Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  14:27

« Re: mfilip

Hlavně který Fiat proti Fabii . Punto ?? Já jsem teď pár dní s 1,4 44 KW pojezdil a na město je to paráda . Krásně tlumí přejezdy přes koleje a kanály, motor táhne už od 1 500 ot/min, jedničku jsem snad ani nepotřeboval, na trojku se v hustém provozu může jet skoro pořád, na dálnici se člověk ke 160 taky dostane poměrně v klidu....Skoro se mi nechtělo do 1,8T přesednout. Jasně, do Chorvatska bych s tím jet asi nechtěl, ale kvůli toho to doma nemám. Jen mi trochu chyběla opěrka na loket pravé ruky, hluk se kolem 2000 ot. přece jen nějaký objeví-ale kupodivu pokud se to dál točí, je to v podstatě pořád stejně hlučné. Oproti mé Octávii to moc pěkně svítí. Jen ten elektronický plyn chce dost citu, párkrát mi to chcíplo při manévrování ve sněhu. Ale jinak do města budu raději brát Fábii......
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  13:27

« mfilip

V čem je lepší Fabia než Fiat, to je otázka. Já jen nejsem příznivec vozů Fiat, možná nový model Stilo už bude o něčem jiném, ale vzhledem k tomu, že jsem příznivec automobilů už léta, hodně se zajímám o technický vývoj a hlavně v tomto případě kvalitu zpracování atd. mám na Fiaty svůj názor, nic ve zlym, ale podle mě to jsou děsivý auta, někdy moc elektroniky, velmi často nespolehlivé, dílenské zpracování mizérie, vím, že Škodovky taky neměli dobrou pověst, ale pro mě se to změnilo počínaje Octavií, myslim, že to už jsou auta o něčem. Celkově jsem příznivec němekejch aut, a je pravda, že škodovka už teď není moc české auto. Další zkušenosti jsem čerpal od mýho kámoše, kterej dělal přímo v jednou "autorizovaném" servisu dealra Fiatu a není to jen o Fiatech, Alfy nevyjímaje, byl moc překvapenej, jaký závady se u takovejch aut vyskytujou. Jak říkám, doufám, že Stilo tu pověst zlepší, ale já bych si opravdu Fiata nekoupil. Ale vopravdu nic ve zlym, je to jenom muj názor.A to co se děje s plastama mýmu sousedovi u rok starý Bravy - no tomu řikám koncert. Ale to prý mu tak nevadí, zato řídící jednotka je prej ten pravej oříšek. Ne, ne díky Fiat není muj Favorit.A za ty peníze, jsou o moc lepší auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  13:13

« Re: vrzganie

kdyz ve vsem, v cem je jeste krom vrzani lepsi ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  12:20

« Re: to skl

Zatim nevim, jestli to zimou přejde, ale zkus to promazání - myslim, že stačí WD 40. Zejtra to zkusim, když to najdu, napíšu zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  12:19

Ve všem.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  12:19

« vrzani

No tak to je přesně ono, tak to jsem rád, že to není jenom moje stíha. Přesně jak píšeš, vrže to jenom když je dost pod nulou. V servisu Ti to taky tak maximálně promažou, ale pěkně si to naúčtujou. Takže buď promazat nebo počkat na oblevu:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  12:17

to vrzání je opravdu od tech gumovejch blbosti na stabilizatoru a je taky pravda, ze se to projevuje jenom kdyz je dost pod nulou, holt snad jedine promazat.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 18.01.02  11:19

« Re: není ta Fábie kýbl???

PCR> Mam - zadne se u me nevyskytuji...

Jedna se ovsem o Octavii :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  11:18

Vrzani v gumach stabilizatoru muzes odstranit sam,bude to ale asi chtit vlizt pod auto,to u Fabky presne nevim,proste se k tem silentblokum musis dostat se sprayem.Ja pouzivam silicon,mozny je i neco jako WD 40,ale nevim,jak se na to z dlouhodobyho hlediska bude guma tvarit.Kdyz neni silicon,davam cokoliv.Ale neni to na vecnost,chce to tak jednou,dvakrat rocne.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  11:08

« není ta Fábie kýbl???

máte někdo zkušenosti s konstrukčními vadami?
    vrzání, nerovnoměrnost otáček, nestabilita?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  10:46

to ps2: tak to sa zrejme nejedna o gumu na stabilizatoroch, ale o praskajuce kosti spiacich policajtov...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  10:41

« Re: to fija

spis si chce rypnout :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  10:28

« to fija

MatuS zase teoretizuje, co máš z toho :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  08:51

To vrzani se aspon u mne, projevuje pouze pri teplotach nizsich 0 st.C a pri prejezdu vetsich prekazek (spici policajti), nebo velke nerovnosti na silnici. Byl jsem s tim pred rokem v servisu a pouze to promazali(to je k nicemu), mel jsem klid jenom dva dny. Jsou to opravdu tesnici gumy na stabilizatorech?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  07:16

matuS> ve vsem :-))) Mi nevrzga ani fiat, ani Fabnie, pac nemam jedno ani druhy. A necht si kazdy vybere, cim se mu bude nejlip jezdit - vrzgat to bude drive ci pozdeji tak jako tak ...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  07:14

« Re: to fija

to prave asi zalezi na tech pozadavcich :-) Treba je mas prilis perverzni i na Tvuj osobni vkus, kdyz rikas, ze splni-li Ti je slovenka, je perverzni :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 18.01.02  04:19

« vrzganie

ved vam tie fabie vrzgaju ako nejaky obycajny fiat... tak v com su lepsie?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.02  18:06

"vrzání gumévého těsnění na stabilizátoru" - ako / kedy sa to prejavuje ? U mna to v poslednej dobe (niekedy) pri otoceni klucika pred nastartovanim (najcastejsie ked po nejakej jazde sa po chvili vratim a chcem nastartovat) vydava dost podivny dlhy zvuk vychadzajuci z pravej casti motor.priestoru, ktory posobi ako by malo to auto tazke zaludocne problemy :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.02  17:34

to s tym vrzganim trapi aj dost aj mna, nedavno sa to este po chvili "rozjazdilo" ale teraz to akosi neprestava. Je to zimou alebo to bude vrzgat aj v lete... qa.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.02  17:25

Vibrování výplně dveří mě taky trápí, zvlášť když dám zvýraznění basů. Comfort fakt hlídání stavu kapaliny do ostřikovačů nemá. Osvětlení v interiéru se taky rozsvítí pokud máš centrál na dálku, stmívání a úplné zhasnutí je pak dáno taky nastavením tohoto dálkového centrálu. Co mě fakt trápí je teď vrzání gumévého těsnění na stabilizátoru, podle servisu je to teď docela častá chyba, prý se tam dostává nějakej sajrat a sůl ze silnice, nevim jestli to můžu odstranit sám, nebo musím do servisu, nemáte s tím někdo zkušenosti?? díky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…