Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
Diamant 04.12.01 22:27
« Fabia sa mi páči
MatuS> Nie každého srdce túži mať Alfu. Vieš?
Saab> Vysvetli mi, či je cestovanie po diaľnici dlhá trasa? Asi povieš ÁNO. Lenže k mojim svokrovcom je to 35 km po diaľnici. A to podľa mňa nie je dlhá trasa. Chceš však povedať, že si preto nemám dávať do Fabie tempomat? Hoci tadiaľ jazdím pomerne často a chcem mať z tempomatu radosť? Nemôžeš robiť také jednoznačné uzávery a tvrdiť, že Fabia je len do mesta a tempomat nemá zmysel.
AUTOKOMPLEXCZ> V podstate som to napísal tak isto. Len som možno prehodil poradie v prevodovom pomere 1:X namiesto X:1. Ale napísal som, že je to do pomala, výsledok je po malinkej oprave myslím správny. Akurát som mal dodať, že straty neuvažujem. Ale bral som to akosi za samozrejmosť.
mrkal> Stále sa tu oháňate triedami. Jasné, že o zaradení do triedy rozhodujú rozmery, použité motory a výbavy (základného modelu). Ale ak porovnávane auto so zhruba rovnakým motorom (aspoň po výkonovej stránke - Fabia nemá 1,6 a Fiat 1,4). Ak zoberieme Fabiu Combi 1,4/74, ktorá dĺžkou zhruba zodpovedá Stilu 5d a vo výbyve Elegance (to snáď nie je až taká chudobná výbava - ja viem, Stilo má všetko lepšie), tak nech Fabia váži povedzme 1160 kg (podľa prospektu 1100-1190). Aj keď som si predtým nevšimol, že Stilo je širšie, myslím, že jeho 1205 kg nie je hodnota, ktorá by tým rozmerom Stila nezodpovedala. Ale ani hmotnosť Fabie sa mi nezdá prehnaná. Asi toľko som chcel povedať.
wolff> Veľmi pekne ďakujem za titul "*". Veľmi si to vážim, najmä od teba. A nezabúdaj, že Fabia a Octavia mali v teste NCAP iba JEDEN airbag. A majú ****. Renault Laguna má *****, ale vieš koľko airbagov má? Takže ten test síce hovorí o bezpečnosti auta, ale s danou výbavou. A verím, že keby Fabia mala 4 airbagy, tak by to bolo omnoho lepšie. -
wolff 04.12.01 19:41
« Bez nadpisu
Porovnávat hmotnostně Stilo s Fabií může opravdu jen *!!! Vzhledem k porovnání bezpečnosti a výbavy obouch aut je to naprosto bezprecedentní. Mimo mísu. Fabie (hlavně 5D) je malej jakoby nakopnutej p.d. Neskutečně úzkej. Samozřejmě, že nikdo neví, jak Stilo dopadne na crash testu, ale určitě lépe než Punto (které bylo lepší než Fabie) a očekával bych 5 hvězdiček. -
wolff 04.12.01 19:37
« to Huf
Opět si mne skvěle pobavil. No je zajímavý, že uvažuješ o tom, že by tě Honda s 81 kW možná porazila. to by si neměl, to totiž ztrácíš kredit...Vzhledem k tomu, že moje auto je jěště lehčí než ta Honda při prakticky stejném výkonu (Již zmiňovaných 78 kW při 91 oktanovém benzíně), tak by si i se mnou dopadl velmi zle ty smílku... -
« Re: SDI
do mdlob nepadej, ale mě 1,4 44kw občas žere 10 taky - je ovšem rozdíl město a město - už jsem o tom jednou psal. Pokud jedeš 15 km ráno do práce stylem klokana s epilepsií od semaforu k semaforu, tak 10L no problemo (obzvlášť v zimě se studeným motorem).
Pokud jedeš víc jak 20 km a nechytneě rote wave tak se dá jet i za 7. A záleží i na noze. Pokud máš na ní cihlu, tak lze jet i za 12. :-)
PeeKaa -
no to jo, ale ve městě je zase o dost hlučnější... U 1,4 o motoru do 90 nevíš. A pro běžný ježdění po městě stačí i akcelerace.
Tady je otázka, zda se ti na popojíždění ve městě vyplatí dávat o X desítek tisíc víc za dýzla. To si musíš spočítat sám - někde jsem čet, že se dýzl vyplatí když ročně najedeš cca 25-30T km.
PeeKaa -
Na obyčejný ježdění dobrý pro nenáročného člověka. Hlučnější!! S vectrou D sem nejezdil, ale hluk - míň než felicie a víc než tdi u octavie. Spotřeba slušná - dá se s tím jezdit za 5-6l. Oproti 1,4 44kw lepší akcelerace (subjektivně)v rozmezí 50-110 km/h. Spíš bych ho bral na středně dlouhý trasy - do města je je lepší ta 1,4ka.
Ještě něco? :-)
PeeKaa -
« Re: oplatí sa?
Saaaabe> to víš že jsem hlasoval - ách jo a už jsem si (nadšenej jako malej kluk) nakonfiguroval fabii sedan TDi - za těch 600T - to je parkticky kopletně vybavená fabie se VŠEMA serepetičkama (o sci-fi vypadajíchích vysouvacích ostřikoačích ani nemluvě).
Uááááááá - doufám že vyhraju :-)
Přiznám se, že jsme koketoval i s 307kou, jelkož je prostorově výhodnější, ale pak dostaly všechny ty hračky co si lze přiobjednat k fabii.
Jsem blázen co? :-)))
To howard> no nejradši bych řek octavia kombi tdi 66kw s plnou výbavou a chipem, ale poté co jsem zjistil, jak se tyhle auta kradou bych šel asi do nějakýho japonce... toyota?
PeeKaa