbodíra trochu zmenšila.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  10:07

« to tomcat

Smutné, je, když tě při tom turbotraktor předjede ;o)

Ale chápu, někomu se ten řev líbí a fakt je, že když to nejede a řve, tak má řidič pocit, že závodí i když nezávodí a to výrazně přispívá bezpečnosti silničního provozu ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.04  22:31

« 1,2 HTP versus 1,4 OHV

Která Fabka bude lepší?
    Jaký je rozdíl třeba ve váze?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  17:59

« Re: to tomcat

Hufe - ako riesis, ked potrebujes, aby ta motor vytiahol zo slamastiky? Ma RS nejaky vyrazny turbo lag alebo to ide uplne hned. Nerypem, iba ma to zaujima (neviem si v reali moc dobre predstavit tu situaciu, ked potrebujes zabrat a motor sa zobudi o pol sekundy) A toto by som videl ako hlavnu vyhodu vytoceneho benzinaku pri sportovej jazde :-) A tiez to podradovanie a zvuk, mnam!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  17:25

« to fija

S automatem jsem párkrát jel a s výjimkou města to na mě velkej dojem neudělalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  17:21

« to Hufnagl

Ne, já nepotřebuju furt točit do 10.000, proto se mi taky líbil 1,8T. Za ideál považuji aby to:
    a) táhlo od spodu
    b) točilo v případě potřeby
    c) nemělo zvuk a celkovej projev jako traktor
    Serpentiny si spíš užiju s lehce vytočenym benzínem, než s traktorem, jakkoli je silnej.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  16:13

« to tomcat

To je právě to, co nechápu. Tebe baví to auto držet pod krkem. Řev, vibrace, výkon nikde... Mně baví dát ve 100km/h plný plyn na IV. a jedu ;o) Sportovně si užívám spíš serpentíny. Ne zrychlování ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  16:09

« Re: to Hufnagl

tomcat> pak bych ti nepral auto s automatem - tam si totiz pravou rukou muzes leda pridrzovat volant :-) Jestli teda rozumim tomu, co povazujes za "radost z jizdy" ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  15:00

« to Hufnagl

Nojo, každej to má jinak. Ty srovnáváš slabší benzín se silnějším dieselem, já naopak. Ale já jsem neměl na mysli ani tak rozdíl výkonu, jako spíš rozdíl traktor vs. auto. Třeba když jedu tátovou hondičkou, co má 1,4 benzín, tak je to oproti TDI radost, i když TDI jede víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  14:33

to mfilip: 1,8T jsem měl necelý rok, žralo to v průměru tak asi 8,5 dle PP. TDI mám rok a půl, žere to v průměru 5,8 dle PP. Provoz většinou dálnice/město. S TDI jezdim asi trochu pomalejc, nějak to k závodění nesvádí.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  13:24

mfilip> v tom TDIcku mas radost nejspis ze spotreby, v 1.8T nejspis z pocitu pri jizde. Suchy cisla rychlosti se zas tak dramaticky lisit nebudou (mozna +10% v 1.8T), ale hlavne to poznas, kdyz potrebujes razantne zrychlit. Pokud o to stojis. Pokud ti zalezi (jako mne) spis na penezich za projete palivo, tak se to zda lepsi v TDI. Jo a dalo se to i bez ASR, pritom jsem presvedcenej, ze hromada tech nabouranejch ho tam mela - zeby to fakt moc bezpecnosti nepridavalo ? :-))) Jo a perlicka na zaver - prej je statisticky dokazano, ze ridici Volva vic bouraji - maji pocit bezpecnosti, takze min dbaji na opatrnou jizdu ... mozna je to tak i s tim ASR ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  12:31

« tomcat

Vidíš. Já teď porovnávám své TDI 124kW a Oktávku Laurina a můžu říct, že ten 20V turbo v oktávce moc nejede.

Původně jsme chtěli brát Superba 1.8T, ale jdeme do V6. 1.8T 110kW je dobrý tak do Fabky ;o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…