Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
wolff 08.01.02 18:13
« Bez nadpisu
Pokud jde o záruku u nového auta. O.K. souhlasím. Ale jen u japonských či Italsých aut, kde máš záruku delší dobu než 1 rok. Za jediný rok se může projevit je tvrdá konstrukční vada (ta se dnes prakticky nevyskytuje). Ostatní vady se projebují po najetí řádově 60 000 km. Tudíž jednoroční záruka je prakticky na nic. V momentě, kdy se koupí 3 roky stré auto za 1/3 ceny jedná se stále ještě o model, který se jako nový prodává. (Tudíž na technologii se neztrácí). A pokud to auto má najeto třeba 100 000 km, pak případná oprava z důvodu opotřebování paradoxně stojí směšně málo v porovnání s koupí nového auta.
Když vemu náklady na opravy mého auta, tak jsou směšně malé třeba s opravami 3 roky staré Octávie, která má neustálé problémy (jako každý VW).Nejsou totiž téměř žádné.
-
« Re: to SAAB
saab: a okrem toho, ak smarta s razvorom 10m neprevratis, tak len preto, ze s 10m smartom nikdy neurobis dostatocne ostru a rychlu zakrutu aby si mohol vyvolat potrebnu odstredivu silu... ale to, ze ten 2 metrovy smart prevratis lahsie ako 10metrovy zdaleka neznamena, ze s 10 metrovym zajazdis rychlejsie...:) -
« to SAAB
Ta stabilita je otázkou těžiště! Jeho výšky od země a jeho polohy v rámci vozu. Čili je úplně jedno jaký má auto rozvor a rozchod, mnohem důležitější je ono těžiště a hmoty za, před nápravami a po bocích náprav. P.S. Smart má hrozně vysoko těžiště a je strašně úzký! -
"-- skrytý --" 08.01.02 15:55
« Re: Spotřeba 1,4 44KW, ojetiny
Mam tiez spotrebu teraz v zime okolo 7,5 (PP 7.0+0.5).
Inak tu dilemu nove vs. ojazdene riesil podla mna kazdy, kto si kupoval auto. Ak by mi nejaky znamy dal skutocne vyhodnu ponuku a vedel by som kto a ako na tom jazdil, tak by som do toho siel. Ale ked to moze byt kradnute, burane, pouzite stare diely, ktovie co este, to fakt nemusim. Ja sam by som skutocny stav toho auta posudit nevedel a aj nezavisly servisak sa moze zmylit (aspon bude mat dalsi job:-)). Tak vysla z toho nova fabia, hoci som aj o cliu premyslal (zdalo sa mi ale akesi male a bolo to este pred jeho inovaciou). -
« Re: To SAAB
Saab : s tím Smartem jsi to trochu přehnal, ten se převrací, protože má malý rozchod kol(je úzký) a velkou výšku-vysoko těžiště, podobně na tom byl i Mecedes A1 a tam nehraje nějaký stabilizační systém žádnou roli. Auto s delším rozvorem náprav je stabilnější při vysokých rychlostech a průjezdů zatáček s velkým poloměrem, ale kratší vůz se lépe kočíruje na malých zatáčkách. -
« to Tomplee
1. Auto nové, protože voní, záruka, spolehlivost, image atd...
2. babu radši zajetou, poněvadž mně nebaví na to jít od píky :o))) Ale musí stejně taky vonět, být spolehlivá a mít dobrou image (záruka je velmi těžko vymahatelná) :o)))
3. Ten pes je mi fuk... -
« Re: to DIM
Obejktivně = prostě vyšší cenu už pro případného nového majitele nemá. Subjektivně bych si ji cenil navíc - ale to je u tebe stejný problém : koupíš auto za cenu objektivní ale subjektivně si to auto šacuješ na víc......Navrhuju aby se prodávaly jenom ojetiny :-))) Vychutnej si, že na to nemáš :-))) ........ale nic ve zlém, já jsem o tom hodně vážně taky přemýšlel, měl jsem v merku Avensis........