Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  14:23

« Re: Vyhrievané trysky; Vržou pružiny

Nie som si isty, mari sa mi ze 3. brzdove svetlo je v hornej liste kufra a v nom je tryska, ako pri kombi tak aj pri hečbegu. Ale ruku do ohna by som za to nedal. Rozsudi nas niekto?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  14:17

Že by to bylo v brzdovém světle? Nevím, nevím, to se mi nezdá. Já mám hečbek z 8/2001, a 3. brzdové světlo mám schované za sklem. Kdyby tam měla být tryska, museli by buď provrtat sklo, nebo dát brzdové světlo nad sklo, jako je to u kombíku.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  14:12

Ja tam lievam Scheibenklar od OMV.
    S tymi tryskami neviem ci mas pravdu, novsie Fabie, vsetky to maju v 3. brzdovom svetle lebo v stieraci sa to spinilo tak ako sa to zaspinilo mne a bolo to poruchove. To mi povedali v servise. Nastatie mne sa to pokazilo prijemne.
    Predne pruziny mi tiez vrzgaju, teraz ked je kosa, okolo -10.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  13:29

Možná je to tím, že tam lejete Sharon. Já dávám Glacidet, a je to v pohodě.

Taky jsem viděl šílence, který tu kapalinu ředil normální vodou, ale tím Vás nechci urazit, takže to ani nezmíním.

Myslím, že všechny hečbeky (staré i nové) mají vzadu trysku dole, všechny kombíky nahoře.

Btw. Hrozně mi v mrazu (kolem -10) při zhoupnutí vržou přední pružiny, děje se vám to taky?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  13:10

« Re: Re:

Dobre som si pamatal, ako som to od teba cital uz to automaticke vytahovanie okien nepouzivam.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  13:09

« Re: Vyhrievané trysky

Ja mam do -50 riedenu na -25 a veru minuly rok som mal ako ty no -10 a pri cca -6 mi to v tryske zamrzlo.
    Ta zadna tryska sa mi zasekla tak ze mi teraz chodi spolu so stieracom. He, he, ani v servise ju nevedeli opravit a takto je to celkom fajn, otaca sa so stieracom a stale strieka pred stierac. Ale na novsich Fabich je ta tryska hore a nemoze sa tak prijemne zaseknut.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  13:00

Slavos: To sklo při stáhnutém okně se rozbilo mě. A bylo to na Fábce. Ještě teď mě to ser. .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.02  12:54

« Re: Stresne boxy

ja som si tiez kupil zakladny nosic DIHENG a celkom v pohode. Tu nadstavbu na drzanie lyzi mam inej znacky. Zatial ziadny problem, drzi to dobre aj pri 150.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.02  12:50

predne trsysky mi rozprasuju uplne ok aj pri -15, ale raz mi zamrzli pri -6, pricom podla tabulky riedenia zimnej kvapaliny by to malo vydrzat do -10, tak uz tam radsej davam neriedenu do -30.

inak ta zadna tryska, ktora strieka v jednom prude sa mi vobec nepaci, je to dost neprakticke. Musim sledovat poziciu zadneho stieraca a dat mu davku kvapaliny v pravu chvilu, inak to vsetko stecie...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  11:40

« Re: chladiaca kvapalina

Dik skl, prave dneska som bol u riaditelov a oboznamili ma s novou funkciou. Ty mas 44kW motor ak sa nemylim a tam problemy s tesnenim pod hlavou neboli. Bude to zimou a kontrolka sa mi ozve len ked stojim dole z kopca lebo to cidlo je na jednej strane nadobky. Ked sa pohnem a som na rovnom tak je to ok a to je podstatne. Ked mi tiekla voda, ci uz prasknuty chladic alebo tesnenie pod hlavou tak mi kontrolka hulakala aj na rovine. Takze klidek. Teda podla mna.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  11:37

Mam tu istu Metu, M996 SC1 a ten modul mi k tomu namontovali automaticky, cele to stalo aj s montazou v Skoda servise nieco vyse 14.000 SKK. A mam dojem ze ked chces v lete zavriet auto a nechat spustene okna musis odblokovat vnutorne cidla (tie ultrazvukove) a to sa da tak ze podrzis tracitko na dialkovom asi 3 sekundy a vtedy sa okna nezavru a neaktivuju sa cidla vnutorneho priestoru. Myslim ze tak to funguje. ALE POZOR!!! Mam dojem ze tu niekto pred polrokom pisal ze ked zavrel dvere so stiahnutym oknom tak sa mu to sklo rozbilo ale ak si dobre pamatam tak to bolo na Oktavii.
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.02  10:38

« Aky olej do FABIE TDI ?

rad by som vedel aky olej tam davate....
    pretoze v autoriz. servise mi ponukli rovnaky
    aky davaju bezne do Oktavie TDI 66/81kW...
    ale ziaden z nich nesplna pozadovanu normu
    VW 505.01.... TAKYCHTO 505.01 olejov je strasne malo a niektory predajcovia o nich tvrdia, ze su vhodne pre predlzeny interval vymeny, co vsak nie je mozne u FABIE. Dakujem.
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.02  08:59

« zpět

Ahoj, ahoj, ahoj... (ahoj tome, ahoj bobe)

:-)

Tak jsem tady po svátcích zas...
    Doufám že vám ježíšek naježil a že jste si užili zimní rally.

Já vrchovatě protože jsem udělal školáckou chybu a zimu jsme podcenil :-(. Před vánocema jsem si říkal, že ten pitomej sníh hnedka roztaje (i předpovědi byly - vánoce na blátě) a tak jsem nechal na autě letní gumy (zimní zůstaly v garáži). Obvykle toho v zimě stejně moc nenajedím. To sem si já blbec dal. Jak to vypadalo o vánocích a mezi svátkama všichni určitě víte... No a když jsem zjistil, že bez zimních je to sebevražda, tak už na garáži ve který byly schovaný leželo navátejch 2 m sněhu - a taky před ní a za ní a vedle ní :-((. Tak jsem se na to vykašlal a to byla moje druhá chyba :-(.

A co čert nechtěl - letos jsem měl hodně zařizování, takže jsem jezdit musel. V životě jsem nejezdil tak pomalu a se staženejma půlkama :-). Hrůza - hlavní tahy byly "jen" hrůza, ale peklo byly trojky a dvojky. Na těch silnicích se pluh neukázal - o sypači ani nemluvě. Největší lahůdkou byla silnice z MB do Kopidlna na která jsem se dostal 2x do závěje a poté co se ujezdila tak i 3x smyk. Naštěstí se vše obešlo bez vážných následků :-)).

TAKŽE - NIKDY NEPODCEŇUJTE ZIMU A NIKDY NEVĚŘTE PŘEDPOVĚDI POČASÍ NA DELŠÍ DOBU...

Jo mimochodem - jak jsem žertoval (2x motor) o škodě fabia rs - tak bude na 100%. A pravděpodobně s upraveným 2l motorem...

BTW - faceliftovaná octavia (jaro-léto 2003) vypadá jako kdyby hybrid s mondeem a C5kou. brrr...

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 04.01.02  06:42

to fija: foto klimy 10 let starého SAABu máš na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.01.02  19:10

to greggie: je to zimou, úbytek chladící kapaliny jsem zaznamenal i na Corolle a SAABu 9000.

to fija: jo SAAB to má automaticky přes klimu, ale má i tlačítka, takže mu do toho můžeš klidně kecat :-) Zkusím sehnat foto.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  15:37

« Re:

wolff> Mám alarm Meta M996 SC1 + modul zatvárania okien M8. Ten pri zatvorení auta vyšle impulz a zavrie otvorené okná, podľa aktuálneho cenníka stojí 1600 Sk. A netreba ho dávať na každé okno :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  15:35

« Re: barevný odstín nárazníků

Toppower> Tak proč jsi koupil Juniora? :o) Ostatní mají nárazníky ve stejné barvě jako karoserii.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  15:33

« Re: to huf

Fija> Jsou situace, kdy to bodne. Třeba když nasedne do auta pár mokrých lidí (děšť) a zamlží se okna, tak proč vyhřívat zrcátka :o)))))

Jindy jedeš při -5ti krajinou (kolem vody) a začnou se Ti mlžit zrcátka a skla ne. Tak pustíš vyhřívání zrcátek. Mně to připadne chytré. Ale jde o *... Hlavně, že hřejou :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  15:31

slavos> Nemáš ohřev :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  14:15

cau slavos, fasa novy sefovsky rok prajem.
    co sa mojej chlad.kvapaliny tyka, tak ja mam uz par tyzdnov hladinu za dobre dva palce pod minimom - ale kontrolka ani teplomer sa vobec nestazuju... (naj.8000km) Takze neviem, je to v norme a mam dolievat, alebo mam panikarit (kym som este v zaruke) ?!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…