Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Názor na Fabii
Chceš znát moje pohnutky ?? Vyměnil jsem manželce Formana za Fabii 1,4 44 kw. Má ho na město, nákupy a příležitostné delší tuzemské pojížďky a slibuju si od toho, že nemusí při parkování viset na volantu oběma rukama, že nebudu pořád řešit nějaké závady a že když do ní někdo praští , tak se to nerozletí na několik plechových komponentů jako by to udělalo to 8 let staré. A na cestování mám něco jiného. Už jsi vyveden z omylu ?? Ale zítra si to schválně vezmu asi na 400 km, pro mě notoricky známou cestu a budu moci porovnávat. Postupně jsem to jezdil Fiatem 125 P, Favoritem , Feldou, Octávkou... a teď Fabkou. Já jsem takový Škodofil :-))) -
« Re: Dotaz
bok: na (najma) novych fabkach treba obvykle kufor silne zabuchnut aby sa zavrel poriadne. Mne to robilo tiez - uz za zabehlo a trieskat s tym uz nemusim. Takze tie nedovrete kufre co si videl boli naozaj nedovrete (ovsem ak boli zamknute tak ich imho aj tak len tak neotvoris) -
« Re: Dotaz
Pokud vím tak to byla "chybička" "prvních" fabií. Od podzimu 2001 sem se už s tím nesetkal.
Je zajímavý, že podle mejch informací - na toto téma se člověk u servisáků setkal jen s pokrčením ramen - není to prej technická závada ale jen "malá estetická".
PeeKaa -
« to DIM
No já myslím že nekulhá. Neberu v potaz "domy". Myslím tím opravdový "hrady". A číně moc takovejhlech hradů nenajdeš.
Asi se setkáváš s těma úspěšnějšíma. Já znám pár začínajících a ty fakt používaj na doma firemní polododávku.
Mimochodem ten maluch se už koupit (novej) nedá, ale v bazarech po PL je jich dost.
PeeKaa
-
« Názor na Fabii
Zdar! Podle mně Fabie není špatný auto a rozhodně bych se v něm nestyděl,ale nechápu pohnutky toho kdo si koupí 1.4/44 nebo nedej bože Juniora s motorem koncepčně pocházejícího z předválečnýho populára a vysolí za to zhruba 300t.Kč.Vyveďte mně z omylu.Rád se poučím.Pokud Fabii tak jenom 1.9TDI nebo 2.0.Já upřednostňuju hlavně silnej motor a jizdní vlastnosti a co se týče prostoru rád slevím.Do ojetiny bych nešel,nový je přeci jenom určitá jistota.Jěště k tomu kdo na to nemá.Čí je to chyba?No přeci jeho.Taky nic nedostanu zadarmo,ale snažím se a nenadávám na ostatní. -
« Re: to peekaa
Jen jestli to porovnání s těmi auty a domy trochu nekulhá, v Číně má taky každý nějaký dům, ale auto skoro nikdo :-)) Ono se asi přece jen lépe po různu a postupně shání stavební materiál a člověk si to pak rukama s pomocí boží a sousedů nějak poslepuje, než tu převodovka, tu kus plechu na blatník a pod. To bych sem netahal. A s těmi Německými podnikateli bych trošku brzdil, nevím z čeho vycházíš, ale já tam taky občas pracovně pobývám, a že by podnikatelé jezdili s dodávkami ............ mimochodem, kde se dá koupit ten maluch ?? Budou ještě ??? -
« Re: to peekaa
to ATX - mě ten zahraniční přijde logičtější. jenže některý lidi maj v horších autech holt pocit méněcennosti.
Jen tak mimochodem - v létě jsem strávil něco málo času v polsku a zjistil docela srandovní (pro nás) věc. Tam (hlavně v jihovýchodní části)je "domovní trend" - to znamená, že na auto obvykle kašlou a držej se se hesla "můj dům - můj hrad". Takže běžně vidíš domek typu "4x vila na ořechovce" a před ní maluch.
Dostal mě u Krakowa takovej malej pražskej hrad (i s věžičkama :-) a před ním stál starej hyunday pony :-).
PeeKaa -
« to smarty - UAZ
Plně s tebou souhlasím - na vojně jsme se tímhle vozítkem vyřádili a musím uznat, že co se týče průchodnosti, tak je to malej tančík.
Smůla je, že se tančíku přibližuje i spotřebou :-)
V terénu nebyl problém se dostat na 25 l
I když největší zážitek jsem měl s osmikolkou tatrou 815. Když jsem ji řídil, tak jsem pochopil, proč se kamionisti "obyčejnejch" havárek moc nebojej.
PeeKaa -
« nátura
Možná všechny tyhle debaty souvisí s českou náturou. V nějakým chytrým časopise jsem četl, že základní automobilový rozdíl mezi českým a zahraničním "podnikatelem" je v automobilovém vývoji.
Začínající zahraniční podnikatel si koupí nejdřív nějakej van, se kterým jezdí jak služebně tak i soukromě, poté něco většího (sprinter, boxer) a sám jezdí autem nižší střední třídy... a jak se postupně vzmáhá tak vylepšuje svůj vozový park a končí tím (v optimálním případě :-), že má soukromě BMW nebo medvěda a flotilu kamiónů.
v čechách to funguje tak, že začínající podnikatel si koupí nejdřív na lízing audi, mercedes nebo bmw a na dopravu zboží používají zaměstnanci auto, který je vybráno podle toho na co majiteli zbylo (od transita přes forman až po š1203).
I když znám výjimky...
PeeKaa -
« Re: Vsichni - jak se kdo citi v jakem aute
Jasně, je to jen věc......dělá rachot a kouří.....zabírá místo.......jak já to nenávidím.....jedině snad když se potřebuju někam dostat, tak teda ji na chvilku použiju...... no ale zdravé to není....... ale jede to........sakra , to je pohoda......teď jsem mu to nandal :-).......a ty lidi jak čumí že na to mám......ty vole, jak já tu věc miluju....... :-)) -
« Re: To SAAB
meda - sorry, asi som to nepochopil, myslel som, ze ty pises Haldex vs. klasika a nie profik vs. obycajsky clovek :-)
howard - aj aj som sa najlepsie citil v Skode 100, ale bola nebickovomodra :-) A citil som sa nie ako frajer, ale mal som mensi pocit zodpovednosti, ked to bolo auto lacnejsie ako moj bicykel. Vtedy som si fakt uzival jazdy na hranici moznosti toho podvozku a motoru. Odvtedy je mi luto moje dalsie auta niekde rozstrelit pre moju vlastnu blbost.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!