Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.04  17:43

« Re: Re: Re: Svíčky BRISK DOR15LGS

Tak od tech radeji dal! Mel jsem je sveho casu v Mitsubishi Galantu: pocatecni dojem byl vic nez dobry (zklidneni volnobehu, lepsi zaber tzv. odspoda), ale uz po ujeti nejakych 1000 km zacal motor ve strednich otackach vynechavat a pak to slo velmi rychle, takze jsem (od momentu zacinajiciho vynechavani) neujel ani 50 km. Jeste stesti, ze jsem mel s sebou stare svicky. Na tech Briskach LGS se totiz zacal uplne rozpadavat keramicky izolator mezi obema stredovymi elektrodami! Svicky jsem reklamoval a po case dostal zpet penize, a to bez "mrknuti oka" - vyrobce o problemu asi vi...
    PS: Kup si Denso Iridium Power IK 16 a mas pokoj - prakticky na furt. Tyto svicky totiz prave v tom Tvem motoru funguji nejlepe (overeno v praxi) a temer se neopotrebovavaji (minimalni ubytek materialu na elektrodach).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.04  17:17

« Re: Re: Svíčky BRISK DOR15LGS

Jsou to presne ony
    mam fabii 1.4 MPI / 44 kW
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.04  17:05

« Re: Svíčky BRISK DOR15LGS

Jsou to ty "bezkontaktove" s centralnimi elektrodami ve tvaru kuzele?
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.04  16:46

« Svíčky BRISK DOR15LGS

Nemáte prosím někdo zkušenosti s těmito svíčkami ??
    Děkuji
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.04  16:04

« zkušenosti s provozem (závady atd.)1,4 16V 74KW

má někdo zkušenosti s tímto motorem.
    Mám Fabii Combi 12/2000; 1,4 l 16V -74KW a teď mi nějak začala "žrát" olej ( cca 1l na 2 000 km) - najeto 72 000 km.
    Díky za vaše reakce. :P
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.04  14:31

« Re: Choroby Fabie

Jo - vrzání palubky jsem měl taky a odstraněno v tomtéž servisu zdarma - opět šlo o chybu prvních sérií Fábií a bylo třeba to v tom servise trošku připomenout... ;-) Samozřejmě že to znali.....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.04  14:25

1.4 MPI
    Ty tyčky stabilizátoru jsem musel měnit taky, ale i když už bylo auto po záruce, tak si vzali v servise jen 200,- za práci. Trošku jsem jim připoměl, že to není moje chyba, ale obvyklá vada Fábií a kupodivu na to slyšeli.... ;-) Navíc pomohlo i to, že to byl servis kam jezdím každý rok na garančku - viz servisní knížka atd....
    Dnes jsem byl měnit lambda sondu - skoro 5000,- :-( Ale to se může stát u každého auta.....
    Jinak spokojenost...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.04  11:15

« Re: Choroby

Taky se pridam :o(
    Fabia 1.4 MPi 3/2001
    15 tis - Tesneni pod hlavou ( v zaruce ) - uz zase svini olej do vody, ale pecu na to !!!!
    17 tis - Vymena cidla teploty vody ( po zaruce )
    29 tis - Vadna LAMBDA sonda ( po zaruce )
    Celkove naklady na opravy cca 8.500,-
    Kazdy rok po zime mi vrzou pakny v zadnim kole :o(
    Po vymene sondy to auto nejede, je to jak chciple a rikaji, ze je to v norme. Vrzani palubni desky uprostred celorocne, sedacky vzadu take vrzou. Jinak zatim neregistruju zadne jine problemy. Priste uz si skodovku nekoupim - spis to auto otravuje zivot malickostma. Pred tim jsem mel 3x hyundai a byl to vetsi pozitek z jizdy a zande problemy jsem nemel. Soudim, ze i japonci budou vic pro pozitek.SKODA - never again !
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.04  12:08

« Choroby

Fabia Combi 1,4 vyr. 11/2002
    Podobne ako píšu kolegovia.
    15 tkm - tyčky stabilizátora (klepali - výmena)
    22 tkm - tesnenie pod hlavou ( tieklo - výmena)
    30 tkm - tesnenie pod hlavou (zdá sa, že znova tečie - uvidíme)
    servo zatiaľ drží, ložiská v kolesách tiež.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.04  13:00

fabia combi 2001 1.4mpi
    5 tis - vymena kompletniho servo rizeni
    30 tis- vymena tesneni pod hlavou
    60 - tis - nejaky zasrany tycky v predni naprave co za ne chtej 6tisic - ja se z toho auta po**ru
    jinak vrze predni palubka v zime, a zadni sedacky celorocne , ale to snad maji uz vychytany -
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.04  23:22

No Fábia je dosť háklivá na prednú nápravu, je tam nejaká tyč, neviem presne ako sa volá, ale museli mi ju meniť.... lebo auto hrkalo ako nejaká hrkalka. Urobili mi to ako záručnú opravu.....
    V servise povedali, že to menia často.
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.04  10:19

« Choroby Fabie

Vie mi niekdo v kratkosti vymenovat najcastejsie poruchy na Fabkach 1,4MPI??
    (nemyslim stierace a pod. ale napr servo, lambda...)
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.04  09:07

« Fabia od 225 000...

Mohl by mi někdo přiblížit tuto akci? Hlavně mě zajímá od čeho se odvíjí "bonus za Váš ojetý vůz až 40 000 Kč!".
    Znamená to že při koupi "nejhorší" fabie mi odečtou 40tis od 225tis takže výsledná cena bude 185tis. ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.04  18:27

« Re: Fabie JOY

Ahoj,
    tohle je taky velmí dobrý akční model,nejvíc se mě líbily Creatiom a Flash.U tohoto modelu je možné mít za příplatek sportovní paket a 15" kola Charme.Sportovní paket u předešlých akčních modelů nebyl.
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.04  13:07

« Fabie JOY

Mám v plánu koupit Fabii JOY - co na ni říkáte ? Mrzí mě ale absence klimatizace. Už ji někdo máte ?
    Díky za odpověď.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.04  16:44

« To Hufnágl.

Hufe, už nějakou dobu sleduju Tvoje příspěvky a rozhodl jsem se, že Tě znám. ;-) Dnes jsem si toto tušení potvrdil.
  • 00 Reagovat !

foto

02.04.04  12:42

« Bez nadpisu

Teda tady to žije... :roll: >:D :roll: >:D
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.04  19:24

« Bez nadpisu

Ahoj! Prosím o radu, ztrácí se mi voda z nádobky ostřikovačů (za den jsou 2l. pryč). Jak se dostanu nejrychleji k nádobce, abych nemusel rozebrat půl auta? Díky :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.04  22:49

« Nosič na pozdĺžne lyžiny na Fabiu Combi.

Ahojte, prosím Vás, aké máte skúsenosti s nosičom HAKR Brno ? Chcem potom naň držiaky na bicykle dať. Ďakujem.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.04  00:38

« Tempomat

Když se zaktivizuje tempomat jaká tlačítka se musí připojit a na jaké kontakty, Není přece nutné použít originál pářku s vypínačeme.
    Stačí jen schéma zapojení a jak se to asktivizuje!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…