Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Auto Bohemia a jiné servisy
to: tomplee, mám zkušenosti právě s tím na Proseku, je to doslova odstrašující případ, to co mi dělali s autem, např. nedokázali opravit klimatizaci - celkem jim to trvalo měsíc, stržený závity v hlavě a samozřejmě i šrouby, a je toho daleko víc, dokonce to došlo, že už jsem jednal s ředitelem AB, ten se snažil, omlouval, ale po další zkušenosti s výměnou těsnění hlavy už tam ani nestrčím nohu. Tragédie. S Neratovickým servisem nemám zkušenosti, ale snad horší než na Proseku to nebude. Raději zkus jiného dealera. Já do Škodovky budu jezdit jenom na garance. -
« Re: Auto Bohemia a jiné servisy
k tomu bych neco mel, mel jsem na Jarove auto k oprave po havarii, nic vazneho...a jak tu nekdo jiz psal, tak jsem tez se jal kontrolovat naolne a kdyz jsem otevrel motor, co nevidim...pri oprave mi zapomneli vratit spodni kryt motoru. Pri urgenci mi dokonce technik tvrdil, ze tam zadny neni....nakonec s velkou omluvou sjednali napravu...Osobne si myslim, ze nezalezi tolik na servisu, autorizovane servivy byvaji vybaveny predepsanym zarizenim, vetsinou to je v lidech. Ted jezdim v Praze do Autodruzstva na Spojovaci a jsem naprosto spokojen. -
« to Howard
Už se mi nechce diskutvat.
Jen k 4x4. Je to super věc. Na mokru, do zatáčky, na sěhu a ledu ani nemluvě... Evidentně moc potenciál vozu nevyužíváš, jinak bys mluvil o 4x4 jinak. Na semaforech budeš dělat čáry jako pako a Seat Leon V6 Ti s pokvíknutím mizí v dáli :o) O odpichu na mokru a kluzku ani nemluvě. Já prostě chci zkusit čtuřkolku. Neboj, pak Tě svezu. -
Howard 20.01.02 12:49
« Re: to Howard
Huf> Aha, takze vzhled ti vadi. Ja ze mi uvedes, v cem je Fabka lepsi :o)
Proc porad touzis po 4x4, kdyz jeji vlastnosti si uzijes jenom parkrat v roce na snehu (nemyslim, ze bys chtel brat takove auto do terenu) a jinak je akorat na obtiz (vyssi spotreba, ubira vykon, pridava hmotnost plus servisovani atd.)
Ta velka predni svetla s cirou optikou a xenonama se mi nahodou velice libi (mozna taky proto, ze je mam :)
Zkratka a dobre si nemyslim, ze by Fabia mela neco vic nez Octavka, spis naopak (pokud ma neceho vic, tak jsou to detske problemy noveho modelu - ruzne vrzani palubky, stabilizatoru, jak se tu ted diskutovalo, predni napravy kdyz mrzne - nic takoveho jsem u Octavky nezaznamenal :o) Ale nerikam, ze Fabia je spatna, jenom nemuzu rict, ze je lepsi nez Octavia (to same i z druhe strany, jsou to soumerna auta z jinych trid) -
« Auto Bohemia a jiné servisy
to drkac: Auto Bohemia se mi zdá taky dost podivný servis. Myslím ten v Praze na Proseku. Mají ale ještě další servisy, a ten v Neratovicích prý má slušnou úroveň. Protože dávají slušné slevy, nechci od nich tak rychle odejít. Se kterým servisem AB máš zkušenosti ty?
Znáte někdo ten servis v Neratovicích?
Ty fámy o servisech mě docela znepokojují, mám pocit, že pro jistotu budu jezdit do Auto Jarov. Víte někdo o kvalitnějším servisu? -
« to Howard
Octavia je koncepčně starší vůz. Snad po uvedení nástupkyně... v roce 2003 ;o)
Jediná solidní je LK 20V turbo s čipem (potažmo s upraveným podvozkem). 4x4 spolu s víceprvkovou nápravou vzadu dělají z Octavie velmi solidní žihadýlko.
A ty velká přední světla u faceliftované octavie jsou taky dost out...
-
« to 1709
Kup si audi S3 nebo Seat Leon Cupra V6. Budeš 200% spokojený :o) (image, tichost, pružnost, nejlepší jízdní vlastnosti...)
A teď vážně... Octavia už má po sezóně, ber Fabii a svez se v každé Tebou zmiňované variantě. Já Tě mohu povozit v čiplé Fabii TDI Elegance. Teda pokud jsi ze Zlínska.
www.mujweb.cz/www/hufnagl -
« Re: Fabia-aký motor?
jestli muzu doporucit - tak ja bych koupil TDI, jezdim se sluzebni Octavii s TDI 81 Kw a je to super, ve Fabii to musi byt jeste lepsi svezeni.
Spotrebu mam v prumeru po meste do 6 litru, mimo cca 5,2 l/100km, porizovaci cena je vyssi, ale pokud hodne jezdis, tak se ti to vrati. -
« Re: skl
Ja mel 50kw, ale s nizkejma otackama jsem byl hrube nespokojenej, proste je to takovej motor, kterej zacina nekde okolo 2500 ot., i na tom grafu je videt, ze nejvice se meni vykon az ve vyssich otackach, dnes jsem to projel po dalnici, byla sucha, vezl jsem kamose a nejakem mensi naklad a jel jsem 200, zajimava zkusenost i co se tyce chovani podvozku a celeho auta, byl jsem spokojen, ale nejsem zavodnik, jenom jsem to zkusil. Vyfuk ti prida tak 2 kone, to same i ten filtr. Zvuk motoru se zmeni jen v pripade toho filtru - nepatrne se ztisi, vyfuk na to nema vliv, jedna se o zadni cast -tedy tlumic. Hlucnejsi je to zvenku, ale je to super zvuk, ale ne pro rodinu. Ladacek je proste ladacek, zkus a uvidis,muzu ti dat typ.drkac -
« re:bluedream
chystam se na zmereni, jeste jsem to nestihnul, mam to udelany 1,5 mesice, ale urcite to zmerit necham, na zivotnost a spolehlivost to nema vliv, navic si myslim, ze pan Cepek je fakt odbornik.Mozna to vypada jako reklama, ale ja si ho opravdu za to jak dela vazim, staci jenom videt jeho dilnu, tu spoustu motoru a jak s motory pracuje. Klidne mu zavolej a muzes se tam i nezavisle zajet podivat. Uvedom si taky, ze kazdy motor ma urcitou rezervu ve vykonu. Je to profesionalni uprava. Chiptuning je vo nicem -
« Re: Fabia-aký motor?
Chcem si kupit Fabiu combi comfort. Poradte mi prosím s akým motorom 50kW, 55kW, 74kW benzín alebo diesel. S dieslom som ešte nejazdil. Údajne je TDi PD dosť hlučný. Prosím ak bude niekto odpovedať, nech uvedie svoje postrehy skúsenosti.
/napr.úspora, cena, kultúra chodu motorov,atď/. Verím, že mi poradíte. Ďakujem 1709 -
"-- skrytý --" 19.01.02 12:56
« Re: na**vno servisy v BA
Krádež v AUTO BOAT
A je to tu. Dnes som menil žiarovku a pozeram, ze mam nejak zablateny motorovy priestor a hned som aj zistil prečo. Videl som až na zem, t.j. pri garančke mi ukradli spodny kryt motora. Mám COMFORT. * jedny, som tak *, ze ak by mali este otvorene, tak neviem neviem. Čo mi radíte? Napísať riaditeľovi servisu, vynadať im, dohodnúť sa na spätnom odkúpení? To som si mohol kúpiť aj juniora, ak by som chcel kúpať motor v solnom roztoku.