Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:38

« Re: hmm tak jo....

On Renault CZ je takovej celkově divnej. Stačí jen porovnat jejich web s Renault UK nebo i Renault SK. Clio s 1.6 16V se k nám ještě nedostalo, přitom si myslím, že takovéto autíčko je to ideální síla. 80HP 1.5 dCi bude kdoví kdy. To ale vůbec nevadí, protože si každej může koupit skvělý krásný Renault Thalia již od... :-((.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:36

« Re: to diamant

Sorry, spatne som to pochopil. Bolo este moc zavcasu rano :-) Ja som si nevsimol, ze davas do pomeru otacky kolesa a otacky motora, samozrejme ze jednotky ti sedia. Odteraz sa o fyzike bavim az po 10:30, vtedy uz fungujem naplno :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:31

Nie, ide o vykuroavny vankus pod zadok a za chrbat, za 150 ATS sa daju kupit dva a spojit ich dohromady trva chvilku. Jedina nevyhoda je, ze po aute sa tahaju kable od zapalovaca (no zase take strasne to neni). Velmi mi ale chyba vyhrievanie volantu a radiacej paky, to by bodlo tiez. Neviete o nejakom rieseni?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:31

luf> BTW, 1,6 16V nemá zase o tolik víc PS, ale zato NM... Bylo by to pohodové svezení. 7kW a cca 20NM ale těch 40.000 nevykoupí. Navíc jsou to tytéž motory, jen s jiným objemem. Holt cenová diskriminace.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:27

luf - jednotky su spravne Nm, o hnacej sile na obvode kolsa mozno hovorit ak tento krutiaci moment prepocitame na vzdialenost od osi otacania t.z. na polomer kolesa : r=0,29m. Potom F=M/r. Napr. pre M=330Nm bude F=1138N.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:26

luf> O jakém "vykurovaniu" za 150ATS je řeč? PePo? (pevný podpalovač) ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:14

Ad vytapené * - s tym mate pravdu. Ked auto stoji celu noc na mraze -20, take vykurovanie cloveku bodne. BTW ja mam vykurovanie za 150ATS, hodim ho do auta, ked je potrebne a mam pokoj, nemusel som podporovat vyrobcu s jeho predrazenymi doplnkami.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:11

Toho 1.5dCi 80PS je mi luto, po chipe by mohol mat okolo 100PS ale spotreba by bola oproti mojmu o tretinu nizsia. BTW od roku 2002 na Slovensku bude aj 80PS. A 1.6 16V sa v SR predava, najviacej ma stve, ze stoji iba o 40tis viacej vo vybave, aku mam teraz. Ked som kupoval bol ale rozdiel az 80tis a to som v tej chvili uz nezvladal. Skoda, tu 1.6 by som si nechal pacit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:02

luf> Ad německo. Co je mi divné, že Clio se u nás neprodává v dCi 80PS a 1,6 16V 110PS. Obě auta by byly velmi výkonově pohodové (dCi až po čipu). dCi 65PS se mi jeví jako žebrák. Nemá ani mezichladič...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:59

peekaa> Ad vytápěné * - tos vystihl přesně ;o)

S tou dynamikou TDI při 2 a Civicem při 2,5tisíc ot. máš pravdu v tom, že TDI by jelo líp, ale zase Honda se nechá bezbolestně a myslím, že i bez většího řevu, vytočit výš a pak ukáže TDI záda.

Záleží na řidiči, jaký styl jízdy upřednostňuje. BTW, chip + KN mění radikálně situaci a Civic už by se nechytal vůbec. Takže, porovnáme-li tuto Fabii (+25.000Kč čip + KN) s origoš Civicem (z něj už víc PS těžko dostaneme), bude dynamikou zcela jinde a při tom bude statečně rvát do sedadel až k omezovači (4.900ot/min) (od čehož origoš TDI upouští při cca 3.500ot/min).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:54

peekaa - no to vies, v CR a SR sa predava drviva vacsina Fabii s navigaciou, sibrom a podobnymi kravinami. Ale Hondu chce kazdy iba holatko, v ktorom sa ale nikdy nebude citit, ze je okradnuty (ako vo Fabii Classic, nadajboze Junior). Za svoje peniaze dostane presne to, co potrebuje. BTW si si isty, ze napriklad v nemecku nema Civic aj navigaciu a siber v moznej vybave? Napr. Clio sa da v nemecku kupit s kozennymi sedadlami, drevom vykladanym interierom a navigaciou, tak preco nie u nas? Zamysli sa nad tym.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:46

homar - nie Nm ale iba N. Takymto sposobom si vypocital hnaciu silu a preto sa ATX nepaci diamantov vysledok. Obaja totiz pisu o inych veciach, Diamant o hnacej sile, ATX o tocivom momente kolesa (sila na paku, v tomto pripade polomer kolesa).
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:46

« hmm tak jo....

Asi máte s tím sprintem pravdu - to jsem ale uváděl. Mě by ale zajímalo, jak by srovnání dopadlo při normálním provozu. Běžný otáčky považuju dejme tomu u tdi 2000 a u hondy 2500 nebo 3t. Fakt by mě zajímalo, jaký by bylo porovnání dejem tomu z 80-120. No ale už toho nechám...

to saab> ad výbava - víš tohle bych řek je individuální věc. Abych ti pravdu řekl - pokud bych si měl vybrat mezi velkým, ale střídmě vybaveným autem a mezi malým ale luxusně vybaveným, volím to malé. A co se týče dálkových tras - věřím že na západě tomu tak není, ale u nás je to trochu jinak - tady jsou lidi schopný jet v corse do yugošky nebo řecka. Jinak co se týče fabie - její odlišnost od těhlech malejch je právě v tom, že s i vní nepřipadáš jako v malým autě. (apoň to je můj dojem a potvrdilo mi to i pár známých). Byl jsem s fabií v německu, rakousku, polsku a nedávno i v itálii a neřek bych že se na delší cesty nehodí - akorát to nechce motor 1,4 44kw :-) Přes alpy je to s ním trošku krize... A menší výhoda je i v rozměrech - když jsem byl v itálii služební 626kou nebo oktávkou, parkování bylo dost porod. S fabií to bylo bez problémů.

to matuS> jel si někdy v autě s vyhřejvanejma sedačkama? V zimě je to slast... Topení se teprve snaží, ale zadeček už máš v teple :-).
    šíbr taky není k zahození... O ostřikovačích toho moc nevím - nikdy jsem je nezkoušel.

Ono nejde o to jestli to TY využiješ nebo se ti to líbí. Tady spíš jde o to, proč to u jedný automobilky jde a u druhý ne.

Já netvrdím že NEEXISTUJOU LEPŠÍ (A LEVNĚJŠÍ) AUTA než fabie. Já vždy pouze tvrdil, že pro mě a cílovou skupinu mých blízkých (odborně řečeno :-) je fabie nejlepší volbou. o důvodech jsem se několikrát rozepisoval - najdi si můj příspěvek - hledej výraz "servis".

Já bych srdcem kupoval saab (nejlíp vigena) ale nepohrd bych abi obyč 95kou s "nejslabším" motorem, nebo volvo (mé vysněné V70 :-).

Ad výbava:

- dýleři škodfky jsou DOST přeplacený, takže z nich každý máslo při koupi vyrazí zdarma výbavu aspoň za 10t. Já vyrazil defendlock, autoradio (slušnej panasonic) a alarm :-). Ale chce to nenekupovat u prodejce, kde se točí denně 50 aut... Tam se vám při slově "zdarma" jen vysmějou.

PeeKaa
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:43

« to Huf

...mrkni do rubriky Clio II, je tam nieco, co by ta mohlo zaujimat.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:19

« Re: Odlehčení třenic - od Hufa

mráček> Má Fabie se naštěstí líbí nejen mě ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:18

matuS> Máš pravdu, jako vždy ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:14

Myslim, ze Diamant sa vo svojich vypoctoch nemylil. Krutiaci moment na hnacich polosiach je mozne urcit aj bez toho aby som poznal celkovy prevodovy pomer (sucin staly prevod, prevodovka, diferencial). Ak su pouzite 185/60R14 je ich priemer D=0,58m => obvod kolesa o=1,8m. Pri rychlosti 100Km/h (27,8m/s) maju kolesa otacky n=15,5o/s alebo 930o/min. Ak vychadzam z toho, ze TDi ma pri 4-ke a 100Km/h 2648o/min a 231N.m, potom krutiaci moment spolocny pre obe polosi je M=2648/930x231=660N.m. V pripade idealne rovnakeho torzneho zatazenia oboch polosi vychadza krutiaci moment na jedno hnacie koleso 330N.m. Podobne to plati aj pre 5-ku:
    M=2053/930x240=530N.m resp. 265N.m na koleso
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  07:43

Hufe, vsak Ti tu tvou Fabii nikdo nebere, dulezite je, ze se libi tobe, na ostatnich to nezalezi... Bylo by totiz drsny, kdyby se kazdymu libil jen jeden model auta... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  07:40

« Re: souboj

Asi tezko, k nam se totiz tak vybavene vozy nedovazi...
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 04.12.01  07:28

« Re: souboj

to Huf: Civic váží od 1120kg (1.4 v "základu") do 1161kg (1.6 v max. výbavě)

Jinak u Fabie mi nepřipadá tempomat a navigační systém příliš praktický. To auto je určeno do města a na krátké vzdálenosti kde tyto věci člověk moc nevyužije. Na západě v tak malých autech nejezdí dlouhé trasy a u nás zase firmy nebudou vrážet peníze u takového auta do takové výbavy. Ale u Civicu už by to bylo přínosem, jestli tyto věci má ale nevím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…