Škoda Fabia
« Re: service INSP
SERVICE INSP zacne svietit cca mesiac pred planovanou prehliadkov ktora je kazdych 12 mesiacov. Kedze si kupil auto v marci 2001 a bolo vyrobene vo february 2001 tak to vychadza. Ak by si ale najazdil 15.000km skor ako za rok tak ti zacne asi pri 14.000km zobrazovat SERVICE OIL. Prsote bude treba ist na prehliadku. Zalezi od toho co pride skor, 15.000km interval alebo 20 mesiacov od poslednej prehliadky. Respektive vynulovania toho pocitadla. -
« Re: Auto Bohemia a jiné servisy
Ad servis AB na proseku. Když jsem měl své první služební auto - feldu 19D, tak sem tam s ní jezdil na pravidelný prohlídky. Bylo to celkem v pohodě, akorát mi při výměně čelní skla (kamínky jsou svině) nepřidělali pořádně zpětný zrcátko.
A pak ještě při jedný prohlídce (shodou okolností poslední s feldou) jsem je upozornňoval, že mě něco vpředu dole klepe ať se na to podívaj. No a když jsem si přišel pro auto, tak jsem měl v kufru hozenej spodní kryt motoru, že to drnčel on (na jednom místě byl ohnutej) a že tam je stejně na nic. Jelikož nejsem odborník (a tehdy jsem byl ještě autogreenhorn), tak jsem poděkoval a odjel.
:-)
PeeKaa -
« Re: Auto Bohemia a jiné servisy
To DRKAC: Zajimalo by mne co vse Ti v tom AB Bohemia zkurvili. Premyslel jsem ze novy sluzebak zakoupim u nich, po precteni prispevku o tom vsak zacinam pochybovat.Jeste by jsi se mohl trochu vice rozepsat o Tvem tuningu zejmena by mne zajimali pocity pred a po uprave. Subjektivne se stejne priklanim, ze obsah nicim nenahradis... Mas nejake reference na klidne neznackovy servis ve STC nebo JC (potrebuju neco poladit na starem Facku) Diky -
« Huf a jeho 4x4
to huf a 4x4: Hufe, já mám sice narozdíl od tebe rád slabá auta, tak tě asi můj tip nechytne. Ale (když už jsem se o něm zmínil) moje staré Subaru je vynikající pro veselou jízdu. Zkus si nějaký koupit, jde to i za 20-40 tisíc a pak ho třeba zahoď do koše.
To doporučuju i všem ostatním, co pochybujou o smyslu 4x4
Autíčko lehké 700kg, motor 1.0 nebo 1.3, ale chce to r.v. do asi 1994, pak už byl jiný, horší model. Laciná (ale robustní japonská) výroba, do sedadla a volantu je cítit každičký pohyb a každičký kamínek.
Lze elektromagneticky přepínat 2wd a 4wd (takže člověk pozná ten rozdíl). S žádným jiným autem jsem si netroufl jezdit na sněhu, ledu nebo písku v plném provozu smykem. Je to nádherný pocit: rychlost 20-40km/h, strhnout volant po směru zatáčky, srovnat kola, a pak už jen korigovat smyk plynem a ono to skvěle poslouchá. Euforie.
Sory, sory, sory, sory za off topic, ale ta nostalgická vzpomínka je tak silná, že jsem si musel neprodleně ulevit.
« Re: Auto Bohemia a jiné servisy
to baron.b: Díky za tip na to Autodružstvo.
Je to sice v lidech, ale taky v jejich vedení. Jsem si jistej, že i v motobranži lze vytvořit seriózní podnik.
to drkac: Oukej, na prosek už nepojedu, Neratovice zvážím, alespoň na první prohlídku (přece jen, výměna oleje zdarma a sleva 50% na Šel).
to ostatní: dejte mi někdo pozitivní referenci na servis pro Fabii. Na ceně mi nazáleží, jde o serióznost a kvalitu. Fabia itself už ji má, ale ty služby, bída.
Předtím jsem měl Subaru Justy 1.0 4wd, a přestože jsem na servis nadával, byl nesrovnatelně kvalitnější.
U Škodováckejch servisů (který jsem zkusil) se na mně pořád dívaj jako že je nudím, a já jim přitom tolik chci zaplatit a tolik chci, aby se o mně starali.
A je jich moc, neumím si vybrat.
« Re: Fabia-aký motor?
to 1709: Doporučuju jednoznačně 1.4 44kw. Je to normální motor, který se do 3500 otáček chová subjektivně úplně stejně jako ostatní 1.4 (50kw, 55kw, 74kw), a ten zbytek otáček podle mě za desítky tisíc nestojí. To si raději dokup nějakou výbavu, třeba klímu nebo stahování oken dozadu (chceš-li komforta hečbek). -
« to Diamant
Maximální rychlost využiju i já jen párkrát za rok :o) Já spíš preferuju elasticitu a to je nejsilnější zbraní TDI (ještě lépe s čipem od ATXe).
BTW, ta otázka ohledně výfuku byla hodně hloupá. Příště se mrkni na stránky Remusu, ať tu ze sebe neděláš věšího antitalenta, než ve zkutečnosti jsi ;o) -
« to Diamant a 1709
Diamant má s Fabii TDI asi pramálo zkušeností. Navíc se sám přiznává, že je nepřítelem dieselů, což jeho názory do značné míry devalvuje.
De fakto je TDI PD spolu s 2.0MPI jediný solidní motor do Fabie. 1.4MPI nehodlám komentovat. Od toho jsou tu jiní experti. 1.4 16V 101PS jsem řídil ve 2 exemplářích a oba měly tytéž chyby. Musely se točit a táhly na svých 101PS velmi vlažně. Navíc tento motor potřebuje BA98 - super Bleifrei. Další velmi nepříjemná věc je nehorázná prodleva plynového pedálu. 0.7-1s Děsívé. Hrůza. Nicméně nové Fabie mají mít tento problém vyřešen.
TDI se navíc velmi snadno čipuje a výsledek je více než patrný. -
Diamant 20.01.02 18:09
« Re: to Howard
Huf> Ty si očividne zaťažený ma maximálne žmýkanie z auta. Plný výkon, vyšší výkon, plný plyn, gumovanie, predbiehanie, ... To je tvoj slovník! Ale pochop, že existujú aj iní ľudia, ktorí si auto kupujú na príjemné zvezenie a maximálnu rýchlosť využijú len pár krát za rok. Ozaj, koľko takých tu je? -
Diamant 20.01.02 17:58
« Re: Fabia-aký motor?
Ja som nepriateľ naftových motorov, takže sa vyjadrím len k benzínovým. Ak nemáš veľa peňazí, tak odporúčam 1,4/50 kW. Po skúšobnej jazde som s ním bol spokojný a teraz ho má otec v kombíku a rozhodne nesklame. Nie je to žadny športový zázrak, ale rozhodne to nie je taká tragédia, ako sa to tu niekedy prezentuje. Je tichý a jazda s ním je pomerne pohodová. Ak máš peňazí dosť, tak zrejme uprednostníš výbavu Elegance a tam sa už neoplatí kupovať 1,4/55 kW, nakoľko podľa slovenského cenníka stojí o 25 tisíc menej než 1,4/74 kW, ale nemá ABS. Takže by si bol hlupák keby si nebral ten silnejší. Ale ak nepozeráš ani na spotrebu a chceš skutočne pohodu, tak dvojlitra. Ja viem, že sú už aj modernejšie motory, ale pre Fabiu je tých nízkootáčkových 85 kW dosť. Jazdil som aj s TDI a mne sa zdá hlučný. Hlučnejší než Golf IV s TDI. Ale jazdí pekne.