Škoda Fabia
« Re: Dotaz
Jezdil jsem s ní asi tři týdny, když jsem měl svoje auto po bouračce v servisu. Byl jsem z motoru hodně zklamaný. Ve městě jezdilo auto celkem svižně, ale mimo město a hlavně na dálnici to byl děs, v kopcích znatelně zpomalovalo. Měl jsem navíc kombíka a těch pár kilo navíc tam bylo taky znát. Ale co by měl člověk od takového motoru chtít, určitě si to nikdo nebude kupovat na závodění, ale kvůli ceně a spotřebě. -
"-- skrytý --" 06.09.04 08:42
« Pro Marka.
No, to Ti nemůžu potvrdit takhle od monitoru, že jo ;-) ale zkusím to popsat, co to dělalo mě: Nejdřív při volnoběhu se to občas tak nějak nepřirozeně zachvělo (motor) a poklesly otáčky. Za jízdy to chvílema ztratilo výkon a změnil se zvuk motoru. Moc jsem si to ale "neužil", protože než jsem dojel do servisu (30 km) tak už to dělalo furt (netáhlo atd.). No a v servisu mi řekli, že to byl 4. vstřik, a že to mohlo nejdřív dělat jen občas (vlastně mi potvrdil, co jsem mu řekl), na počkání to vyměnili a finito. Kolik to může stát po záruce netuším, soráč. -
"-- skrytý --" 31.08.04 11:41
« Potvrzuju free.x
Potvrzuju co říká free.x. Já osobně mám Fabii sedan 1,4/50kW od 4/2002 (nová) a doteď najeto 43500 km. Jediná závada byla nefunkční vstřik na 4. válci (jela na tři, ale jela), což se stalo do měsíce od koupě -> výměna v záruce. Od té doby bez jakýchkoliv problémů (nepočítám žárovky a podobné *). Před ní jsem měl Favorita -> nelze v ničem srovnat, proti Fabii totální plečka. Ve firmě máme tři Fabie 1,4/44 kW a průběžně střídám všechny tři. Ani tady nemůžu srovnat s Favoritem, snad motorově s Feldou, ale ve zbytku (podvozek, komfort, spolehlivost, hospodárnost...) má navrch jednoznačně Fabka. -
No nebudu se hádat ,ale když někdo tvrdí ,že Favorit jede jak z praku oproti Fabce tak není co dodat.
Favorit subjektivně jede lépe do stovky je s ním snadnější zahrabat,ale po překročení stovky a zařazené pětce je to čajíček.Mluvím z vlastní zkušenosti Favorita jsem měl dokonce 94rok ,ale jak z praku nejel.Jel jako ostatní a při táhlejších stoupáních to na pětku moc nejelo což Fabka zvládá podstatně lépe.
O zrychlení při zařazené pětce ve 130 se také nedalo hovořit.Hooodně pomalinku to přidávalo.
No nejspíš jste měl smůlu a kapl na nepodařený kus a zvlněné kotouče jsem měl naposled na tom Favoritu docela častá závada.Vibrace do volantu ...
A snad jen poslední dodatek ty Fabky co máme ve firmě lítají každej den střídají se na nich 12 lidí a když vidím jak se s nima zachází tak jsou to držáky.
Jen tak naokraj já Fábii nevlastním ,ale mám s ní možnost jezdit docela často. -
« Re: To Brazdič
To free.x:
Jo a ještě dodatek k té vaší Fabii pro manželku nesmíte věřit všemu co prodejce napíše leckdy auto nemá najeto 70000 ,ale třeba 15000 tisíc a pak se může dít lecos a spojku vám zničím i na tom Yarisu pokud budu chtít vše je to o tom jak se s autem jezdí..
Manželky auto mělo najeto skutečných 70tis.km, což deklaruje servisní knížka i faktury ze servisu které mám od původního majitele. Na fakturách i v servisní knížce jsou přesně vidět datumy a ujeté kilometry, které naprosto korespondují se skutečnými km. Navíc bylo auto v interiéru nejzachovalejší ze všech, co jsem zkušel a že jsem vybral asi až 20 auto, poněvadž ty ostatní byly většinou ještě výrazně horší. Také to byla jediná Fabie u které nebyly zvlněné kotouče. I tak ale jede tzv. nahovno :-))
Dnesj v ní jel kámoš a žasl jak je líná. Jeho Fávo oproti ní prý jede jako z praku. -
Nevim,z jakeho testu vychazis a jak je stary,ale v poslednim cisle Svet motoru je pruzkum mezi uzivateli aut v Nemecku a v Anglii,a v obou zemich vyhrala kategorii malych vozu Honda Jazz,druhy byl v obou Yaris,v Nemecku Fabia byla 5. a v Anglii dokonce 3.
Getz se ani v jedne zemi neumistil v prvni desitce.
Brazdic:diky za prispevek,definitivne vyrazuju Fabii ze seznamu -
« To Brazdič
No já bych neřekl ,že Felda 1.3 50kw jede lépe než Fabka 1.4.V Naší firmě máme jak Felície i z roku 98 tak Fabie 1.4 50 KW a dost často se stávalo,že jely do Prahy z Brna dvě auta jedna Fabka a jedna Felície.Vždy Fábie měla navrh ať už to byla maximálka ,kde Felda jasně prohrávala,táhlé stoupání ,kde opět Fabka ujížděla a pružné zrychlení tj. např. jen na pětku 130 a přidat tam Felda na to neměla. Jedině ,kde to bylo tak nastejno bylo z 0-100 ,ale za touto hranicí nebylo co řešit.Jen uvádím ,že vlastníme 5 Fabii a 5 Felícii ,takže ať jela jakákoliv tak výsledek byl stejný.O komfortu jízdy ,hlučnosti,pohodlí a pocitu z jízdy ani nemluvě.Co se týče závad tak v celku bez problému jen u jedné se měnily tyčky stabilizátoru (záruční oprva).
Jen dodávám ,že na jedné z Fabii máme najeto 165000 a spojka neškube ...
Mějte se co nejlíp. -
« Re: Re: Re: 1,2 HTP
To mojin: Naši měli taky před 2 roky Feldu 1,3 50KW a oproti té 1.4 MPI to auto alespoň trochu jelo. Hlavně reagovalo na plyn tak jak má a né že si to dělá co chce. Pokud jde o podvozek, tak je ale Felda děsná. Tam zas má navrch Fabie. Co je to ale platné, když je to auto bez motoru. -
« Re: Re: 1,2 HTP
Jsem tady na těch diskuzích nový. Co to tak čtu, tak musím říct, že uvažuju o něčem podobném jako Vormen, který vyměnil felinu 1,3 za fabii 1,2. Jsem ovšem zaměřený na kombíky. Vzhledem k tomu, že tady slyším rozporuplné názory, tak jsem se trochu zamyslel i nad jinými alternativami než fabie. Přicházela by do úvahy: peugeot 206 sw 1,1, kia rio 1,3 a fiat palio, pokud se to ještě dělá. Z tohoto výběru ale furt musím říct, že pořád ta fabie je mým favoritem. Jel jsem s ní párkrát služebku a oproti té felicii je to 1000% lepší. A to byla starší 1,4 50kw, kterou moc recenze nechválili. Může mi někdo říct nějaké doporučení či zkušenosti?
Jinak ten modelový rok 2005 s tou výbavou ambiente mi přijde jako dobrá nabídka, je tam ještě ta akce na 1 rok leas. zdarma, ale to bych se vešel jen bez klimy do těch 320000 kč. Tu klimu bych ale taky chtěl tak nevím jestli by se to dalo v salónu nějak skoulet, aby tam byla a měl jsem akci na leasing. -
« Re: nemuzu se rozhodnout:(
To palko76: Doporučuji cokoliv kromě Fabie. Před půl rokem jsem řešil problém, co koupit manželce na nákupy a vybíral jsem ze stejného seznamu, jaký si vypsal ty. Nakonce jsem skončil u Fabie Clasic 1.4 MPI, i když ze všech stran slyším jaká je to sračka a to zejména s benzínovým motorem. Musím potvrdit že je to pravda. Auto mělo najeto asi 70.000km i dle servisní knížky, auto bylo trvale servisováno v Auto Jarov a i když na něm manželka najela za těch půl roku cca 1500km, tak nás již čeká výměna spojky, destiček, ale co je nejhorší, že začala kravit řídící jednotka a motor si dělá co chce :x Pořád jsem si říkal, že při kilometrech co ona najezdí, se jí na tom hned tak něco nevysere a opak je pravdou. Má teď roční havarijní pojistku, poněvadž je dost nevyježděná, ale za rok až jí skončí pojistka, tak jí koupím Yarise nebo Corolu. Nehodlám toho Škodováckýho sráče udržovat i když skoro nejezdí. Každá Škodovka se vždycky srala a je vidět, že se nic nezměnilo. -
"-- skrytý --" 28.08.04 21:48
« Žárovka vnitřního osvětlení...
Nazdárek všem, mám Clasika r.v.2000, teď mi večer přestalo svítit vnitřní osvětlení, zřejmě žárovka. Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost jak se mění, respektivě odendává kryt tohoto světla - jestli je to nějaký jednoduchý, tak mě nekamenujte, byla tam tma a moc jsem na to nekoukal. Jaký typ žárovky to je, respektive je v sadě náhradních žárovek co se prodává k fábii? Díky za odpověď. L. -
« Klimatizace
To Rybiz: Seznam chybových hlášení nemám - v servisu byli skoupí na informace a do dílny jsem je jim musel doslova "vecpat" abych viděl co s autem dělají. Podle mě tomu ti mechanici moc nerozuměli. Teď klima už několik týdnů pracuje jak má, tak to zatím neřeším.

Nazorny priklad (videno v jedne nejmenovane dilne mima vlastnima ocima):
Fabia 1.2 HTP...
1. odmaslit predni zadni naraznik
2. vyhodit sedacky
3 vyhodit elektro rozvody
4. vyhodit motor (podstatne)
5. shodit kola, brzdy
6. sundat tlumice
7. uprava blatniku (mirne vytazeni), nastrik (misto bile zluta racing metaliza), skla secur VIN+bezpecnostni tmave folie
8. komplet racing brzdy + hadice (uz si nepamatuju presne co)
9. snizene pruziny+ sportovni tvrde tlumice s vysokym vykonem
10. elektrony + poradne gumy
11. nova elektroinstalace s ponechanim prvku stavajici, muzika
12. sedadla sparco 4 bod.
13. motor z oktavky 1.8T + chip + sani
14. kapota se sanim, spojlery, kridla
15. cira optika vzadu + vepredu xenon
16. kosmeticke upravy interieru (podsviceni, nejake sracky jako tlak oleje a turba, sani
17. pry pokud to nebude stacit tak bomba nebo dve... (NoS)
Nechal si to delat sef jedne zname karosarske firmy...
ooopppssssssss >:D