Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  19:34

« Re: to huf

Taky asi bude dost velkou roli hrát hlučnost. Zvláště při krátkých pojíždkách se nestačí diesel zahřát.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  19:32

« Re: Filtr s aktivním uhlím

Proč to má takovou cenu to je nesmysl. To se najdou lidi kteří se nechají takto napálit? Udělejte si to z toho co se dává do digestoří a příjde vás to samé na pár korun. Nad 100 Kč je to moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  18:11

« Re: to huf

hmmm 110kW redT redD redI :)))))) to uz musi fachcit + chip + KN... hmmmmmmm
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  18:10

« to ATX

No představa, že bych musel redukovat své pojížďky mně děsí... Ale stejně je to ještě daleko - fáze zvažování.

Ad absurdum - biturbo na V6 dá kolik psů a nmů?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  17:20

« to huf

1. Já jsem neřekl, že jsem pro V6, ani pro TDI. Uvedl jsem plus a mínus obou variant. V6 trochu lépe pojede, tvým způsobem za 12-17 litrů toho nejdražšího benzinu, kdežto o pár koní slabší TDI s chipem a mohutnou silou bude chodit max. za 10ltr. nafty. Čili, buď zredukuješ popojezdy pizzerie-posilovna na 30% a uživíš V6, nebo nezredukuješ nic a budeš mít TDI (všechny písmena červené).
    2. KN kit? Jo něco by se našlo. A taky třeba kompressor nebo turbo nebo biturbo...
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  16:26

« Re: Back to the main theme - Škoda Fabia

Ten filtr s aktivním uhlíkem na tom www.martinek-auto.cz měli taky na Favorita stál 50 Kč na Fabii nevím. Ale na Fabii tam díly byly.
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  16:12

« Přídavná světla

Tak už jse je našel! Vypadá to super. Jsou na www.martinek-auto.cz pod novinkama, ale zatím bez cen. Zítra kupuji!
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  15:39

« Offtopic - ale nemůžu si pomoct.

Dnes jsem si solidně zajezdil v Superbu 1.8T a je to fakt kára jako prase. Dost dobrá. Výborná. Solidní. Bohužel to ale není auto pro mně. Nač s sebou tahat 1.500kg a 4,8m, když jezdím sám...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  15:37

« to ATX iščo raz

Dá se dát na 2.8 V6 30V nějaký solidní přímý kit KN?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  15:37

« to ATX

Hm... Tak Ty jsi pro V6? Já abych se přiznal, tak taky :o). Ale je to pálka. To až tak IV. kvartál. A neboj, když se bude ke koupi schylovat, obrátím se na Tebe. Jen a jen na Tebe.

BTW, wheels 225/45R17 are included.
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  15:34

« Filtr s aktivním uhlím

Takže, pro velký úspěch to tu rozeberu. :o)

Ano, je to filtr formátu klasického pylového.

Cena v krámě 915Kč, u dealera škoda 1350Kč (obojí s DPH). Je to tentýž - Bosch.

Většinu smradů to zneškodní, ale Avie, Trambusy a staré Karosy to jen zmírní. Co si ale myslím, tak to co cítím, jsou saze a špatně spálený prarfín. HC by to mělo pohltit až na 95%. Je ale nutné mít ventilaci puštěnou na nižší stupeň. Pak je filtr účinější (to je asi dost jasné, že...).

Resume:

Kouř z komínů na vesnici, pálení listí a spol. to bere scela a težké náklaďáky + 2takty tak na 70%. Je ale prokázáno (viz jakýsi článek v AutoTipu), že HC to filtruje solidně i přes částečné proniknutí dieselového smaradu do interieru. Fakt ale je, že i tak je to o dost snesitelnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  13:29

« to huf

1. ano, je to stejné jako u Golfa, 180PS a 440Nm.
    2. Hm, V6 pojede dobře, určitě i líp než TDI s chipem (pominu li zátah odspodu a pružné zrychlení), ale aby jsi se svezl dle možností motoru, počítej s průměrnou spotřebou 12-17 l/100 km super+. Kdežto s tím dieselem budeš jezdit když moc, tak za 10 nafty, a to je rozdíl.
    3. Kup to, seženu ti to za lepší cenu. My opinion jsou 17" nebo 18" kola, KN kit, chip, decentní výfuk a možná podvozek(dle úrovně toho stávajícího).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.02  12:32

« Re: Back to the main theme - Škoda Fabia

huf to aktivne uhlie by ma zaujimalo. zabera to aj na smradlave ne/spalene uhlovodiky z autobusov (teoreticky by malo na vselico, je to dobry absorbent)? dava sa to miesto standardneho peloveho filtra v okruhu klimatizacie, ci ako?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  12:28

« to FIJA

Takže když ten "ruský raketoplán" napíše o Haldexu, že je o *, aniž by ho kdy vyzkoušel, tak je to OK? To bych já nikdy neudělal... A vůbec, jde o *...
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  12:24

« Back to the main theme - Škoda Fabia

Tak předevčírem mi při ranním nasedání do vozu po zabouchnutí dveří bouchlo zadní sklo. Značkový servis to tentýž den na záruku opravil se slovy "to je v pořádku, to se stává". No vlastně jsem byl ve finále příjemně překvapen. BTW, míval jsem téměř permanentně zapnuté vyhřívání a parkuju venku, tudíž častý a velký rozdíl teplot byl asi hlavní příčinou.

Ještě tentýž den jsem se rozhýřil a nakoupil svému autíčku nové díly. Stěřače Bosch Twin, aktivní uhlíkový pylový filtr, gumové koberečky atd.

Ad stěrače: 2 páry ročně je optimum, jinak nestítŕají na 100%.

Ad pyláč uhlíkáč: Paráda - většina smradů z venčí nejde ve voze cítit (mám už druhý).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  12:18

« to mkrál ad hlava pata

Naser si.

No nečekal jsi to??? :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  12:17

« Re: Hej co je?

Huf> vis, ja nehodnotim UROVEN prispevku. Na to nemam dostatek znalosti. Spis muzu hodnotit styl, a musim rict, ze matuSovy prispevky maji takrka vzdy hlavu a patu .... takze do diskuze se s nim da pocitat jako s rovnocennym partnerem (byt ma jiny nazor nez ty nebo ja ...)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  12:15

« to smarty

zbořenice - putika - Brno - březen

O.K. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  11:46

« Re: Je to tu este Motor Cafe??

madvad - nediv sa, nikoho tu uz nebavi pisat stale o technickych problemoch Fabie, tak hladame unik v inych temach :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  11:26

« Je to tu este Motor Cafe??

Kedysi davno to tu bola pohodova kaviaren. Temou debaty bola vacsinou Fabia. Coraz castejsie mam pocit, ze nie som v kafeterii, ale v krcme ubohej IV. kategorie. Fabia sa spomina len obcas, alebo okrajovo. Zato je tu vela balastu, nevrazivosti atd. Uz mame >6000 prispevkov, ale ich uroven je taka, ze sem chodim coraz menej. Mal som vas rad...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…