Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« veselé vánoce
Rozhodl jsem se si letos vánoce pořádně užít a tak od zítřka řeknu práci "letos adiós" - takže jsem tu letos naposledy :-(
Takže vám VŠEM přeju hezký vánoce (ať vám ježíšek naježí :-), veselýho silvestra a hlavně bezpečnej návrat ať už jedete kamkoliv...
PeeKaa -
« osvetlenie
Huf> Bolo by celkom logicke, keby sa to rozsvietilo iba vtedy ked je tma. No nefunguje to tak. Asi som to zle opisal: chces s DO otvorit auto, stlacis DO, auto sa otvori a svetlo sa rozsvieti - tak by to malo byt. Ale mne sa stava, ze sa mi svetlo po stlaceni DO nerozsvieti, ale az ked otvorim dvere. Opacne to funguje normalne. Vystupim, zamknem s DO a svetlo zhasne. Inac preto som pisal o vecernom case, pretoze cez den si to clovek nevsimne, kedze je svetlo. Vecer to vsak bije do oci, ked auto otvorim a nerozsvieti sa mi svetlo.
Skl> otvaranie klucom nie je moj pripad.
Tomplee> precitaj si odkaz pre Skl ;-)
Howard> mas DO?
Snehulak> no comment :-( -
« Re: hukacka
Já mám comfort (centrál ale ne dálkový) a světlo se rozsvítí vždy po odemknutí a po zamknutí vždy zhasne (ovšem pokud svítí). Jednou se mi stalo, když jsem zamknul podruhé (abych vypnul alarm a umožnil otevření zevnitř), tak se světlo také rozsvítilo. Ale to bylo jen jednou, takže si už ani nepamatuju, jestli jsem si to nevymyslel. -
ad hukacka: neviem ako je to vo fabii, ale v starom Tipe boli take dve male hukacky a jedna sa mi raz svojvolne odpojila a potom to malo zvuk presne ako popisujes....tak neviem.
ad svetlo: ja nemam original skodovacky central a tak nemam taketo features ani taketo problemy :-) u mna sa svetlo chova tak, ze ignoruje ci je zamknute/odomknute - zapina sa az po otvoreni dveri (resp.vytiahnuti kluca zo zapalovania) a zhasina same az po urcitej dobe po zavreti dveri (resp. po vytiahnuti kluca zo zap.)... -
igicom> Jo. To mi dělá taky a navíc mi to občas ani nezhasne. Večer zamknu auto a světýlko uvnitř svítí dál. Zmáčknu to ještě jednou, světlo zhasne a je pohoda. Kdo ví? BTW, to rožínání na dálku funguje podle mně, když je tma. Jinak až po otevření. To jsem teda alespoň vypozoroval. -
« Re: Test SDI
Oukej, PeeKaa, máš pravdu, že občas mám dynamickou náladu. Líné auto mi vyhovuje ale právě proto, že můžu využívat naplno potenciál motoru a přitom se ale držet v rychlostních limitech a nebýt tak nebezpečný. Taky jsem přesvědčen, že s pomalu akcelerujícím vozem lze předjet bezpečně jen ve vysokých otáčkách, a předjet občas prostě nutné je, ať jsem kliný nebo psycho. Situace, kdy mám v protisměru vedle traktoru čtyřku s dvěma tisíci otáček by mě asi klidným nenechala.
Kromě toho, motor si taky potřebuje občas trochu zacvičit a dobít akumulátor, ne? ;)
BTW, těch srnek je mi líto. -
« hukacka
Zdravim Nezamrzla niekomu hukacka vo Fabii? Moja trubi ako nejake detske auticko :-) Vcera som sa aj zastavil v servise, pocul som, ako ju v dielni skusaju, nakoniec trubila tak ako sa patri. Tak som odisiel, nedalo mi to a mimo mesta som zatrubil, a zase ten slaby zvuk... :-( Podotykam, ze v noci parkuje auto v garazi, co by bolo, keby stalo auto teraz v tych mrazoch vonku? (ako vela inych Fabii, ktore ale asi s trubou nemaju problemy...).
Inac zimne gumy som kupil Matador MP58, a musim povedat, ze su vyborne.
Uz ked po dlhom case opat prispievam do MotorCafe, neda mi, aby som nenapisal o jednej zahade, ktoru mi ani v servise nevedeli vysvetlit: mam Fabiu Combi Elegance 1.9TDI PD. Dostal som k nej vyklapaci kluc s dialk. ovladanim. Vsimol som si, ze ked vecer (cez den to clovek neregistruje) otvorim auto, niekedy sa mi vnutorne osvetlenie zapne hned, inokedy nie, az vtedy, ked otvorim dvere. Nevsimol si to este niekto iny?
Zatial je na aute 18.000 km (od marca), priem. spotreba v lete 4,6 (!), teraz vsak vyskocila na 5,0 l, ale necudujem sa v takejto zime, a vacsinou su to v poslednom case iba jazdy na kratke vzdialenosti. Technicke problemy som s autom nemal, zacinaju sa ale objavovat chybycky krasy: vpredu v pristr. paneli mi nieco ticho klepoce, no viac ma znervoznuje vrzganie roletky vzadu na lavej strane. Vopred dakujem za pripadne rady a napady.
P.S.: Cau Diamant! ;-) -
« Re: Test SDI
Milý Tomplee,
byly časy, kdy jsem byl také "mladý a neklidný". Pak jsem sejmul pár srnek, rosekal pár aut (obvykle ne mou vinou :-) a vyřádil se s různejma autama dosytosti. Od té doby jezdím "obvykle" rozvážně a nikam nespěchám. Na důležitější vtrječi jezdím radši o chvilku dřív, takže mě nic nenutí vytáčet trojku na 5t. Nehledě na to, že mě celej den hučí v práci počítač, takže si rád užiju trochu klidu, což ve fabii jde tak do 3-3,5T. Testu zrychlení jsem se divil proto, že fabie 44(aspoň si myslím) je určena právě takovejm lenochům jako já. Dynamicky založený řidiči by se jí měli obloukem vyhnout, nebo zvolit silnější motor. That's all.
PeeKaa -
Diamant 15.12.01 01:00
« Re: Zimnígumy pro Fabii
Tie Matador Winterra (MP 58) su podla mna skvele gumy. Ja by som ich vrele odporucil. Inak aj v nejakom teste som ich uz stretol ale ani za svet neviem kde. Vo vysledkoch boli obklopene renomovanymi svetovymi znackami. Barum bol az niekde nizsie. Sakra, ze som si to neopisal podrobne :o(
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!