Škoda Fabia
"-- skrytý --" 18.01.02 18:06
« Re: skl
DRKAC> Dal si si zmerat vykon pred a po uprave? Co hovori Ing. Cepek na to, ako da meni zivotnost a spolahlivost motora? Do mesta mi ten sucasny vykon vyhovuje, ale na dlhsie cesty a najma na predbiehanie kamionistov by sa zislo zopar kW naviac... -
"-- skrytý --" 18.01.02 17:53
« Re: skl
drkac> Tych 65 kW by za 27k SKK urcite stalo za premyslanie :-)) V aprili mi konci zaruka, tak dovtedy budem zvazovat. O samotnom chiptuningu som tiez premyslal, ale podla mna pri atmosferickych motoroch (a zvlast 1,4MPI:) to ma zanedbatelny efekt.
ATX> Co si myslis o tomto type tuningu? (hlava, vacka, chip) -
« Ad Punto
Včera jsem splužačce vyjížděl ze závějí s Puntem a při té příležitosti jsemo trochu testl. Vím, že nemám sérioovou Fabii, ale ten rozdíl byl nehorázný. Vše bylo jakovy napodobenina auta pro malé děti :o) Sedáky na *, volant nahovno, jízdní vlastnosti totálně nahovno. Jo, a motor 1,2 taky nahovno. Brzdy nahovno.
Vyjet bez uzávěrky ze závějí byla fuška... -
« Re: skl
dělaj to jak na 50kw tak na 44kw, mě to stálo 20000,- jde o těžkej tuning, nesrovnatelnej u těhle motorů s čiptuningem, dělá to fakt dobrej odborník, ing. Čepek, muj kamarád tam už upravoval dvě auta, dělal tam i podvozek - HP tlumiče. Můžeš si tam prohlídnout už upravenou Fabii. Z mojí zkušenosti to za to stojí, opravdu je to lepší, vyměněj ti řídící jednotu, hlavu a upravěj vačku, ten motor má potom fakt jinej chod, krouťák je 126Nm, zajíždíš to tak asi 500 km, netočíš moc nad 4500 ot. Od té doby mám najeto asi 3000 a trochu se to ještě lepší. Ing. Čepek je profesionál, zabývá se úpravou závodních speciálů. Další drobnost je laděnej výfuk, já tam mám LAITYNG - [odkaz] ruční prácička, super zvuk a 2 koníci navrch, no a ještě jsem tomu věnoval sportovní filtr a mám z toho docela dobrej pocit. Teď mě čeká podvozek, tam přijdou sportovní tlumiče HP a na pohled elektrony. Web upravujou. Co se týče spotřeby, mám tam počítač a spotřeba se nezvýšila. Ten motor má teď jinej zvuk. Fakt z toho mám radost. -
« Re: luf
tak to ti asi jeste nevymenil nejakej sikula klíňák, kterej měl najeto 15000 za klíňák s min. 70000 km. Taky Ti nestrhli šrouby a závity atd.
Nedávno jsem četl, že výměna oleje u jednoho člověka proběhla tak, že nic nevyměnili,ale razítko měl.Jasně, že to tak asi neni všude, jenom mám takovou zkušenost a s jinejma opravama to dělám stejně, mám dobrýho technika. -
« Re: luf
to je pěkná představa, ale dost to závisí na servisech. Nedávno jsem mluvil s kamrádem, ten mi říkal, že dostal nabídku na koupi levného oleje, myslim, že to byl SHELL. Tak jsem se ho ptal, kde k tomu přišel a on mi řekl, že to prodává nějakej mechanik ze značkovýho servisu - prej při výměně oleje vždycky nedoleje jak má a tak si vyšetří - a to je jenom jeden příklad, jo prostě já uvažuju, zda to razítko v servisce za to stojí, nebo radši půjdu k někomu, kdo udělá vše tak ja má. -
« Re: mfilip
drkac - a si tam, kde som bol ja s mojou starou Skodou 100 - obcas nieco premaznut, dotiahnut, skontrolovat atd., ale inak ziadne problemy. Ja si nove auto predstavujem tak, ze raz za cas ide do servisu na vymenu oleja a inak do toho davam iba benzin. Bohuzial, ani znacka, pre ktoru som sa rozhodol to nesplna. Ale to asi ziadne auto v nizsej strednej a nizsie. -
« Re: mfilip
Jasně, že ve všem byl jen takový vtip. Já mám Fabii 1.4 50kW, koupil jsem ji jako předváděčku s pár kilometrama a z původní ceny 419 tisíc jsem dostal slevu, takže mě to stálo 275 tisíc, je to COMFORT s klimou a trochou výbavy navíc(takový ten zatahovací klíček, dálkový centrál atd) Protože ale dealer - tedy jeho mechanici byli maximální pitomci, poškodili mi právě tu klimatizaci (obrátili odtokový kanál a rozbili nějaký plast - to vše kvůli výměně chladící kapaliny) od té doby jsem na tyhle rádoby značkové servisy dost alergický. Malinko jsem se rozhodl, že provedu tuning motoru - právě MOTOR EXCEL a jsem moc spokojenej. O té závadě na těsnění hlavy - Škodovka dávala do určité série nekvalitní těsnění, pak to dala do seznamu závad a opravu hradila, jasně, že to naštve,ale stane se, alespoň, že to přiznali. Jinak si myslím, že Fabie se jako auto dost povedla. Jasné je, že ředitel firmy, si raději pořídí něco na vyšší úrovni. Fiaty moc nemusim, protože zatím nemám moc dobrých zkušeností, ale asi opravdu záleží na tom jaký auto koupíš, prostě některý kousky se hold nepovedou. Co mě na Fabii moc těší je podvozek, chtěl bych tam dát ještě HP tlumiče, ale i v tomhle stavu je to dobře odladěný - tedy mám zkušenosti jen s hatchbackem. To vrzání gumiček na stabilizátoru už řeším, prostě to promáznu a bude pokoj. Já taky vždycky před zimou namažu gumová těsnění silikon.olejem a funguje to dobře. O problemech se servem jsem ještě neslyšel. -
« Re: mfilip
jo, neni 44kw ako 44kw. Toto cislo je predsa len vrchol vykonu - a na tom (bezny) clovek jazdi dost zriedkvao... Dolezitejsi je priebeh (plochost) vykonovej krivky a krut.momentu. Napr. kolko Nm dava napr. Fiatacky 44kW pri 1500 otackach ? Vo fa bii je to 106 Nm... (Inak, ale aby to tak nahodou nevyzenlo, proti Fiatom nemam nic, mal som Tipo 2.0 a bol som s nim (vzhladom na tie prachy co som za nho dal) celkom spokojny) -
« Re: mfilip
myslel jsem si, ze nemas s novejsimi Fiaty ( r.v. > 95 ) vlastni zkusenost. Vim, ze pripadne zavady na Fiatu presne zapadaji do podvedomi vetsiny lidi u nas - ze jsou to smejdy, ale ja vidim spousty zaludnych zavad na autech jinych vyrobcu, zatimco z tvych zminovanych bolesti mne "trapi" jen vrzani gumovych tesneni dveri, ktere musim 1/4 roku nastrikat silikonovym olejem a mam klid. To je problem kazdeho auta, Fabie nevyjijmaje. Trebas mi prave ridici jednotka pripada jako problem u nekterych Fabii, kde se podle mne skutecne nejedna o vyjimecnou vadu, ale o uz castejsi problem, stejne jako se casto objevuji problemy se servem. Zhruba pred 1/4 rokem jsem cetl o nazorech na Fabii v MFDnes od nejakeho reditele mensi spolecnosti, ktery do firmy koupil 10 novych Fabii. Povidal, ze neudelal chybu, ze je Fabie solidni auto s dobrymi jizdnimi vlastnostmi, ale osobne by si jej pro sebe nekoupil, protoze na 3 zlobilo servo a na 4 se muselo menit tesneni pod hlavou a dalsi drobne problemy. Muj skoro soused s 1.6 Bravou ( 75 tKm ) mi zrovna vcera rikal, ze ho pri 45 tkm zlobil starter, jinak naprosto v pohode. Myslim, ze Fiat si nehraje na nejake buhvijake bezchybne bozske auto, je to normalni auto s normalnimi zavadami, ktere rozhodne neprevysuji prumer, a proto si myslim, ze je neobjektivni to pausalizovat tvrzenim, ze Fabie je ve vsem lepsi nez Fiat. Proto jsem reagoval.

Hovoris, ze sa zmenil zvuk ? Iste to bude asi aj tym vyfukom a filtrom - ale zmeni sa aj zvuk samotneho motora ? Bude hlucnejsi ?