Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 06.12.01  23:26

« Re: Tempomat

matuS> Nohu (presneji receno nohy :-) mam pred pedalama a je jim tam vic nez dobre. Kdyz se blizi neprehledna situace, pripravim si obcas nohu na brzdu nebo vypnu tempomat. Ovsem ze by reakcni doba nohy z pohody a z plynu smerem k brzde byla nejak moc rozdilna, se mi nezda.

Co se tyka toho strehu - zkus mit nohu pres 700 km (moje obvykla trasa) ve strehu na plynu a pritom nemit krec. Zkratka s tempomatem a dobrym autem po tech 700 km nejsem nijak zvlast unaveny (tudiz i reakce za volantem jsou ok), ovsem kdyz jsem byl parkrat nuceny jet to ve Felicii, tak to byl docela porod (malym vykonem, pocitem nejistoty, spatnym posezem, atd. atd. atd.) A ta unava potom, to abych si skoro bral dalsi den dovolenou (a uz vubec nezminuju az o 2 hodiny horsi cas :o)

• 00 Reagovat !

foto

06.12.01  23:25

« gumy

Koupil jsem Dunlop wintersport M2 na fabii 185/14 a jsou hodne cool oproti barumkam z fabriky. Fakt cool. A shell V-Power RULEZ!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  22:41

« Re: Navigácia

Diamant> Hm. No já měl Climatronic ve své Octavii taky i můj tata ho má a je to na pohodu. Intuitivní a přesné. Vidíš... a pak se má chudák výrobce něčím zavděčit ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  22:36

« Re: Shell V-Power 95

Já něj jezdím pořád a netankuju nic jinýho. Zatím maximální spokojenost. A nehledě na rychle přibejvající SMART body :)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.12.01  22:34

« Bez nadpisu

peekaa> obchadzka? neviem, pozri, vzdy ked niekde idem, tak idem na smer. cize aj ked je
    obchadza, nestratim sa. ak je to uz lokalna obchadzka, tak je to problem, hoci zvacsa
    si vytlacim aj detailnu mapu lokality kam idem. ale nieje nad priatelsky pokec s cudzincami :)
    len je niekedy problem najst cudzinca o tretej rano, ak tade vtedy ides, ze :-)
    ale to
    su take vynimocne situacie, nestava sa to casto.

co sa tyka velkych miest - na prvej pumpe kupit aktualnu mapu, a nemozes sa stratit. ta mapa nemoze byt drahsia ako 20dem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.01  22:28

« Shell V-Power 95

Dlho som jazdil na N95 od OMV, neveril som reciam, ze V-Power moze byt lepsi. Pred tyzdnom som mal skoro prazdnu nadrz a nablizku len Shell, tak som si povedal, ze to skusim :-))) Subjektivne to bolo skutocne citit, ze je auto zivsie, takisto sa dalo ist 5-kou tam kde predtym stvorkou. (1,4MPI 44kW). Spotreba podla palubaku asi o 0,5l nizsia. Vyzera to tak, ze budem nejaku chvilu podporovat Shell :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.12.01  21:43

Peekaa> Výdrž iPaq-u je vec, ktorá sa dá riešiť. Bežne mi vystačí na cca 2 dni práce pri mojom používaní. Keďže ho každý deň synchronizujem s PC, tak ho nechám aj v kolíske a vždy vyrážam s plne nabitými batériami. Mám dostatočnú rezervu. Navyše všade kde som bol je elektrina alebo aspoň 12V. Takže načo mi je taká výdrž? A ty si vieš v pohode prehrávať na Palme muziku? Ja to robím bežne. Pozrel si si už film v aute, na ktorý nemáš doma čas? Spracúvaš si obrázky z foťáku a posielaš cez GSM?

Viados> Ja mám objektív od Canonu s optickým stabilizátorom v Olympuse. Tomu sa hovorí ideálny kompromis. Ale nie vždy sa to tak super podarí.

Huf> No neviem, ale ja som do Climatronica aj po troch rokoch stále musel šahať. Ten auto režim mi akosi neprirástol k srdcu. A vyzerá, že sa s ním zase stretnem, takže vážne uvažujem, že to rozoberiem a reguláciu teploty a ventilátora nahradím otočnými ovládačmi. A bude. Niečo na vzor Climatic-u. Inak to riešenie Climatronic-u je neskutočne debilné. Fakt som stále a pomerne dlho čumel na displej, kým som sa zorientoval. Pri hľadaní správneho tlačidla detto. Nemáte niekto fotku rozobratého Climatronicu. Ide mi hlavne o to, či sa ten zvyšok elektroniky dá posunúť o čosi hlbšie, aby ostalo miesto na to ovládanie.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  19:29

smarty> Paříž je nádherná. Bloudil bych v ní i celé dny...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  16:46

BTW ked som bol mladsi a hraval som sa pocitacove hry (D&D), pouzivali ma v bludiskach na najdenie cesty von. Stacilo mi na chvilu ukazat mapu a z kazdeho bludiska som sa velmi rychlo dostal, pripadne ked sa hralo na stvorcekoch, aj bez pohladu na monitor.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  16:43

No dobre, ja som genius, dakujem za uznanie. Nevidim stale dovod kupovat navigaciu do auta. Najblbsie clovek moze zabludit v taliansku s ich nenormalnymi jednosmerkami, ale stale mam hubu aby som sa opytal a ked aj urobim 200km navyse, nezruinuje ma to. Proste je podla mna navigacia uplne zbytocna. Howgh a nemienim sa tu bavit o stupiditach, ktore aj tak nikto z vas nielenze nema, ale ani nikdy nevyskusal v praxi!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  14:29

« Re: oplatí sa?

Viados> Naco musis v zime ten Climatronic stelovat? Podla mna rychlost, ktorou sa ti interier zohreje nezavisi od toho, co ho mas nastaveny na max alebo na nejaku normalnu teplotu. Ked sa ohreje motor na teplotu ze to dokaze kurit, tak si climatronic predsa sam zvysi otacky ventilatoru a po dosiahnut nastavenej teploty ich opat znizi aby tuto teplotu iba udrzoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  14:21

to bylo pro lufa
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  14:21

Hmm ty ses zrejme genius anebo jezdis po okreska na SK, tam se moc zabloudit asi neda. No muzu ti rict ze kdyz jsem predminulej vikend jel ze Stuttgartu na Hintertux v poradnym snezeni tak by se me NS zatracene hodil. Nakonec jsme dojeli ale bloudili jsme... Nebo treba Pariz, to bylo taky maso...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  14:03

Já mám notebook, tam žadný patra šachet nejsou :o( fňuk
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  13:57

Viados: Jo jo přesně Big Tower a DVD od Pioneera mam až uplně na vrchu :-) Přesný odhad
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  13:44

Viados: Já: 406-ka Break ST 2.0HDI (81kW), 4xairbag, metalíza, aut. klima + stěrače, vyhřívaná sedadla, hliníková kola atd... po slevě 690tisíc Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.01  13:31

DP> Cena? Auta? Astra Caravan Comfort, 2.0 DTI, klima, ABS, 4xAB, metaliza ... 620 tis. Kc. V podstate stejne jako Octavia Combi DTI.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.01  13:28

Musis stelovat furt? To v zime Klimatronik taky. Nejdriv si to pustis nejteplejc a naplno, aby se ti odmlzily okna a pak az si nastavis nejakou fyziologickou uroven (20 st.) a to uz drzi. Jenze u manualu to po rozehrati auta taky nemusim skoro vubec menit. A udaj kolik je venku stupnu. K cemu je mi to 15 cm nad podlahou auta? Ja a kolegove jezdime v noci pres Rozvadov a zatimco na jedne strane je -2 st, na druhe muze - a prave v teto dobe to tak je - treba +5 st. V tu dobu je dost dulezity vedet, jestli ta leskla silnice je mokra nebo namrzla. Ja jsem Octavii jezdil malo (tak 2000 km), mnohem vic jsem jezdil s kolegou, kterej ridil. Moje zazitky s pohodlim klimatronicu? Ridicova slova: Nastav to vic na sklo! ... Kolik je venku? ... Kolik je ted venku? ... Trochu ochlad! ... Kolik je venku?
    Pritom jako zarizeni je to urcite dobry, o tom nepochybuju. Podle me stacilo vymyslet nejaky lepsi umisteni. Takhle mi to prijde, ze to vrazili tak, kde jim zbylo misto. Na PC s big-tower skrini, co ti stoji vedle stolu, si taky nedas novou skvelou DVD-ROMku do te nejnizsi sachty, nebo ... ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  12:49

No to hraje a docela postatnou jenom VW a jeho ekonomicke oddeleni to nechape. Se podivej jak ma aut. klimošku udělaný Volvo. Takhle se děla inteligetní ovládání. Nebo Mercedes M-Klasse (po omlazovací kůře) taky inteligetne udelany. A s cenou auta to nesouvisi. Klimatronic je asi nejhůře řešený ovládání co jsem zatím používal :-( Kdyby bylo ovladaní budiž stejné, ale taky se mohlo posunout více nahoru. Takhle je velmi s odpuštění debilně umístěný. Když se chce člověk podívat co tam na to ubohým displeji svítí, tak se nesmí dívat na silnici, což je nesmysl na n-tou, nehlede na to že řidič potřebuje hodně času na zorientování co je nastaveno. Prostě špatně.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  12:48

Viados: A cena???
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…