Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

27.05.04  21:39

« Bez nadpisu

To SDI z oktavky znam, mel ho kolega a neco jsem na nem odjezdil, otazka je jestli je ve Fabii to SDI stejne, ale asi jo! ze bych se za jizdy chtel vic nadrit se rict neda:-) no ale porad to ve me hloda, a nevim jak se rozhodnout jestli priplatit za oktavu nebo jit do fabky. No uvidime jeste mam cas do zari pak jde opel do sveta
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.04  20:14

« Re: Fabia COMBI TDI nebo SDI

thym: ve fabii kombi jsem v zivote nejel, zato mam celkem dost odjezdeno v hatchbacku 1.4MPI. Octavii v SDi(rv '98) jsem mel 3 roky (ted mam tdi 110k ). K veci teda... Octavii v SDi povazuji jako jedno z nejvydarenejsich aut kterym jsem kdy jezdil! Absolutne behem tri let bez poruchy! Zapnuta klima se na vykonu auta poznat neda -> jiz tak jsou hlavne prvni dva rychlostni stupne dost line, ale v porovnani se skodovackejma 1.3 je to porad nadhera. Co povazuji jako nejvetsi klad je spotreba, ktera je maximalne 5l/100km i pri zatezi. Jinak porovnavat Fabii a Octavii??? Fabie ma rozhodne agilnejsi podvozek a jizda s ni je rozhodne zabavnejsi, zato se v ni ridic vic "nadre" (tvrdy pedal brzdy a tuhy chod radici paky-pripomina to motokaru. Teda az na toceni volantem, ktere jde narozdil od octavie lehce)
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.04  18:05

« Fabia COMBI TDI nebo SDI

Zdravim, chystam se prestoupit zpet na skodovku a jsem na vazkach jestli vzit starsi oktavku 99, nebo novejsi fabii combi 01, oktavku znam dobre, ale ve fabce jsem jel jenom parkrat. Ma nekdo zkusenosti s rozdilem urcite je to jina trida, ale i tak se to da aspon trosku srovnat. zajimaly by me i zavady u 1,9TDI 74Kw, predpokladam ze SDI je stejne jako v oktavce. kombi chci kvuli kufru jezdim predevsim dlouhe trasy a vetsinou ve dvou! a mate nekdo skusenosti s klimou v SDI??Jede to pak jeste?:-) Predem diky za zkusenosti
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.04  20:07

« montaž autoradia Fabia 1.2

Ahoj.
    Možná otravuju , ale nemůžu to na netu nikde najít...a nerad bych něco utrhl - odšrouboval a pak to vracel pracně zpátky.
    Ptám se. Muže mi někdo poradit jak vytahnu z Fabie originální dvojšuplík ,který kryje konektor pro montáž autorádia? Nový + krycí lišty mám koupený. Dik Romi. Možno i na romi@cmail.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.04  10:04

« Re: montaz klimy

Díky, díky. Ale já spíš hledám někoho kdo mi to udělá :-) Vím, že si na to určitě netroufám...
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.04  10:02

« montaz klimy

na yahoo je diskusna skupina o fabiach :
    groups.yahoo.com/group/fabia
    a tam nejaky manik doraba klimu resp. prenasa ju z havarovaneho auta pozri si prispevky : Re: Potrebujem fotku + pokracovanie montaze klimy
    rep, podobne user tvarholak je to
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.04  15:01

« add KLIMA

Možná jsem se blbě vyjádřil... Máte někdo zkušenost s dodatečným doděláním klimy do Fabie, případně máte i kontakt?
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.04  15:34

« KLIMA

Někdo tu před časem nabízel nějaké klimy navíc do Fabky. Je tu ještě ten člověk? Nebo i jinak nevíte někdo o nějaké klimě? Dík za jakékoliv info.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.04  19:39

« RE: Pokles otáček a vynechávání motoru 1,4/44kW

Něco podobného se mi dělo taky (1,4/50 kW). Nějakou dobu mi to občas vynechalo/poklesly otáčky při volnoběhu. V servisu mi řekli, že vynechával 4. válec a že vyměnili vstřik (záruka). Od té doby klid.
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.04  17:38

« Pokles otáček a vynechávání motoru 1,4/44kW

Prosím nevíte někdo co by to mohlo být? Mám najeto cca 47 000km. Pri teplem motoru na volnobeh klesnou najednou otacky o cca 400 a pak se zase vrati do normalu. pri jizde sem tam jako by motor vynechal. Na testu pry by to mohl byt magnet. ventil nebo lambda. Mam dojem jestli to neni palivovy filtr, ale pry se meni az pri 60 000,- km
    Diky :-( :(
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.04  09:47

« Re: zkušenosti s provozem (závady atd.)1,4 16V 74KW

mam presne ten isty problem a ako vidim bude sa to este stupnovat
    9/2001 fabia kombi 16V/74kW do prvej prehliadky 15000 km v pohode, iba nepatrny ubytok
    medzi 15000 - 30000 km na spodnej hranici rysky ale vydrzalo to
    medzi 30000 - 45000 km dolieval som tak 2 litre
    od 45000 km teraz mam najazdene 57000 km a dolieval som uz 3 litre. Na tejto konfere, ale bolo to uz davno som cital ze je problém sa volá "stírátka ventilů" ze zvyknu stvrdnut a potom vo vyssich rychlostiach to nestaci stierat olej.
    aj som to chel menit ale vymena a cena prace by vysla viac ako cena oleja co zatial dolievam, no asi sa tomu nevyhnem... :-(
    zrejme to bude asi rozsirenejsi problem u tychto motoroch takze by bolo mozne zautocit na to ako zavadu!!! aj ked je uz auto po zaruke ako kulanciu by to mohli zobrat, predsa len je to malo kilometrov najazdenych.... no ja som to zatial neskusal tak neviem
    v servise aspon tu v Nitre sa s tym este nestretli
    napis ako si pochodil...
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.04  11:48

« Fábie na LPG

Zajímaly by mě zkušenosti s Fábií combi na plyn - koupil jsem si ji tento týden a chci tam dát plyn (před tím jsem měl plyn 6 let ve Formanovi, bez problémů). Neztratí motor na výkonu? U Formana se to poznat nedalo, připadlo mi to stejné.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.04  19:40

« Re: Předmět: Paka pod sedadlem

EnzoF1: ptal jsem se manzelky a ji to taky nevadi. Je to jeji auto, tak to tam asi zustane. Ze je to starsi auto jsem zduraznil, protoze jsem predpokladal, ze to museli honem rychle zmenit. Ja bych to teda do vyroby v zadnym pripade nepustil! Tak oni to porad delaj takhle? To cubrnim.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.04  21:48

« Předmět: Paka pod sedadlem

Ja som mal starú Fábiu a nemal som s tou pákou vôbec žiadny problém, ani som si neuvedomoval, že tam je, takže som ani nemal dôvod ju odstraňovať a na novej Fabii som si ani nevšimol, že by tá páka bola menšia......
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 07.05.04  13:16

« Re: OT dotaz - jak NATO?

Mě tyhle věci spolehlivě rozleštili v servisu a ani za to nic nechtěli... :-) ricz
  • 00 Reagovat !

foto

06.05.04  19:54

« Paka pod sedadlem

Celej tejden ridim starou Fabii. Pod sedadlem je dloooouha paka na posouvani vpred/vzad. Pekne to boli do lejtka, kdyz pohnu nohou. Vypada to, ze mechanizmus bude plne funkcni i bez tyhle hruzy. Chci ze zeptat: Uz jste to nekdo rezal? Nezkopmlikovalo se tim neco? Nebo naopak nasel se nekdo, kdo si to v aute nechal? Mne to prijde jako vyloucena vec - to musi pryc!
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.04  21:24

« OT dotaz - jak NATO?

Zdravim,
    mam dotaz, na lakovanem narazniku sem rano nasel od nejakyho sikuly cerny smouhy. Nejdriv sem se bal ze sou to skrabance a byl sem dooost sprostej, ale je to "jeho" cerna hmota z narazniku. Asi 25*45cm proste to o mne otrel naprosto dokonale. Ta hmota je jako navarena (neco jako asfalt) nejde to dolu. Co s tim? abych nevzal i svuj lak. Prosim poradte.
    Diky ROMan
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.04  12:43

« Bez nadpisu

ježiš
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.04  19:22

« Bez nadpisu

Právě jsem vyměnil Felicii 1,3 BMM 50kW za Fabii 1,2 HTP 40 kW je to rozdíl jak prase Fábka nemá chybu, motor je super jezdím kolem 6,5 l/100km. Vřele doporučuju!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.04  19:11

« Svíčky BRISK DOR15LGS

Díky moc za informaci
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…