Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: ad Hufovy stranky
BTW zabezpeceni... ja ted necham namontovat jednak alarm s protiodtahovym cidlem, ale i za 12 litru GSM modul se zalozni baterkou, kterej se propoji s cidlama alarmu a pripadne zavola az na 3 cisla. PCR ma moznost v pripade ohlaseni kradeze tyto cisla sledovat pres GSM... Jedna firma v Brne se tim zabyva, korinka znam jeste z detstvi a montoval mi ted audio. A navic tahle sranda je za 300 vymontovatelna ven z auta, takze ji muzes po prodeji zase vrznout do nove kary -
« ad Hufovy stranky
Na srazu jsem byl. Garáž nemám. V té parkuje tata s Laurinem 20V turbo - potvora. Já stojím před domem (rodinným ve slepé ulici) a mám ho pod oknem pokoje, kde spím. Nicméně naše městečko (7.770 lidí) není nikterak nebezpečné.
Díky za uznání, ale s podložkama vypadá fakt o dost líp. -
« to drkač
Já bych to zdovolením zhrnul. Čip se vyplatí u přeplňovaných motorů z důvodu toho, že nepatrně zvýšená dávka paliva v určitém empirickým pozorováním zjištěném spektru otáček vyvolá o dost větší proudění výfukových plynů z motoru a tudíž nám i víc roztočí turbo, které pak láduje do sání víc vzduchu (potažmo kyslíku).
Toto nelze aplikovat u atmosférickýcj motorů (zde nám toto turbo poněkud chybí) a proto se jejich tuning ubírá spíše cestou vyšších otáček (jedinná možnost - kromě NH3). K tomu se používá svýšení kompresí zbroušením hlavy, montáž ostřejších vaček atd atd atd...
Samozřejmě lze kombinovat obojí (a dopnit to pro jistotu nitrem), ale pak nám motor odumře, než řekneme švec. -
Howard 22.01.02 12:59
« Re: to Howard
Huf> Ted jsem si zase precetl Drkacuv posledni prispevek a muzu rict jedine na svou omluvu - "Kdyz on me tak vytaci" :o)
Zkratka nemam rad lidi, kteri kazdou minutu reknou neco jineho a pak jsou jeste schopni se rvat za to, co vlastne puvodne rekli. Ku.va tak reknu, ze jsem se mylil nebo ze jsem byl spatne pochopeny, ale neservavam druheho cloveka (fiju), kteryzto ma jeste pravdu a neohanim se nejakyma rokama a buhvicim...
Slibuju, to uz byl posledni off topic na tohle tema :o) -
« Re: to drkač ad chiptuning
ale ja nemenil svuj nazor, zustavam za tim, co jsem psal od zacatku, nazor jsem nezmenil. Proste jsem chtel rict co si o tom myslim a beru Vase odpovedi a nazory.
Navic tohle je diskuse a ja docela rad ctu zkusenosti jineho a umim se i poucit, protoze me to zajima, jestli ale nedokazes tohle pochopit,tak to je mi lito, ja dokazu prijmout cizi nazor.Ty asi ne. Ja si predstavim tu sachovnici, udelej to samy.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!