Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  13:54

« Re: Spotřeba 1,4 44KW, ojetiny

Já mám s 1,4 44kW po 9000km spotřebu asi 6,5 (podle PP asi 6,0)l/100km. Jezdím 1/2 okresky, 1/3 Praha, zbytek dálnice. Až najdu čas, ukážu vám třeba grafík.

K těm ojetinám: To je jako s ženskejma nebo se psama. Někdo má ženu jako první už od mládí až do smrti, někdo si vychová psa od štěněte, a někdo zase má radši ženu už trochu zkušenou a vezme si psa z útulku.

Že na nové auto nemáte? To je špatný postoj. Tak prostě vydělejte, je to tak snadné.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 08.01.02  13:47

« Re: To SAAB

to Huf: myslíš, že je to (206 WRC) kvuli rozvoru ? Já ti ojetiny nevnucuji, jen vyvracím tvůj názor, že za stejné peníze nemohla být stejně vybavená ojetina.

K tomu rozvoru, před nedávnem jsem viděl anglický test Smartu kde upozorňovali na prudké průjezdy zatáčkami, protože by se díky malému rozvoru mohl převrátit i přes to, že je vybaven stabilizačnimi systémy jako Mercedes A. A to nebyl jediný, ať nám na to odpoví někdo povolanější, třeba Autokomplex.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.02  13:44

« Re: Smes

to ladao: ale rec bola o _destilovanej_ vode, nie o pripravku do ostrekovacov na leto. to je rozdiel.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  12:42

« Re: to DIM

vychutnej si, ze na to mas.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  12:29

« Re: Alarm meta s DO.

Tvoje Fabia za 300 tKc bude za 1 rok ojetinou s 15 tkm prodejnou za 220 tKc. Proste o tolik se i v tvych ocich tva ojetina objektivne snizi ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  12:20

« 2 SMARTY

Vyhřívání ostřikovačů se aktivuje samo (bez zásahu smartyho) při venkovních teplotách pod +10st.c. Servo se nastavuje solidně přes VAG, ale mně vlastně otáčení malíčkem na parkingu vyhovuje :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  12:19

« Re: Spotřeba 1,4 44KW

Za období listopad-prosinec provoz 1/3 město, 1/3 dálnice,1/3 okresky podle tankování 7.1 až 7,4, kdybych měl PP tak o půl litru méně (podle skušeností těch co mají PP, protože do půl litru podměřuje.)
    Jinak rychlost na okreskách do 100km, dálnice okolo 120km (zkoušel jsem maximum - 175km a zrychlení - to je ta vyšší spotřeba)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  12:18

« to DIM

Absolutně souhlasím. Nová auta voní. Jsou prostě NOVÁ. A záruka je super věc.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  12:02

Díky oddie, už tam volám.....!! Jo,a poslední věc k těm ojetinám : Může mi někdo vysvětlit, proč teda je ojetina o tolik levnější, když je to vlastně o tolik lepší řešení ?? Jestli to nebude nakonec právě tím, že prostě právě o tolik se jeho hodnota objektivně sníží........jinak by to za tak fantasticky "dobrou" cenu přece žádný blázen neprodával.
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:57

« 2 HUF

Zdarec HUFiku, tak jak to dopadlo s tema ostrikovacema? Mam moc prace a nemam cas hledat kde je teda receno jak to funkuje ;)

Jo a jak je to s tim servem? Da se to nastavit? Ja nic v navodu nenasel.

Zdarec
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:56

.........a o META Alarmu nic :-)) Auta jsou o penězích.....ušetříš, ale nemáš nové. Mně to auto prostě krásně voní, nemusím mít strach přejet přes hranice že mi ho zabaví, nemusím každou chvíli myslet na technickou, nemusím zkoumat, jestli to nejezdilo a nebylo zajížděno jen po italských průsmycích nahoru dolů, nemusím zkoumat jestli to někdo neboural nebo nerepasoval, že to nezavařil a že měnil olej jak se má.......není to vlastně pro manželku až moc ??? :-)))) Já vím, můžeš koupit auto se servisní knížkou přímo od prodejce nebo servisu.....ale ty už zas nebývají tak levné, a mimochodem, kolik asi stojí taková pojistka na 626 a případně jaký koeficient má např. (zpětný) leasing ???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.02  11:56

DIM: já jsem na netu našel tohle: www.apel-alarm.cz, ale zatím jsem je nezkoušel. Pokud se na ně obrátíš, dej kdyžtak vědět, jak jsi dopad.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:55

« Re: Re:

ja jsem s tim uvedenim problemu nemyslel nikoho konkretniho. Ale zrejme si taky mel zavady, ktere by se staly nekterym ridicum az po zaruce. A v prikladu tve firmy, to je jasne, kdo ma mna nove auto, koupi si jej. Kdo nema, jako ja, musi si koupit auto jete, protoze je to nejlevnejsi volba, i kdyz nepoza vuni noveho auta. Nove auto klesa na cene tak rychle, ze jej jete auto s pripadnymi vyssimi naroky na ND nepredrazi a to zustane daleko nejlevnejsim resenim, pro cloveka jako ja, ktery nema na kvalitni nove auto. Hele, ja tu neholduju za ojetiny, rikam to, co povazuji pro svuj autozivot nejlepsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:39

mno a je to tu, nove auto. Zatim zaruka. howard: to je ono, ty si mohl volit nove auto x ojete. Ale ma volba byla jeta Brava nebo novy Vaz,Dacia za 185 tKc. A to pro mne byla relativne jednoducha volba. Nechtel bych se rozhodovat mezi R19 a Golfem II. Mne jen ta otazka "Koupit raději 8 roků starou Mazdu nebo Fabii" z Dimova prispevku pripadala nesmyslna, protoze se rozhoduje mezi 120 a 300 tKc. hufovi se omlouvam, prehledl jsem traceho prispevek. No a zaverem bych chtel jen rict, ze mi srovnani ojetina x nove auto za stejnou cenu, co se tyce narocnosti na opravy a ND nepripada az tak diametralne nesrovnatelne. Kdyz se rekne ojetina, skoro vsichni se predstavi vrakoviste. Ale i jety vuz vyssi tridy s 10 tkm je ojetina a ve srovnani s novym autem nizsi tridy, ktere taky ma sve mouchy a zatim i zaruku, muze byt lepsi volbou. Nemel jsem nikdy nove auto, nejmene jsem mel ojetinu s 8900 km a nemel jsem vubec pocit, ze by se kazila o dost mene nez ojetina s mnohem vyssim poctem km. Ale samozrejme zalezi pripad od pripadu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:35

« Re:

Ano, menili mi chladic, tesnenie pod hlavou, servo ale vsetko v zaruke. Takze som investoval iba za prehliadku po 15.000 a po 30.000km, plus veci co som ja chcel, napr. alarm s DO ktory som tam dal domontovat. Inak nic. Pracoval som vo firme kde bolo 10 sluzobnych aut, kazde sa kupilo nove, kazde pouzival ten isty clovek a tym chcem napisat ze sa nemenili vodic a tie auta sa nenicili. Ale po 3 rokoch sa zacali kazit. A ci to bol Fiat Punto, alebo VW Passat, alebo Citroen XM. Tak sa tie auta stale predavali po 3 rokoch a kupovali sa nove lebo nove predsa vydrzi viac ako stare. A to uz vobec nepojednavam o tom ze 10 rocne auto aj ked stredna trieda je podla mna menej bezpecne ako moja Fabia. Je to moj osobny nazor tak ma za to neukamenujte. Tiez si myslim ze to je tak ako s PC, stare PC aj ked je vykonnejsie moze mat problemy s novym OS a pozuivat stale stary OS je tiez otazka vkusu a narokov.
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.02  10:52

« Alarm meta s DO.

Nevíte někdo, na koho se obrátit s vadným dálkovým ovládáním na METU ??????????
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.02  10:51

« Spotřeba 1,4 44KW

Jaké parametry dosahujete v běžném provozu s 1,4 44 KW ?????
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 08.01.02  09:50

« Re: to Trace

Ale vzdyt nikdy nejde srovnavat nove auto s ojetym pri stejne cene. Vzdycky to ojete bude vlastnostmi (nekdy i tridou) vys, ale jde prave o to ojeti, neznalost minulosti auta, pripadnych bouracek atd.

Ja jsem napr. musel volit nove auto, protoze se na nej musim spolehnout (taky nemam cas si s nim hrat) a platit v Nemecku opravy strarsiho auta by se mi opravdu nevyplatilo. Neco jineho je to v Cesku - to jsem kupovaval ojetiny a byl jsem spokojeny. Je to dano tim, co clovek od auta pozaduje a co do nej hodla vlozit (tyka se penez i casu).

• « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  09:43

« Re: to Trace

Nechci se vam do debaty z Trace plest, ale co z uvedene vybavy ma Fabia za 300 tKc, ktera je ferovejsim porovnatelem k Mazde 626 za 300 tKc, nez Fabia za 670 tKc.
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.02  09:39

« Bez nadpisu

i do novych aut je treba investovat, i do Fabii. Obcas se na fabii hned po zaruce posere servo, praskne spolujezdcova šiba, je spatne tesneni pod hlavou, obcas se meni ridici jednotky,kotouce atd, atd, ze ? Kdyz nekdo neni v baliku na nove auto, musi volit ojetinu. On by HUF nedal 670 tKc na nove auto, kdyby byl normalnim studentem a prispival by asi nejcasteji do rubriky VW Golf II, nebo Skoda Favorit. Kdybych ja nebyl prumernym pracujicim, tak bych si nekoupil za 185 tKc 3 roky starou ojetinu auta v p.c. 473 tKc.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…