Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  08:25

« To SAAB

Proč teda v Rally vyhrává takový prcek jako Peugeot 206 WRC? Myslím, že krátký rozvor, pokud máš v každém rohu karoserie kolo, není na škodu. :o)

A přestaň mi vnucovat ojetiny. Já fakt nesnáším bazary ani sekáče. Mé další auto vude pravděpodobně o kousek větší, ale maximáně o třídu. S3 nebo Leon Cupra. Je vidět, že jsi v malých naladěných autech ještě nejezdíl. Neplácal bys nesmysy o stabilitě. V zatáčkách bude prcek vždy obratnější. To ale neplatí o vysokých rychlostech na dálnici.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 08.01.02  07:36

« Re: To trace

to Huf: pokud podřizuješ vše jízdním vlastnostem na zatáčkovité trati, tak proč máš malé auto ? Kratký rozvor není zrovna ideální na prudké průjezdy zatáček. Pokud se nepletu, tak auto s větším rozvorem má lepší stabilitu (obecně řečeno). V tém případě bych volil Civic Type-R.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 08.01.02  07:27

« Re: to Trace

to Huf: za 600-700tisíc koupíš SAAB 9-5 ročník 1998 s najetými cca 100tisíci km (+- něco). Samozřejmě s mnohem větší výbavou než má Fabie, nehledě na prostor a bezpečnost. Jeden ukázkový příklad: SAAB 9-5 2.3LPT 125kW, 1998, 135.000 km, cena 699.000,- kč, koupeno v CZ, servisní knížka, prodává to autorizovaný dovozce a výbava je: originál autorádio, CD přehrávač, telefon, centrál - dálkový, alarm, imobilizér, zámek řadící páky, el. okna, el. zrcátka, vyhř. zrcátka, tónovaná skla, přídavné světl., ostřikovač světl., aut. klima, dělená zad. sed., síťka mezistěny zavazadlového prostoru, vyhřívání sed., el. seřiditelná sed., výškově nastavitelná sedadla, potah kůže, nastavitelný volant, 4 x airbag, počítač, venkovní teploměr, otáčkoměr, Al kola, ABS, protiprokluzový systém kol (ASR), posilovač řízení, tempomat, ventilovaná sedadla, zimní pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  06:44

« Re: Smes

mkral: samozřejmě, že je letní do -5, jelikož a protože obsahuje lihové substance(např.jako OKENA IRON apod) nutné k odmaštění a čístění okna a proto mrzne až při těch -5 st.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.01.02  22:35

« Pilové diagramy prevodov

Ja ich mam spravene. Napis co chces a ja ti to poslem. Mam vsetky motory. Ale pocitaj aj s faktom, ze vyrobca udava aj pre otackomer odchylku +-10% diamant@ke.telecom.sk

Ja riedim destilovanou vodou uz roky a no problem! Co sa tyka vrzgania, tak by to mohli byt aj gumove lozka prednej napravy. Najskor tie spodne na trojuholnikovych ramenach.

Aj ja preferujem radsej novucicke auto. Proste mat stare, to nie je ten pravy pocit. Radsej si priplatim. Hoci je pravda ze za prvy rok straca auto najviac percent svojej ceny. Ako priklad uvadzam Skodovky na Slovensku, kde auto straca rocne 11% svojej zostatkovej ceny (VW tusim 18 a korejci az do 30%). V praxi to znamena, ze za prvy rok auto strati 11,0% kupnej ceny ale za siesty rok je to len vyse 6%.

• « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  18:00

« to Trace - security

A o bezpečnosti radši mlčíš, co? :o)
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.02  17:59

« to Trace

Tvou reakci ohledně technologii jsem čekal již dřív. Většina laiku takto neuvážlivě (až hloupě) mluví :o)

Mám ve výbavě (po technologické stránce):

- ABS+ASR+EDS(el.uzav.dif.)

- elektricky poháněné servo s nastavitelnou sílou účinku

- tempomat

- vyhřívaná přední sedadla s 5ti stupňovou regulací

- poloautomatickou klimu (udržuje přednastavenou teplotu)

- uhlíkový kabinový filtr (filtruje škodliviny)

- vyhřívané trysky ostřikovačů př. skla

- kontrolní systém (světla, bezp. pásy, kapaliny včetně ostřikovačů...)

- centrál s DO (solidní výklopný klíč) včetně dálkového otevírání kufru při zamčeném voze.

- vše v el... (to má už asi každý vůz)

- po 30s se dálkově odemčený avšak neotevřený vůz sám zamkne

Atd atd. Můžu pokračovat.

Doporučuju Ti tudíž nebýt směšný a nebrat do úst věci, o kterých víš málo.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  17:43

« to DIM Re: Nové nebo staré ???

Bingo! Tak bych to napsal i já. Díky, ušetřils mi práci ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  17:32

« Re: to qeta

Nerikam, ze Fabia je technologicky zaostala, spise jsem mel na mysli srovnani vozu o tridu ci dve vyssi, byt ojeteho, a Fabie za stejne penize.. tam se proste Fabia nekde nedostane..
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  16:41

Trace - s lecsčím co tvrdíš souhlasím (o výhodnosti koupě ojetiny), ale co se týče technologie tak plácáš. Nová fabia je technologicky na úrovni ostatních nových vozů (fiat stilo,206,307) a pokud nemluvíme o motorech (moje 44 kW sice na obyč ježdění stačí, ale...) .
    je to dobrej a moderní auťák.

Dilema mezi ojetinou a funglovkou bych shrnul takhle - pokud u vás převládaj spořivé rysy a nevadí vám, že jste "druhej" - volíte ojetinu.
    Důležitý je taky to, že musíte počítat s tím, že během nejbližších let do toho auta ještě X peněz musíte vrazit.

Pokud nesnášíte používat něco "po někom" (syndrom mladších sourozenců :-) a máte na to - volíte fungl nový auto. Výhoda je i v tom, že několik (1-5) let do takovýho auta nemusíte investovat.

Já kdybych si mohl vybrat tak volím druhou volbu.

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  16:12

« Re: Vyhrievané trysky; Vržou pružiny

K tomu vrzani.Jestli to ma stabilizator,nemuze to vrzat v pouzdrech?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  16:01

« Re: Nové nebo staré ???

Jo, to dilema zna asi kazdy. Bylo 300.000 Kc a co koupit. Pred tim jsem mel dve auta kupovana jako nova a jedno jete. Co muzu mit za ty kacky? Bazary, ceniky novych aut, porovnani vybavy a uzitnych vlastnosti, co vlastne ocekavam..? To bylo dotazu a dotazu.. nejvic asi rozhodlo pocitani penez, tak to uz byva. vychazel jsem z nejhorsi zkusenosti co jsem mel. Nova Felicia s dobrou vybavou me stala 320.000 Kc, za rok a pul jezdeni a nalitanych 120.000km jsem za ni stezi dostal 140.000Kc prestoze vypadala jako nova.. a jiny protipol: MAZDA 626 rv. '89 za 150.000Kc, pohodovy auto, za rok a 80.000km (celkem 180.000km) jsem za ni dostal 100.000Kc.. jezdila bez problemu. Proste jsem nemohl jinak. Pravda, dnes prodejci nabizi spoustu veci navic zdarma(havarijni pojisteni, povinne ruceni atd.) nez tomu byvalo drive, mozna dnes bych mel nejake to dilema navic..
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.02  15:47

« Nové nebo staré ???

Koupit raději 8 roků starou Mazdu nebo Fabii ?? No já mám teď týden tu Fabii - tedy manželka :-)) A taky jsem váhal. Jenže nové auto je nové auto. I tu tvoji Mazdu někdy nějaký " magor" koupil jako novou :-)) . Tři roky havarijní, 1 rok povinné zdarma. Záruka. Není kradená ...( i když kdo ví ) :-)). Je voňavá, nepodrásaná..... a za tři roky ji seknu jako tři roky zánovní auto. Tvá Mazda už bude mít 11 let.........Samozřejmě že jde o peníze a o pocit z nové věci, pokud jde jen o to ušetřit a spokojit se z obnošeným, můžeš tak kupovat v second handu všechno, od hader přes mobily, nábytek.......A graf výskytu poruch je neúprosný, i když ty už jsi najezdil 60 tis jen se spořebákem, jiný si ty opravy vybral za tebe, statistika je neúprosná.......
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  15:37

To Huf: Kdejaka vykopavka, jak Ty rikas, je technologicky mnohem vyse nez nova Fabia. Kdyz jsem to koupil, byl jsem samozrejme v servisu, nezavislym servisu, a koren mi rika, ze vypada lepe nez kdejaka Octavia po roce provozu..
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  15:02

« to qeta

Jo. Čerpal jsem z www.crashtest.com a tam je to rozděleno takto. Ale nějak zvlášť mně tyto staré auta nezajímají, to máš pravdu :o) Fakt je, že se mi to zdálo divné. Stejně. Tak jak tak je to vykopávka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.02  14:49

« Re: Vyhrievané trysky; Vržou pružiny

Uz tam davam aj ja scheibenklar od omv a je to ok aj ked to trochu zriedim (destilkou samozrejme:) Inak to vrzga to aj mne ked mrzme, prvych par km a potom uz nic. Podla mna to je tlmicmi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.02  14:46

« Re: Smes

letna do -5? destilovana voda, tj cista mrzne pri cca 2.5 stupna. pokial si dobre pamatam.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  13:24

Pánové, to je jasný, každej se cítí dobře v jiným pekáči.

K pocitu z jízdy ve Fábce:

Je obrovský rozdíl v pocitu z jízdy v Clasiku, v Comfortu a v Eleganci (Juniora jsem nezkoušel).
    Clasic se zdá jako skutečně levné auto (zvlášť je-li třeba z půjčovny), Comfort mi přijde docela slušný a Elegance je docela příjemný pokojíček (pro mě určitě s lepším dojmem než třeba staré Mondeo).

A co teprve zkusit různé motory.(Podle téhle diskuse a podle testů jsme myslel, že 1.4/44 je líná mrcha k ničemu, ale teď ho mám a jsem v pohodě, Chce to ale umět s ním jezdit: Např. paradoxně na plný plyn jede výrazně pomaleji, než s jemným lechtáním plynu.)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  13:19

To Huf:Je vidět,že jsi teď trošku mimo mísu a nemáš ponětí o jaký Mazdě je řeč:2,5l se dával do modelu 92-96.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  13:18

Jinak, mam ten novejsi model, jak Ty rikas 94-97...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…