Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: mfilip
Hlavně který Fiat proti Fabii . Punto ?? Já jsem teď pár dní s 1,4 44 KW pojezdil a na město je to paráda . Krásně tlumí přejezdy přes koleje a kanály, motor táhne už od 1 500 ot/min, jedničku jsem snad ani nepotřeboval, na trojku se v hustém provozu může jet skoro pořád, na dálnici se člověk ke 160 taky dostane poměrně v klidu....Skoro se mi nechtělo do 1,8T přesednout. Jasně, do Chorvatska bych s tím jet asi nechtěl, ale kvůli toho to doma nemám. Jen mi trochu chyběla opěrka na loket pravé ruky, hluk se kolem 2000 ot. přece jen nějaký objeví-ale kupodivu pokud se to dál točí, je to v podstatě pořád stejně hlučné. Oproti mé Octávii to moc pěkně svítí. Jen ten elektronický plyn chce dost citu, párkrát mi to chcíplo při manévrování ve sněhu. Ale jinak do města budu raději brát Fábii...... -
« mfilip
V čem je lepší Fabia než Fiat, to je otázka. Já jen nejsem příznivec vozů Fiat, možná nový model Stilo už bude o něčem jiném, ale vzhledem k tomu, že jsem příznivec automobilů už léta, hodně se zajímám o technický vývoj a hlavně v tomto případě kvalitu zpracování atd. mám na Fiaty svůj názor, nic ve zlym, ale podle mě to jsou děsivý auta, někdy moc elektroniky, velmi často nespolehlivé, dílenské zpracování mizérie, vím, že Škodovky taky neměli dobrou pověst, ale pro mě se to změnilo počínaje Octavií, myslim, že to už jsou auta o něčem. Celkově jsem příznivec němekejch aut, a je pravda, že škodovka už teď není moc české auto. Další zkušenosti jsem čerpal od mýho kámoše, kterej dělal přímo v jednou "autorizovaném" servisu dealra Fiatu a není to jen o Fiatech, Alfy nevyjímaje, byl moc překvapenej, jaký závady se u takovejch aut vyskytujou. Jak říkám, doufám, že Stilo tu pověst zlepší, ale já bych si opravdu Fiata nekoupil. Ale vopravdu nic ve zlym, je to jenom muj názor.A to co se děje s plastama mýmu sousedovi u rok starý Bravy - no tomu řikám koncert. Ale to prý mu tak nevadí, zato řídící jednotka je prej ten pravej oříšek. Ne, ne díky Fiat není muj Favorit.A za ty peníze, jsou o moc lepší auto. -
« Re: to skl
Vrzani v gumach stabilizatoru muzes odstranit sam,bude to ale asi chtit vlizt pod auto,to u Fabky presne nevim,proste se k tem silentblokum musis dostat se sprayem.Ja pouzivam silicon,mozny je i neco jako WD 40,ale nevim,jak se na to z dlouhodobyho hlediska bude guma tvarit.Kdyz neni silicon,davam cokoliv.Ale neni to na vecnost,chce to tak jednou,dvakrat rocne. -
To vrzani se aspon u mne, projevuje pouze pri teplotach nizsich 0 st.C a pri prejezdu vetsich prekazek (spici policajti), nebo velke nerovnosti na silnici. Byl jsem s tim pred rokem v servisu a pouze to promazali(to je k nicemu), mel jsem klid jenom dva dny. Jsou to opravdu tesnici gumy na stabilizatorech? -
"vrzání gumévého těsnění na stabilizátoru" - ako / kedy sa to prejavuje ? U mna to v poslednej dobe (niekedy) pri otoceni klucika pred nastartovanim (najcastejsie ked po nejakej jazde sa po chvili vratim a chcem nastartovat) vydava dost podivny dlhy zvuk vychadzajuci z pravej casti motor.priestoru, ktory posobi ako by malo to auto tazke zaludocne problemy :) -
Vibrování výplně dveří mě taky trápí, zvlášť když dám zvýraznění basů. Comfort fakt hlídání stavu kapaliny do ostřikovačů nemá. Osvětlení v interiéru se taky rozsvítí pokud máš centrál na dálku, stmívání a úplné zhasnutí je pak dáno taky nastavením tohoto dálkového centrálu. Co mě fakt trápí je teď vrzání gumévého těsnění na stabilizátoru, podle servisu je to teď docela častá chyba, prý se tam dostává nějakej sajrat a sůl ze silnice, nevim jestli to můžu odstranit sám, nebo musím do servisu, nemáte s tím někdo zkušenosti?? díky
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!