Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to ladao
Hufe: houby s octem. Pořádně si přečti ty naše diskuse u ATXe o kitu a změř si teplotu v motorovém prostoru v létě až bude venku 30 st. a pak mudruj( o zimě jsem tam psal, že to bude v pohodě. tedy u tebe) BTW proč jsi to neudělal v tom létě ? ATX mi do dneska dluží grafy tvého auta s normálním filtrem, KN v boxu a kitem KN jak slíbil na obhajobu a do dnešního dne jsem nic neviděl. Takže míček je na vaší straně. Já jsem o tom mlčel, ale když to tady Fija nakousl, tak jsem reagoval. A když se Smartymu zadřel motor, tak jsem se ho ptal, kde se zadřel( zda klika nebo válce) aby se dalo trochu posoudit co bylo jeho příčinou a odpovědi se mi, nedostalo. Určitě se motory od VW nezadírají jen tak samy od sebe, to nedělají ani ty tolik kritizované od Škody. MC je od toho abychom si tady o tom pokecali a poradili co je nejlepší. Pokud někdo moje příspěvky nečte nebo je nechává bez povšimnutí tak je to jeho věc. Jinak je mi to celkem fuk, jsou to přece Smartyho prachy, ale ten motor určitě nestál pár korun. -
« to ladao
Ale já už čtu pořádně a tentokrát šlo o to, žes mi vnucoval (tak před měsícem), že mé Fabii to saje od motoru moc horký vzduch a že mám tudíš horší účinnost. Houby s octem. Dohady se nepotvrdily. Je to na pohodu. O to mi šlo. Nějaký benzín je mi šum a fum, když mám diesela. Na ten včerejší příspěvek jsem vůbec nereagoval ;o) -
« Re: Teplota v motorovém prostoru - imaginární problém KN kit
Hufe:už jsem ti jednou psal, čti pomalu a pořádně-"u benzíňáku(bez turba a chladiče) je potřeba aby teplota nasávaného vzduchu byla cca.30.st" a proto je tam ten předehřev a ty jsi naměřil něco jiného( to jen potvrzuje co jsem tady níže psal) a že "u dýzla je to jinak" ! -
« kužel . filtr K and N , J and R , Green ,,,,,
cetl jsem nekde prispevek o tom, ze v zime by studeny vzduch mohl vadit motoru ............ ja mam spise opacne obavy v lete jestli muj kuzel nesaje z motor. prostoru teplejsi vzduch nez okolni ...... dle meho nazoru cim studenejsi tim lepsi/ na co by byl jinak intercooler u aut s turbinou / ....... v lete se moje auto v horkem parnem pocasi podari natocit az na podruhe - pod kapotou je horko a kuzel saje teply vzduch ..... mimochodem nevite jak privest ke kuzelu studeny vzduch - jedna se o vectru B 2.5 V6 -
« to ATX
Za jak dlouho myslíš, že bude na čase na mém autě (konfikuraci znáš - pro výdrž inkriminovaných dílů ta nejhorší) ty čepy a silentbloky vyměnit? Peněz to asi moc stát nebude a nerad bych promeškal vhodný okamžik ;o)
Ono to asi pujde nějak diagnostikovat, že? Zatím se mi to jeví 100% O.K., tak se ptám spíš takto: Čeho si mám všímat?
HUFmaistr -
« to smarty
Někde jsem tady četl o polemice podložky vs. poloosy... Podložky jako takové vysunou kolo od uchycení náboje kola, tudíž více namáhají řídící čep a ve tvém případě spodní čep uchycení ramene k MCPherson. Pochopitelně na velikost namáhání bude mít vliv ona pomyslná vzdálenost posunu (tloušťka podložky plus eventueleně jiné kolo s jiným ET) a požité pneumatiky, mající schopnost přenést určité síly. Obecně vzato, ve tvém případě řídící čepy a spodní čepy na ramenech vytlučeš za 90-130tkm, s podložkymi 20mm/kolo za 60-100tkm. Cena čepu je cca 700,-. P.S. Poloosy s podložkymi nesouvisí a jedině je můžeš zhuntovat taháním těžkých vleků na nízké rychl. stupně a "gumováním" v rejdu. -
« do drkac and all
1. To co máš ty není těžký tuning, ale lehký tuning, a v případě tvého konkrétního motoru je to jediná kompromisní varianta cena/výkon/životnost. Trošku motor zvadne ve spodku, ale dostane silnější střed a umí také pracovat ve vršku.
2. S tím chiptuningem je to asi takto: obecně vzato, každý motor má v dané konfiguraci své možnosti pouhou změnou řídícího software. Nejméně možností mají maloobjemové atmosferické motory s primitivní elektronikou a primitivním software. Lepší možnosti mají motory se složitou elektronikou a vyšší objemy. Úplně nejlépe jsou na tom motory s přeplňováním, variabilním sáním, variabilním časováním ventilů, a složitým, propracovaným systémem elktroniky. Prakticky vzato, nejmíň možností co do chiptuningu má např. motor Škoda 1.3 OHV s jednobodovým vstřikováním, které obsluhuje primitivní software o třech velice strohých datových mapách, kde se dá do určité meze ovlivnit vstřikovanou dávku, předstih a omezovač otáček. Na druhou stranu třeba motor BMW M50 2.5 single VANOS jde pouhým chiptuningem modifikovat o 20PS a se změněnými vačk. hřídely o 35PS. -
« to smarty
To je originál ©koda. Jeho chybou je, ľe plynule navazuje na ty lemy blatníků a ty se mi hnusí.
BTW, proč nedali tomu junioru ten spoiler do růľové barvy??? To by sedlo. Nový majitel by pak k vozu zdarma obdrľel růľové bavlněné tričko XXL s nápisem * ROKU :o))))))) -
« GSM modul
Docela dobry GSM modul mate zde www.zetron.cz umi pomoci SMS vypnout zapalovani, umi pomoci SMS hlasit, ze nekdo otebrel dvere, ze auto bylo nastartovano. A umi i zapnout/vypnout central pomoci SMS, coz je dobry, kdyz se zabouchnou kličky v autě :-) cena tuším 7 tis a 10 tis za modul s více funkcema.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!