Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  13:16

« Re: Smes

Destilovaný vody se neboj. Já kupuju kapalinu pro tuhý mrazy a ředím destilkou. Je to levnější než kapalina pro slabý mrazy.

Z normální vody se za chvíli zanesou trysky nějakým vodním kamenem nebo čím.

Kapalina do ostřikovačů by taky měla být určena pro rozprašovací trysky, a, jakjinak, schválená AZNP.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  13:16

« Re: To trace

To Huf: Srovnavame nesrovnatelne, navic mame oba uplne jine nazory. Ja bych treba nikdy ani okem nezavadil o FIATa a mam znamyho ktery nic jineho nechce.. a muzeme se prit a prit jak dlouho chceme. Ja jsem spokojenej, Ty jsi spokojenej a tak to asi ma byt. Proto je tolik vyrobcu na svete a tolik modelu abychom si mohli vsichni vybrat...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  12:07

to ladao: Díky takze budu kupovat dle teploty
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  10:24

« To trace

Když tak o tom přemýšlím, já 626 vlastně znám. No není to bůhvíco. Taková stará améboidní loď. A mrkni někdy na Fabku v Elegance a ještě třeba se sportovním paketem. No prostě bych negeneralizoval.

BTW, 626 je v bezpečnosti nic moc. Už model 94-97 neexceloval, tak co teprve 88-92 :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  10:15

Já mám 215/40 SP Sport 9000 a navíc sportovní pruž+tl+podl. pod kola... nechytal by ses :o)

Změř 0-100. To by mě zajímalo.

BTW, jsem uvažoval, že si koupím M5 (tak za 500.000), ale pak se mi to rozleželo. Nemám rád šrot. Někomu to neva, ale já mám rád fungláče.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  10:12

« to pepin

Má stolice i svěrač jsou na tom dobře :o)))

Ä nepodceňuj inteligenci zdejšího osazenstva :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  09:50

To Huf: jasne, jde o nazor na vec a je to hrozne subjektivni, nicmene budu jeste polemizovat. Jizdni vlastnosti: Mazda je hodne nizko, je siroka, mam tam 205/55 takze sedi jako prisita. Protoze s sebou vozim motor 2.5l V6 tak mam taky malicko napred, ale zase jsem mnohem tezsi, v tom ztracim, kazdopadne je malo aut co s semnou muzou zavodit a pokud jsou tak naopak ztracim ja, nemam problem s jakoukoliv i chipovanou Fabii. Kdyz sedim za volantem, musim videt auto, tzn. haupnu, ve Fabii jsem si pripadal jako v dodavce a to i vyskou posezu. Kdyz sedam do Mazdy nekdy se prastim do hlavy, sedim dost nizko. A kdyby jsi videl moji Mazdu i kdyz 10 let starou, urcite by se Ti libila. Nakonec mne se taky libi spousta dobre upravenych Fabii.. ale MAZDA je MAZDA. Mel jsem nekolik novych aut, ale uz bych za to nikdy ty prachy nedal. Jo, kdybych byl v situaci, ze bez mrknuti oka vysolim 3.000.000 Kc za nove BMW rady 7, to by bylo jiny kafe..
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  09:45

STAVROSI: obyčejnou vodou neředit, když tak destilovanou.Obyčejná voda po čase ucpává trysky, ničí čerpadla apod. Na trhu je ale dost kapalin v ředění do -20,-30,-40,-60 a -80, takže spíše kupovat naředěnou podle venkovní teploty. Ty můžeš potom míchat mezi sebou(tedy radši stejné značky) a udělat si tak naředění podle sebe. Ona i letní by měla vydržet do -5.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  09:32

« Re: to pepin>

Ty bejvalej Hugnágle: aby ses hned neposral, když si s tebe někdo vystřelí. Co to je Vmax zde asi ví všichni a o tom VMaxu bych pochyboval.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  09:28

Medo, jen jsem na něm seděl, ale občas se profičím na R jedničce a na tu by zase neměl ten Max, ale když on má tak fantastický zvuk, pane bóže jak já ho miluju :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  09:21

« to pepin>

Chichi chuchu VMax zná asi každý. Já mluvil o Vmax. Časem pochopíš. BTW, chtěl bych Tě viděl jet 220km/h při -18 st. :o)))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  09:04

« Smes

Hele chlapi jak je to s tou smesi do ostrikovacu, to se nema redit obycejnou vodou? Ja jsem asi * motorista, ale poradte mi. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  08:54

pepin>nojo, ale ve 140 te to z VMaxe sfoukne :-)). Tys na nem jel? Nebo ho nedejboze mas?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  08:05

Hufe: věř mi, že ani ty by ses nechytal na VMax ani jeho 0-100 a o zatáčkové trati ani nemluvě. Teda jestli víš co nebo kdo je VMax. chicht:o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  07:54

« Re: ?

Nevíte někdo kde jsou pilové diagramy Fábií?
    Když jsem mezi svátky po najetí cca 1000km zkoušel kolik ta moje 1.4/44 jede, tak jsem na 5-ku měl s větrem v zádech na dálnici okolo 4500 tis.otáček a tachoš ukazoval tak 175.Potom jsem kvůli kamionům v obou pruzích musel brzdit, jelo by to ještě víc. Z pilového diagramu bych tak mohl posoudit skutečnou rychlost podle otáček motoru na jednotlivé kvalty.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.02  23:09

« To trace

No, máš asi jiné priority... Já mám Fabii za 670.000Kč a jsem spokojený. Vše podřizuju jízdním vlastnostem a prostor mně netrápí. Věř mí, že by ses nechytal ani na Vmax, ani 0-100 o zatáčkovité trati ani nemluvě. Ale Ty máš zase loď a to asi upžednostňuješ. Pohoda. Já bych teda tak starý pekáč doma nesnesl. 10let... Nejsem sběratel :o)
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.02  17:15

« Škoda Fabia...

Ahojte Fabiani, podelala se mi moje deset let stara Mazda zrovna na Vanoce takze jsem nikde nemohl koupit nahradni dil (remenice) a byl jsem nucenej pujcit si auto z pujcovny. Dali mi Skoda Fabia, takovou tu kratkou verzi. Najel jsem s ni cca 1.000km a muj dojem? Naprosto nechapu jak nekdo muze dat takovy kacky za novou Fabii. Tusim, ze to stoji kolem 300.000Kc, za tydle kacaky mam dost dobre ojety auto ve stredni tride s vybornou vybavou co jede a pojede jeste dyl nez Fabka.. kluci, to jste vazne uvalili sve penize za tu hromadu zeleza co je tak mala, ze do ni nedam ani tydenni nakup, kdyz se chci rozjet tak mam stale nohu na podlaze atd atd. Jediny co bylo pozitivni, ze v tech mrazech to topilo par minut po nastartovani.. jako firemni auto bych to snad snesl, kazdopadne moje MAZDA 626 rv. '92 je pres ty roky uplne nekde jinde a za mnohem nizsi peniz. Jen prosim neargumentujte proti me, ze jsem stale v servisu. Ujel jsem na ni za posledni rok skoro 60.000km, kdyz jsem ji bral mela 150.000km na tachecu, a menim akorat brzdovy desky a podobnou spotrebku. Prvni problem byl ted s remenici.. jak ja byl rad, kdyz jsem mohl po oprave presednout do sve Mazdicky, ktera vypada mnohem lepe, mnohem lepe jede, no, proste je ve vsech ohledech mnohem lepsi..
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.02  16:47

« Re: Vyhrievané trysky; Vržou pružiny

Tak ja vas Rozsoudim,ta tryska je v 3.brzdovem svetle jen u kombika,u kratky fabie je ve steraci,a sedan sterac nema.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.02  16:02

Mě taky nevržou pružiny. To bude tím, že mám Eibach... Ale vážně, to může být cokoliv. I tlumiče.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 05.01.02  16:01

Sice vas nerozsoudim, ale ja mam trysku v zadnim steraci. A pruziny mi nevrzou ani pri -20 (coz jsem vyzkousel docela nedavno). Mozna je to tim, ze mam Octavku :o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…