Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  13:39

« Re: to DIM

Takže ty tři věci Comfortu chybí ?? Diagnostika žárovek, otevřených dveří a hladiny ostřikovačů ?? Kolik by asi stála aktivace těch věciček, protože přístrojový panel je na to evidentně připravený ...?? ta diagnostika žárovek by snad měla jít jen aktivovat, can bus by měl tu chybu poznat vždy, ne ??
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  13:22

« to SMARTY

Nevím, měnil jsem je předčasně i s kotouči. Na rozdíl od předčasné ejakulace je předčasná výměna třecích segmentů velmi solidním počinem :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  12:43

Jo diagnostika zarovek se mi velice zalibila. Pekne... A jake jsou podminky roznuti kontrolky brzdoveho oblozeni ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  12:27

« to DIM

Jo, pod teploměrem vody a stavu paliva je kontrolka. Taková žlutá žárovka s vykřičníkem či co. Jsem z toho byl vyděšený. Písklo to, rozsvítilo se to a já záhy zjistil, že H7 v levém předním světle dosvítila. Velmi užitečná věc :o)

Další 2 červené kontrolky jsou na dveře a kufr. Taky dobré. Další žlutá kontrolka signalizuje ( i s popiskem), že voda v ostřikovačích je pod polovinou.

Suma sumárum je to dost dobrá věc.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  12:13

Comfort nekontroluje kvaplinu do ostrekovacou. Ale urcite kontroluje chladiacu kvapalinu. A ci brzdovu tak to netusim a ci nejaku inu tiez neviem.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  12:04

........nedovřené dveře poznám podle lampičky vnitřního osvětlení taky, i když hned nevím které to jsou, Vnější osvětlení......tím myslíš kontrolu žárovek ?? Budiž.....ale nádobka ostřikovače je bůhvíkde zašitá......... :-((
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  11:56

« to DIM

Kontrolní systém má jen Elegance. Vnější osvětlení, nedovřené dveře, hladiny kapalin atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  11:28

« Kontrolka ostřikovačů.....

Tak jsem si myslel, že mi verze Comfort nahlásí nízkou hladinu v nádržce ostřikovačů, a ono sice jo, ale tím, že najednou jsem byl na dně a nic mi předem neblikalo. má to Comfort umět nebo ne ? A jestli ne, zeptám se v MB, jak se má před jízdou kontrolovat množství ostřikovací kapaliny, když bych musel demontovat nárazník i se světly :-))) A jak to dopadlo s tím vnitřním osvětlením ?? Já tam mám alarm Cobra, a světlo se mi rozsvítí až po otevření dveří a ne při vytažení klíčku. Mimochodem s tím alarmem to je skvělá věc, ale návod je k tomu asi jako k polévkové lžíci, tak jsem se zeptal přímo toho prodejce, že tam, je kupa nějakých různých funkcí v závislosti na modelu ( jaký mám já jsem se nikde nedočetl), tak jsem to nakonec probíral přímo s tím mechanikem, který to JAKO JEDINÝ uměl ovládat a nastavit.....ale jinak tomu taky moc nerozuměl. Tak jsem byl přinejmenším rozpačitý, protože při prodeji řekli jak se to otevírá a zavírá, ale že to umí zavírat okna, že se to umí samo zamknout po rozjetí, že se to umí samo zamknout po náhodném odemčen a neotevření dveří, že to po vypnutí motoru samo zapne imobilizer po třiceti sekundách ( ale to třeba i při čekání u přejezdu ), že to má svůj vlastní deaktivační PIN - nastavený z výroby ................no o tom ani slovo, návod mi tam hodili jen nečeský, překlad jsem si musel vyžádat, a to co mi dali česky bylo ubohé a neúplné. Když jsem to tomu prodejci vytýkal, tak mi jen řekl , že těch různých alarmů je tolik, že si to nemůžou všechno pamatovat........a že když potřebuje, zeptá se na dílně technika. No jo, jenže koho se má zeptat moje žena, když zůstane někde v lese s dítětem a zablokovaným imobilizerem..??? A to ani nevěděli, co to vlastně blokuje.....technik pak řekl , že nějaké čerpadlo co je za přístrojovou deskou.... Máte někdo s tou Cobrou už nějaké zkušenosti ??????
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  11:26

« Re: to smarty - Tempomat

hmmm to je blbe... Jo u oktavky se akorat pripichne konektor od packy nekam a vymeni packa a uz to vali...

Takze tobe jeste tempomat nevali? Ja bych ho rad taky nainstaloval. Sice muj motor na to neni idealni ale na cestovani po dalnici do nemec na 5° by to bylo cool
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  10:30

« to smarty

Pro příklad nemusíš chodit tak daleko...

Tkhle se dělá většina dnešních procesorů. Bylo by ekonomické dělat třeba 10 různejch Celeronů od 700 MHz do 1,2 GHz? Tomu snad nikdo nevěří...

Dneska je všechno věc marketingu. A znám i horší příklady než jsou pitomy procesory nebo auta :-(

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  09:37

« to smarty - Tempomat

Tempomat do mé Fabie je oříšek. Jeden drátek přebývá a néní jisté, kam ho píchnout. :o(

Do Octavie TDI je to fakt hračka.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  09:28

« Re: Tempomat

Presne klasika. Hodne motoru se taky vyrabi na vyssi vykon a pak jsou jen SW nastaveny nizsi vykony a tim i cena vozidla. Rozhodne to vyjde levneji nez vyrabet 2 motory. To stejne si pamatuju treba s procesorem 486 SX / DX kde core byl uplne stejnej, jenom u SXka v posledni fazi vyroby "odstrihli" mat. koprocesor a meli levnejsi verzi :-)

No jinak nevim jak Fabie, ale do oktavky to jde zrejme docela bez problemu... (model 2000+)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  09:23

No vzhledem k tomu, že auto má el. plyn, řídící jednotku, tak je klasický tempomat jen sw zaležitostí. U aut bez el. plynu je to další zařízení.

No tak sehnat jen firmware a pčku a upgrade je hotov :o) Nebo je v tom nějaký další problém ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  07:35

« Tempomat

Kéž by to bylo tak lehké i ve Fabii... Ach...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 15.01.02  23:00

a> A ty se divis? Tomu se rika marketingove rizeni prodeje a kdo to nedela, prohrava...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  22:55

Do Škodovek prý stčí přidat páčku s tempomatem a zbytek je jen přehrání software. Je to pěkný podvod ta páčka stojí asi 1800 Kč softvare byl vyvýjen ten nejsložitější a pak okleštěn. Dokonce jsou vozy kde to chodí jen po přidání páčky!
    Nadstandart není tempomat, ale jeho odebrání!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.02  17:07

« Re: Stmívač přístrojové desky

Mas tu fabiu v zaruke? Inak tie poruchy su dost zvlastne, este som nepocul, ze by sa na tieto dve veci niekto stazoval. V zaruke Ti to osvetlenie urcite opravia a potom im povedz, nech nieco spravia aj s tou rezonanciou...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  17:06

« Re: Stmívač přístrojové desky

jak by napsal Wolffie, kup si poradny auto a skodovku hod do Macochy ... ;-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.02  17:02

« Re: na**vno servisy v BA

greggie> podla mna nemozu okaslat kazdeho zakaznika... a mozno sa ta kvalita sluzieb konecne hybe tym spravnym smerom. Ti * Ti ukradli nielen pristrojovku ale aj rezervu?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  16:29

« Re: na**vno servisy v BA

prave som si priviezol opravene auto zo servisu, takze to napokon netrvalo mesiac ale 2 pracovne dni, mal som vsak stastie, ze mali presne ten typ pristrojovky na sklade v BA...

inak som bol nakoniec v Blave v Topcare na starej vajnorskej a co ja viem, celkom dobry dojem vo mne zanechali, rezerva nova, rovnaky typ pneu ako som mal, vyvazena, dokonca aj umyli odtlacok topanky na tapacirungu dveri po pachatelovi :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…