Škoda Fabia
« fabia tuning club
Sem se dneska utrh s tím psaním...
Omlouvám se za "střelbu do vlastních řad", ale je to sranda, takže mi to nedalo.
Kouknul jsem se na tu adresu:
http: //www. skoda- fabia- club.cz
a musel jsem smát, až jsem se za břicho popadal. Když pominu skutečnost, že naprostá většina členů má 1,4 44kw, tak mě dostala informace o tuningových změnách u jednotlivých aut. U některých je tuningem přidání spojleru a úprava osvětlení vnitřku vozu. U jiných dokonce jen výfuk nebo "poklice".
I když na druhou stranu tam je i možný Hufův konkurent (1.9 TDi /130PS / 315Nm :-)
No a dovolím si skončit popisem tuningu člena 006
Provedené úpravy/doplňky
Výfuk REMUS DUPLEX & TWIN
Letní kola: ALUTEC ZERO 7X15
Zimní kola: ALUTEC JAVA 7X15
Muzika SONY XR-CA800
8x REPRO
Chystané úpravy:
Brutální přední spoiler (teda až ho někdo stvoří)
« Re: Názor na Fabii
Chceš znát moje pohnutky ?? Vyměnil jsem manželce Formana za Fabii 1,4 44 kw. Má ho na město, nákupy a příležitostné delší tuzemské pojížďky a slibuju si od toho, že nemusí při parkování viset na volantu oběma rukama, že nebudu pořád řešit nějaké závady a že když do ní někdo praští , tak se to nerozletí na několik plechových komponentů jako by to udělalo to 8 let staré. A na cestování mám něco jiného. Už jsi vyveden z omylu ?? Ale zítra si to schválně vezmu asi na 400 km, pro mě notoricky známou cestu a budu moci porovnávat. Postupně jsem to jezdil Fiatem 125 P, Favoritem , Feldou, Octávkou... a teď Fabkou. Já jsem takový Škodofil :-))) -
« Re: Dotaz
bok: na (najma) novych fabkach treba obvykle kufor silne zabuchnut aby sa zavrel poriadne. Mne to robilo tiez - uz za zabehlo a trieskat s tym uz nemusim. Takze tie nedovrete kufre co si videl boli naozaj nedovrete (ovsem ak boli zamknute tak ich imho aj tak len tak neotvoris) -
« Re: Dotaz
Pokud vím tak to byla "chybička" "prvních" fabií. Od podzimu 2001 sem se už s tím nesetkal.
Je zajímavý, že podle mejch informací - na toto téma se člověk u servisáků setkal jen s pokrčením ramen - není to prej technická závada ale jen "malá estetická".
PeeKaa -
« to DIM
No já myslím že nekulhá. Neberu v potaz "domy". Myslím tím opravdový "hrady". A číně moc takovejhlech hradů nenajdeš.
Asi se setkáváš s těma úspěšnějšíma. Já znám pár začínajících a ty fakt používaj na doma firemní polododávku.
Mimochodem ten maluch se už koupit (novej) nedá, ale v bazarech po PL je jich dost.
« Názor na Fabii
Zdar! Podle mně Fabie není špatný auto a rozhodně bych se v něm nestyděl,ale nechápu pohnutky toho kdo si koupí 1.4/44 nebo nedej bože Juniora s motorem koncepčně pocházejícího z předválečnýho populára a vysolí za to zhruba 300t.Kč.Vyveďte mně z omylu.Rád se poučím.Pokud Fabii tak jenom 1.9TDI nebo 2.0.Já upřednostňuju hlavně silnej motor a jizdní vlastnosti a co se týče prostoru rád slevím.Do ojetiny bych nešel,nový je přeci jenom určitá jistota.Jěště k tomu kdo na to nemá.Čí je to chyba?No přeci jeho.Taky nic nedostanu zadarmo,ale snažím se a nenadávám na ostatní. -
« Re: to peekaa
Jen jestli to porovnání s těmi auty a domy trochu nekulhá, v Číně má taky každý nějaký dům, ale auto skoro nikdo :-)) Ono se asi přece jen lépe po různu a postupně shání stavební materiál a člověk si to pak rukama s pomocí boží a sousedů nějak poslepuje, než tu převodovka, tu kus plechu na blatník a pod. To bych sem netahal. A s těmi Německými podnikateli bych trošku brzdil, nevím z čeho vycházíš, ale já tam taky občas pracovně pobývám, a že by podnikatelé jezdili s dodávkami ............ mimochodem, kde se dá koupit ten maluch ?? Budou ještě ??? -
« Re: to peekaa
to ATX - mě ten zahraniční přijde logičtější. jenže některý lidi maj v horších autech holt pocit méněcennosti.
Jen tak mimochodem - v létě jsem strávil něco málo času v polsku a zjistil docela srandovní (pro nás) věc. Tam (hlavně v jihovýchodní části)je "domovní trend" - to znamená, že na auto obvykle kašlou a držej se se hesla "můj dům - můj hrad". Takže běžně vidíš domek typu "4x vila na ořechovce" a před ní maluch.
Dostal mě u Krakowa takovej malej pražskej hrad (i s věžičkama :-) a před ním stál starej hyunday pony :-).
PeeKaa -
« to smarty - UAZ
Plně s tebou souhlasím - na vojně jsme se tímhle vozítkem vyřádili a musím uznat, že co se týče průchodnosti, tak je to malej tančík.
Smůla je, že se tančíku přibližuje i spotřebou :-)
V terénu nebyl problém se dostat na 25 l
I když největší zážitek jsem měl s osmikolkou tatrou 815. Když jsem ji řídil, tak jsem pochopil, proč se kamionisti "obyčejnejch" havárek moc nebojej.
PeeKaa

Co me vsak zaujalo u jednoho clena je pripravovany tuning - neony. Co si mam predstavit pod pojmem neony - nejake podsviceni predku, boku auta nebo predelani celeho auta na pojizdny borde1? (omlouvam se za sprosty vyraz)