Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« oplatí sa?
to mkral>
Ale to není pravda - já netvrdím, že bvsme měli jezdit všichni v mikrách. To je přeci blbost. Opakuju to snad po desátý - jen tvrdím, pro určitou (a podle prodejů nemalou) skupinu lidí je fabie výhodná. To víš že by určitě brali hondu (nedělám si iluze, že by honda byla a je ve spoustě věcí míň než pět let před VW), ale prostě na ni nemaj. Věřím, že pokud máte na auto 0,5M pak určitě nemusí bejt škodofka pro každýho nejlepší volbou a fabie obzvlášť!
Všechno je fakt otázka osobní volby. Možná si budete myslet že jsem blázen, ale já bych šel (i za 0,6 M) do nějakýho malýho auta - ale hodně dobře vybavenýho).
PeeKaa -
« Re: hmm tak jo....
No ako som uz pisal, majitel jazdil dost dietne, takze skutocne spravanie auta sa nedalo posudit. Najma som chcel vyskusat, co robi po tomto pritvrdeni zadok. Moj rozum mi hovori, ze pritvrdeny zadok bude este viacej pretacavy. Ad hupanie - nepostrehol som ziadne, rolety na ceste kopirovala cela karoseria a bol to skorej pocit, akoby to nemalo tlmice vobec. Najviac tym trpela palubovka, ktora je z tvrdeho plastu a tak ma tendenciu sa vyhrkat aj pri makkom perovani, s tymto podvozkom a po 60tis najazdenych to bolo dost zle. Pozitivom sa mi zdalo, ze sa auto spravalo akoby malo odlahceny predok. Bol to trojdverak a teda bol pevnejsi na krut a to bolo citit tiez dost. BTW mal aj chip a otvoreny filter a motor dost ozil. Celkovo to bolo o nieco ine ako seria, ale cakal som viacej. Mozno keby ma nechal soferovat, pejem tu ody ... -
"-- skrytý --" 04.12.01 11:54
« Re: Hmotnosť Fabie
peekaa nemozes to ratat tak, kedy sa ti oplati ten podla teba ,,skvely'' civik oproti fabii. tie peniaze na viac nieco poskytuju, nehovor, ze nie. takto by sme vsetci mohli chodit v nissane micra a hovorit, ze drahsie auto sa neoplati. lebo investicia sa ,,nevrati''. -
"-- skrytý --" 04.12.01 11:48
« Re: Hmotnosť Fabie
nie je nahodou fabia trieda malych aut a fiat stilo aj oktavia nizsia stredna? rozdiel v pouzitych materialoch, vybave a vsetkych somarinkach, ktore rozdiel medzi malymi autami a nizsou strednou triedou robia, spravia hmotnost. co je na tom divne. a ak vybrakovana fabia vazi tak isto, ako fiat stilo, je potom naozaj tazka. -
No neviem, napriklad 1.4 16V ma inak naladeny podvozok ako obycajna 1.2. V UK sa predavaju 1.4 16V a 1.6 16V ako verzie Si, co je akoze sportova rada. A naladenie je na tychto autach ine (podla testov v UK casakoch). Tazko povedat, 1.6 je v SR iba na objednavku, clovek nema sancu sa s nou previezt. BTW v nemecku su zase pre vsetky verzie az do 1.4 16V rovnake tlmice a 1.6 a 2.0 maju ine. Asi je to individualne podla trhu. -
luf> Ser na klávu. Nová stojí 220Kč (350SK). BTW, koupil jsem onehdá novou, programovatelnou za 700Kč a druhý den jsem na ní vyklopil pomo džus (sice jen zbytek, ale bylo po ni). Toš jsem ji vysprchoval a vyreklamoval, že je pokažená ;o)
Ale vážně, nefandil bych Renaultu, že bude kvůli 7kW ladit jinak podvozek. Spíše bych tuto variantu vyloučil. -
to Huf ohledne Hondy: Stejne by me zajimalo, jak by sla ta 1.6 od hondy vytunit. Prece jenom, predchozi verze mela pres 110 kw (asi na ukor zivotnosti a spotreby). Podle me by vytunena Honda 1.6 ukazala vytuneny TDI PD taky zada, ale to je jen teorietickej dohad. Dela vubec nekdo tuning hodnovskejch motoru ?