Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to huf
1. Já jsem neřekl, že jsem pro V6, ani pro TDI. Uvedl jsem plus a mínus obou variant. V6 trochu lépe pojede, tvým způsobem za 12-17 litrů toho nejdražšího benzinu, kdežto o pár koní slabší TDI s chipem a mohutnou silou bude chodit max. za 10ltr. nafty. Čili, buď zredukuješ popojezdy pizzerie-posilovna na 30% a uživíš V6, nebo nezredukuješ nic a budeš mít TDI (všechny písmena červené).
2. KN kit? Jo něco by se našlo. A taky třeba kompressor nebo turbo nebo biturbo... -
« Filtr s aktivním uhlím
Takže, pro velký úspěch to tu rozeberu. :o)
Ano, je to filtr formátu klasického pylového.
Cena v krámě 915Kč, u dealera škoda 1350Kč (obojí s DPH). Je to tentýž - Bosch.
Většinu smradů to zneškodní, ale Avie, Trambusy a staré Karosy to jen zmírní. Co si ale myslím, tak to co cítím, jsou saze a špatně spálený prarfín. HC by to mělo pohltit až na 95%. Je ale nutné mít ventilaci puštěnou na nižší stupeň. Pak je filtr účinější (to je asi dost jasné, že...).
Resume:
Kouř z komínů na vesnici, pálení listí a spol. to bere scela a težké náklaďáky + 2takty tak na 70%. Je ale prokázáno (viz jakýsi článek v AutoTipu), že HC to filtruje solidně i přes částečné proniknutí dieselového smaradu do interieru. Fakt ale je, že i tak je to o dost snesitelnější. -
« to huf
1. ano, je to stejné jako u Golfa, 180PS a 440Nm.
2. Hm, V6 pojede dobře, určitě i líp než TDI s chipem (pominu li zátah odspodu a pružné zrychlení), ale aby jsi se svezl dle možností motoru, počítej s průměrnou spotřebou 12-17 l/100 km super+. Kdežto s tím dieselem budeš jezdit když moc, tak za 10 nafty, a to je rozdíl.
3. Kup to, seženu ti to za lepší cenu. My opinion jsou 17" nebo 18" kola, KN kit, chip, decentní výfuk a možná podvozek(dle úrovně toho stávajícího). -
"-- skrytý --" 10.01.02 12:32
« Re: Back to the main theme - Škoda Fabia
huf to aktivne uhlie by ma zaujimalo. zabera to aj na smradlave ne/spalene uhlovodiky z autobusov (teoreticky by malo na vselico, je to dobry absorbent)? dava sa to miesto standardneho peloveho filtra v okruhu klimatizacie, ci ako? -
« Back to the main theme - Škoda Fabia
Tak předevčírem mi při ranním nasedání do vozu po zabouchnutí dveří bouchlo zadní sklo. Značkový servis to tentýž den na záruku opravil se slovy "to je v pořádku, to se stává". No vlastně jsem byl ve finále příjemně překvapen. BTW, míval jsem téměř permanentně zapnuté vyhřívání a parkuju venku, tudíž častý a velký rozdíl teplot byl asi hlavní příčinou.
Ještě tentýž den jsem se rozhýřil a nakoupil svému autíčku nové díly. Stěřače Bosch Twin, aktivní uhlíkový pylový filtr, gumové koberečky atd.
Ad stěrače: 2 páry ročně je optimum, jinak nestítŕají na 100%.
Ad pyláč uhlíkáč: Paráda - většina smradů z venčí nejde ve voze cítit (mám už druhý).
-
« Re: Hej co je?
Huf> vis, ja nehodnotim UROVEN prispevku. Na to nemam dostatek znalosti. Spis muzu hodnotit styl, a musim rict, ze matuSovy prispevky maji takrka vzdy hlavu a patu .... takze do diskuze se s nim da pocitat jako s rovnocennym partnerem (byt ma jiny nazor nez ty nebo ja ...) -
« Je to tu este Motor Cafe??
Kedysi davno to tu bola pohodova kaviaren. Temou debaty bola vacsinou Fabia. Coraz castejsie mam pocit, ze nie som v kafeterii, ale v krcme ubohej IV. kategorie. Fabia sa spomina len obcas, alebo okrajovo. Zato je tu vela balastu, nevrazivosti atd. Uz mame >6000 prispevkov, ale ich uroven je taka, ze sem chodim coraz menej. Mal som vas rad...