Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

24.01.02  09:32

« Bez nadpisu

ps: ALe do přeplňovaných motorů bych raději sáhl po 5w40 a Hlavně lehkoběžných motorech . Ale jinak Lepší koupě není za tu cenu a kvalitu
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.02  09:30

« Castrol GTX Magnatec 10w 40

Já používám CAstrol GTX MAgnatec 10w 40 a je super !! Kupuji 4 L balení za 1190 kč !! Je to syntetica A dopuručuji abys ses teď na léto vykašlal na 5w 40 stejné značky je předražený ( je navíc lehkoběžný olej ) Už ho používám 30 000km a SUPER OK a to na něho jezdím i v zimě šak taky stačí do -25°C
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  09:07

« Re: Fabia je super

to slavos: ja jel dneska Karosou a taky me pekne dovezla:-)))
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.02  08:17

« Fabia je super

Nahodou je to super auto, aj dneska ma doviezlo do prace.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  07:36

« Re: to ladao

Pardon- správně tam má být "neexistuje přímá úměra" vypadlo mi N.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  07:27

« Re: Servo v pytli a jiný trable

mluvis jako Wolffie ... nejak se mi to nezda ...
    Moje OSedan TDI je uz dva a pul roku stara, a jedine co vrze jsou zadni tlumice v zime. Jinak v aute nemam zadny pazvuk, a to nemam 8 reproduktoru, ale jen 6 ... 4 originalni vepredu a dva kupovane vzadu. A na normalni poslouchani to uplne staci. Jestlis chtel hifarnu, mel sis koupit celou aparaturu sam, nebo aspon Soiund system repraky od Skodovky ... a ne si neco koupit (vedels, co ti tam daji) a pak blbe kafrat ...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  06:57

« Re: to ladao

ATXi máš právo říkat, že mi nic nedlužíš, ale já mám právo říkat, že mi to dlužíš, jelikož jsi to slíbil a ty bláboly o zbytečnosti a nefunkčnosti klapky předehřevu si nechej pro někho, kdo ti na to skočí, nebo si o tobě začnu myslet, že nemáš pořádné vzdělání v oboru aut,případně, že tam máš mezery. HOWG. TO:Huf myslím, že to už někdo v létě měřil a v rubrice ATX je o tom zápis- naměřil v létě pod kapotou asi 60 st(je pravda, že to bylo jiné auto) A dále, myslím si, že eexistuje přímá úměra mezi teplotou pod kapotou v zimě a létě. To: oba - A je pravda, že "takto umístěný kit" odsoudilo už více lidí o kterých soudím, že ví o čem mluví a nikdy se jim nedostalo rozumné odpovědi, která by to vyvrátila. HOWG končím debatu na tohle téma, jelikož z vaší strany není žádný zájem to věrohodně vyvrátit.
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.02  23:53

« Servo v pytli a jiný trable

Navazuji na diskuzi o výměnách servořízení. Převzal jsem pro manželku leasing na Fabii 1,4 44 kw, r.v. 2000, najeto bylo jen 6000 km, proste funglovka za dobry penize. To bylo v rijnu, najela od ty doby 1900 km a ted se uplne podělalo servo. Divný bylo, ze mi v servisu automaticky rekli, že to vymění na záruku, ačkoliv je po ní už víc než půl roku. Zahlédl jsem tu zmínku, že rok výroby 2000 byl nějak vyhlášenej problémama se servem, víte někdo něco bližšího?
    Já jinak sedlám OCombi TDi 66 kw, přesně rok stará. Nevím jaký máte zkušenosti se škodovkama vy. Motorově ani jinak funkčně žádný problémy, kdyby nevrzala jak stará loď, tu zámky, tu dveře, tu okno, tu sedačka, tu něco v kufru, teď palubka a něco v řízení. A to už jsem si myslel, že dětský nemoce maj vychytaný. Třikrát mi to odtraňovali a pořád to samý. Teď se přidal i spojkový pedál, občas mám pocit, že to je totálka po opravě, kde poskládali díly z několika aut a ty nepasujou do sebe. Hrůza, ani rádio to nepřehluší (koneckonců není divu s těma osmi příšernejma reprákama z Tunisu, který hrajou jak korejská vysílačka, už je brzy vyhodím). Je mi to líto, protože jsem se na oktávku moc těšil, naporoučel jsem si dobrou výbavu, ale to vrzání při každý nerovnosti nebo záběru motoru, to je fakt vopruz. Když jsem se po všech Fordech, Renaultech a Fiatech s důvěrou vracel ke Škodě, domníval jsem se, že už je to echt kvalita. Bohužel. Kolegové mají Hondy, Fordy, Seaty, o skřípání a vrzání půlky auta nikdo z nich nemluví. Pořád si ze mě utahovali, že to s oktávkou fakt vyhraju, že to byly a budou šmejdy. Nerad musím přiznat, že měli z velký části pravdu. Tak Vám nevím.
    No a pak jsem místo Brava koupil ženě málo jetou Fábii v domnění, že bude mít léta vystaráno, kvalitní auto, čekal jsem roky bez problémů. Teď tohle, servo v pytli.
    Jsem fanda Škodovek, ale za ten rok si to u mě fakt dost rozlili.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  17:13

« Re: ubyvani benzinu

to DIM:Už jsem se s tim samym problemem objednal do servisu, az na to prijdou, tak dam vedet :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  16:55

« to ladao

Víš, ať je zima nebo mráz, problém je to pořád obdobný. Zkus popřemýšlet, když je rozdíl mezi venkovním vzduchem a tím pod kapotou 2,5st.celsia při venkovní teplotě 7st., jaký to bude rozdíl při dejme tomu 30stupních? Kdyby 4-5stupňů, tak je to moc. Myslím, že v tom problém nebude :o)

Fakt ale je, že až tyto teploty budou (kéž by to už bylo...), tak to změřím a bude jasno.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  16:42

« Re: servo v cudu

slavos: no jasne, ok. Uz som na tie 2 vlamacky zabudol, auticko uz pol roka prespava vyhradne v garazi...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  16:30

« Re: ubyvani benzinu

........mám pocit, že se to projevuje hlavně při jízdě dopředu. Zkusím víc couvat :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.02  16:13

« ubyvani benzinu

hmmm... to by mohlo byt nejake prasknute tesnenie na palivovom cerpadle, rozhodne by si s tym mal nieco robit :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  15:32

ne, benzinu ma spravne s ujetymi kilometry pribyvat. Ze by ubyvalo spotrebovaneho benzinu s ujetymi kilometry - to jsem jeste neslysel ;-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  15:31

« Re: olej

myslis Magnatec 5W-40 ? To si ladao myslim, ze neni mineral ....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  15:10

« to ladao

1. Tobě já nedlužím vůbec nic! KN kity už někdo vymyslel, tak není potřeba to tady rozebírat a ztrácet tím čas.
    2. Co pořád máš s tím teplým vzduchem? Který byl tak akorát dobrý u starých škodovek, aby to primitivní karburátor zvládl po studeném stratu... Na druhou stranu byla téměř vždy bimetal. klapka nefunkční a naše supervýkonné vozy sály neustále teplý vzduch. Normální vstřikování s průměrnou elektronikou přizpůsobí režim řízení motoru okolní teplotě a není třeba onen předpotopní systém.
    3. Smartyho motor se přidřel na jednom ojničním ložisku. Každopádně je jeho právo to nerozebírat...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  15:06

Nechápu, proč hledáte chyby v kvalitě Fabie, já jsem s ní v pohodě najezdil asi 439 km., a všechno šlape, akorát mi ubylo benzínu.....nevíte někdo, jestli je to normální ??,
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  15:01

« to huf

To záleží na tom, jak jezdíš, pod jakým zatížením, a to já nevím. 70-80tkm???
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  14:35

Mal som na mysli ten "zaujem" o tvoje auto. Ved vies co myslim.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  14:00

slavos: tak to co myslis tou smolou ??! nebodaj myslis to, ze ta teraz nemam za sefa ?? :)) (to je ale len a len tvoja smola :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…