Škoda Fabia
« Re: mfilip
Jasně, že ve všem byl jen takový vtip. Já mám Fabii 1.4 50kW, koupil jsem ji jako předváděčku s pár kilometrama a z původní ceny 419 tisíc jsem dostal slevu, takže mě to stálo 275 tisíc, je to COMFORT s klimou a trochou výbavy navíc(takový ten zatahovací klíček, dálkový centrál atd) Protože ale dealer - tedy jeho mechanici byli maximální pitomci, poškodili mi právě tu klimatizaci (obrátili odtokový kanál a rozbili nějaký plast - to vše kvůli výměně chladící kapaliny) od té doby jsem na tyhle rádoby značkové servisy dost alergický. Malinko jsem se rozhodl, že provedu tuning motoru - právě MOTOR EXCEL a jsem moc spokojenej. O té závadě na těsnění hlavy - Škodovka dávala do určité série nekvalitní těsnění, pak to dala do seznamu závad a opravu hradila, jasně, že to naštve,ale stane se, alespoň, že to přiznali. Jinak si myslím, že Fabie se jako auto dost povedla. Jasné je, že ředitel firmy, si raději pořídí něco na vyšší úrovni. Fiaty moc nemusim, protože zatím nemám moc dobrých zkušeností, ale asi opravdu záleží na tom jaký auto koupíš, prostě některý kousky se hold nepovedou. Co mě na Fabii moc těší je podvozek, chtěl bych tam dát ještě HP tlumiče, ale i v tomhle stavu je to dobře odladěný - tedy mám zkušenosti jen s hatchbackem. To vrzání gumiček na stabilizátoru už řeším, prostě to promáznu a bude pokoj. Já taky vždycky před zimou namažu gumová těsnění silikon.olejem a funguje to dobře. O problemech se servem jsem ještě neslyšel. -
« Re: mfilip
jo, neni 44kw ako 44kw. Toto cislo je predsa len vrchol vykonu - a na tom (bezny) clovek jazdi dost zriedkvao... Dolezitejsi je priebeh (plochost) vykonovej krivky a krut.momentu. Napr. kolko Nm dava napr. Fiatacky 44kW pri 1500 otackach ? Vo fa bii je to 106 Nm... (Inak, ale aby to tak nahodou nevyzenlo, proti Fiatom nemam nic, mal som Tipo 2.0 a bol som s nim (vzhladom na tie prachy co som za nho dal) celkom spokojny) -
« Re: mfilip
myslel jsem si, ze nemas s novejsimi Fiaty ( r.v. > 95 ) vlastni zkusenost. Vim, ze pripadne zavady na Fiatu presne zapadaji do podvedomi vetsiny lidi u nas - ze jsou to smejdy, ale ja vidim spousty zaludnych zavad na autech jinych vyrobcu, zatimco z tvych zminovanych bolesti mne "trapi" jen vrzani gumovych tesneni dveri, ktere musim 1/4 roku nastrikat silikonovym olejem a mam klid. To je problem kazdeho auta, Fabie nevyjijmaje. Trebas mi prave ridici jednotka pripada jako problem u nekterych Fabii, kde se podle mne skutecne nejedna o vyjimecnou vadu, ale o uz castejsi problem, stejne jako se casto objevuji problemy se servem. Zhruba pred 1/4 rokem jsem cetl o nazorech na Fabii v MFDnes od nejakeho reditele mensi spolecnosti, ktery do firmy koupil 10 novych Fabii. Povidal, ze neudelal chybu, ze je Fabie solidni auto s dobrymi jizdnimi vlastnostmi, ale osobne by si jej pro sebe nekoupil, protoze na 3 zlobilo servo a na 4 se muselo menit tesneni pod hlavou a dalsi drobne problemy. Muj skoro soused s 1.6 Bravou ( 75 tKm ) mi zrovna vcera rikal, ze ho pri 45 tkm zlobil starter, jinak naprosto v pohode. Myslim, ze Fiat si nehraje na nejake buhvijake bezchybne bozske auto, je to normalni auto s normalnimi zavadami, ktere rozhodne neprevysuji prumer, a proto si myslim, ze je neobjektivni to pausalizovat tvrzenim, ze Fabie je ve vsem lepsi nez Fiat. Proto jsem reagoval. -
« Re: mfilip
Hlavně který Fiat proti Fabii . Punto ?? Já jsem teď pár dní s 1,4 44 KW pojezdil a na město je to paráda . Krásně tlumí přejezdy přes koleje a kanály, motor táhne už od 1 500 ot/min, jedničku jsem snad ani nepotřeboval, na trojku se v hustém provozu může jet skoro pořád, na dálnici se člověk ke 160 taky dostane poměrně v klidu....Skoro se mi nechtělo do 1,8T přesednout. Jasně, do Chorvatska bych s tím jet asi nechtěl, ale kvůli toho to doma nemám. Jen mi trochu chyběla opěrka na loket pravé ruky, hluk se kolem 2000 ot. přece jen nějaký objeví-ale kupodivu pokud se to dál točí, je to v podstatě pořád stejně hlučné. Oproti mé Octávii to moc pěkně svítí. Jen ten elektronický plyn chce dost citu, párkrát mi to chcíplo při manévrování ve sněhu. Ale jinak do města budu raději brát Fábii...... -
« mfilip
V čem je lepší Fabia než Fiat, to je otázka. Já jen nejsem příznivec vozů Fiat, možná nový model Stilo už bude o něčem jiném, ale vzhledem k tomu, že jsem příznivec automobilů už léta, hodně se zajímám o technický vývoj a hlavně v tomto případě kvalitu zpracování atd. mám na Fiaty svůj názor, nic ve zlym, ale podle mě to jsou děsivý auta, někdy moc elektroniky, velmi často nespolehlivé, dílenské zpracování mizérie, vím, že Škodovky taky neměli dobrou pověst, ale pro mě se to změnilo počínaje Octavií, myslim, že to už jsou auta o něčem. Celkově jsem příznivec němekejch aut, a je pravda, že škodovka už teď není moc české auto. Další zkušenosti jsem čerpal od mýho kámoše, kterej dělal přímo v jednou "autorizovaném" servisu dealra Fiatu a není to jen o Fiatech, Alfy nevyjímaje, byl moc překvapenej, jaký závady se u takovejch aut vyskytujou. Jak říkám, doufám, že Stilo tu pověst zlepší, ale já bych si opravdu Fiata nekoupil. Ale vopravdu nic ve zlym, je to jenom muj názor.A to co se děje s plastama mýmu sousedovi u rok starý Bravy - no tomu řikám koncert. Ale to prý mu tak nevadí, zato řídící jednotka je prej ten pravej oříšek. Ne, ne díky Fiat není muj Favorit.A za ty peníze, jsou o moc lepší auto. -
« Re: to skl
Vrzani v gumach stabilizatoru muzes odstranit sam,bude to ale asi chtit vlizt pod auto,to u Fabky presne nevim,proste se k tem silentblokum musis dostat se sprayem.Ja pouzivam silicon,mozny je i neco jako WD 40,ale nevim,jak se na to z dlouhodobyho hlediska bude guma tvarit.Kdyz neni silicon,davam cokoliv.Ale neni to na vecnost,chce to tak jednou,dvakrat rocne. -
« Re: to skl
To vrzani se aspon u mne, projevuje pouze pri teplotach nizsich 0 st.C a pri prejezdu vetsich prekazek (spici policajti), nebo velke nerovnosti na silnici. Byl jsem s tim pred rokem v servisu a pouze to promazali(to je k nicemu), mel jsem klid jenom dva dny. Jsou to opravdu tesnici gumy na stabilizatorech?