Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  00:00

« to SAAB

Nebude. Rozhodující je těžiště.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 08.01.02  22:21

« Re:

ad ojetiny: u autorizovaného prodejce dostaneš na ojetinu záruku půl roku nebo i rok (např. www.autopoint.cz).
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 08.01.02  22:17

« Re: to SAAB

Ano Smart nebyl zrovna ten správný příklad, uznávám.

to Autokomplex: takže budou-li dvě téměř stejná auta, která budou mít stejný rozchod kol apod., ale jedno bude mít rozvor 2.45 m a druhé 2.6 m, tak nebude ve stabilitě žádný rozdíl ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  21:44

« to wolff

Moc kecáš. Jde na Tobě vidět, že stále vaříš z vody. Tvé příspěvky nemají bohužel informační charakter (tpo bude tím, že často kecáš). Při troše dobré vůle bych je přirovnal k nezdařenému fejetonu :o)))

BTW, kdy dáme závody?
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.02  19:03

« Přídavná světla

Viděl jsem přídavná světla na Fabii dole v předním nárazníku celkem 4 ks. Asi dvě mlhová a dvě dálková. Vypadalo to super. Nevíte kde se to dá sehnat? A kolik to asi může stát?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 08.01.02  18:14

« Bez nadpisu

projebují - to je hezký překlep, ale skoro výstižný. Pročpak je to bé, tak blízko vé...?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 08.01.02  18:13

« Bez nadpisu

Pokud jde o záruku u nového auta. O.K. souhlasím. Ale jen u japonských či Italsých aut, kde máš záruku delší dobu než 1 rok. Za jediný rok se může projevit je tvrdá konstrukční vada (ta se dnes prakticky nevyskytuje). Ostatní vady se projebují po najetí řádově 60 000 km. Tudíž jednoroční záruka je prakticky na nic. V momentě, kdy se koupí 3 roky stré auto za 1/3 ceny jedná se stále ještě o model, který se jako nový prodává. (Tudíž na technologii se neztrácí). A pokud to auto má najeto třeba 100 000 km, pak případná oprava z důvodu opotřebování paradoxně stojí směšně málo v porovnání s koupí nového auta.
    Když vemu náklady na opravy mého auta, tak jsou směšně malé třeba s opravami 3 roky staré Octávie, která má neustálé problémy (jako každý VW).Nejsou totiž téměř žádné.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  18:07

« Re: to SAAB

saab: a okrem toho, ak smarta s razvorom 10m neprevratis, tak len preto, ze s 10m smartom nikdy neurobis dostatocne ostru a rychlu zakrutu aby si mohol vyvolat potrebnu odstredivu silu... ale to, ze ten 2 metrovy smart prevratis lahsie ako 10metrovy zdaleka neznamena, ze s 10 metrovym zajazdis rychlejsie...:)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 08.01.02  17:22

« Bez nadpisu

Škoda mluvit...Kdo nepoznal nezná...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  16:21

« to SAAB

Ta stabilita je otázkou těžiště! Jeho výšky od země a jeho polohy v rámci vozu. Čili je úplně jedno jaký má auto rozvor a rozchod, mnohem důležitější je ono těžiště a hmoty za, před nápravami a po bocích náprav. P.S. Smart má hrozně vysoko těžiště a je strašně úzký!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.02  15:55

« Re: Spotřeba 1,4 44KW, ojetiny

Mam tiez spotrebu teraz v zime okolo 7,5 (PP 7.0+0.5).

Inak tu dilemu nove vs. ojazdene riesil podla mna kazdy, kto si kupoval auto. Ak by mi nejaky znamy dal skutocne vyhodnu ponuku a vedel by som kto a ako na tom jazdil, tak by som do toho siel. Ale ked to moze byt kradnute, burane, pouzite stare diely, ktovie co este, to fakt nemusim. Ja sam by som skutocny stav toho auta posudit nevedel a aj nezavisly servisak sa moze zmylit (aspon bude mat dalsi job:-)). Tak vysla z toho nova fabia, hoci som aj o cliu premyslal (zdalo sa mi ale akesi male a bolo to este pred jeho inovaciou).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  15:50

« to ladao, Howard

Tak tak. Chce to myslím kompromis.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 08.01.02  15:15

« Re: To SAAB

Tak jsem chtel reagovat, ale ladao to udelal za me. Plny souhlas! :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  14:31

« Re: To SAAB

Saab : s tím Smartem jsi to trochu přehnal, ten se převrací, protože má malý rozchod kol(je úzký) a velkou výšku-vysoko těžiště, podobně na tom byl i Mecedes A1 a tam nehraje nějaký stabilizační systém žádnou roli. Auto s delším rozvorem náprav je stabilnější při vysokých rychlostech a průjezdů zatáček s velkým poloměrem, ale kratší vůz se lépe kočíruje na malých zatáčkách.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  14:31

« Re: Spotřeba 1,4 44KW, ojetiny

vydelat by se na auto vydelalo, ale nove auto je pro mne luxus.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  14:30

« Re: to Tomplee

Souhlasím.

Ostatně, pes musí taky vonět (cibulí?)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  14:28

« to SAAB

Ad WRC - to ne, ale nijak ho to nehandicapuje. Tak jem to myslel.

Smart je šílenost a extrém. Pak bych měl podle Tebe mít autobus? :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  14:26

« to Tomplee

1. Auto nové, protože voní, záruka, spolehlivost, image atd...

2. babu radši zajetou, poněvadž mně nebaví na to jít od píky :o))) Ale musí stejně taky vonět, být spolehlivá a mít dobrou image (záruka je velmi těžko vymahatelná) :o)))

3. Ten pes je mi fuk...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  14:20

« Re: to DIM

Obejktivně = prostě vyšší cenu už pro případného nového majitele nemá. Subjektivně bych si ji cenil navíc - ale to je u tebe stejný problém : koupíš auto za cenu objektivní ale subjektivně si to auto šacuješ na víc......Navrhuju aby se prodávaly jenom ojetiny :-))) Vychutnej si, že na to nemáš :-))) ........ale nic ve zlém, já jsem o tom hodně vážně taky přemýšlel, měl jsem v merku Avensis........
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  14:03

« Re: Smes

mkral: přečti si příspěvek 5834 a potom svůj 5845-tam jsi se divil, že letní nevydrží-5 ? Tak jsem na to reagoval, toť vše, nic víc nic míň.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…