Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.04  07:02

« andree-cz

Pro Tebe třeba... Budu kupovat celou sadu pneumatik + disky. To mi připadá jako dostatečný důvod si to ověřit, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

10.10.04  22:37

« wachn

A neni to uplne zbytecna blbost?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.04  12:11

« Disk z Octavie

Zdar všem. Dotaz: Můžu dát na Fabii disk 6Jx14 z Octavie? Díry i rozteče sedí, jen ET je u Fabky 43 a u Octavie 38. Takže gumy (185/60 R14) "vylezou víc z blatníku" (a to právě chci >:D ) Nebude to někde "chytat"? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.04  13:55

« Re: Re: Re: Re: Škoda Fabia - myši

Jo a ještě to nejdůležitější: "MARDER STOP" ve žluté krabičce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.04  13:54

« Re: Re: Re: Škoda Fabia - myši

Já to kupuji v Rakousku u Forstringera. Balení 2x2 tablety za cca 16 EUR. Bohatě vystačí na rok až dva - podle toho, za jak dlouho v jakém autě "vysmrádne".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.04  11:26

« Re: Re: Škoda Fabia - myši

To s tou odpuzovací tabletou vypadá zajímavě - nevíte kde se taková věc dostane a ja se jmenuje ? Na webu jsem nic takového nenašel.
    Jan
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.04  18:33

« Re: Škoda Fabia - myši

Existuje elektronický odpuzovač hlodavců, který se "pověsí" na alarm (jeho napájení se aktivuje spolu s aktivací alarmu). Pak existuje speciální "odpuzovací tableta" (vypadá jako kousek kulatého mýdla), která "se zavěsí" do motorového prostoru. Má však časově omezený účinek (max. několik měsíců), pak se musí vyměnit za novou.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.04  12:11

« Re: Re: Re: 1,2 HTP

Akce 1 rok leasingu zdarma platí pouze pro modely do r. 2004, ale horní hranice 320 000 už neplatí. Je možné jít výše. Taky nelze kombinovat akci 1 rok zdarma s jinými akcemi, např. klimatizace zdarma apod. Pokud netrváte na novém modelu 2005, dají se sehnat Fábie 1,2 HTP s velmi slušnou výbavou.
    Paja
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.04  11:02

« Škoda Fabia - myši

Mám Š-Fabia 1.4 16V, u které nedávno začal jít nepravidelně motor a rozsvěcovaly se všechny varovné kontrolky. V servisu zjistili překousání kabelů od myší. Máte s tím někdo zkušenosti a co s tím dělat (myslím prevenci) ?
    Jan
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.04  09:21

« Re:

To oktan: Určitě bych dokázal vysvětlit, proč by tomu mělo být právě naopak (tedy ve prospěch tříválce v DANÉ OBJEMOVÉ KATEGORII - to zdůrazňuji). Ale takhle? Opravdu nevím.
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.04  06:54

« Bez nadpisu

Neviete náhodou niekto vysvetliť skutočnosť, že trojvalec má principiálne vyššiu spotrebu ako štvorvalec? Napr. 1.4 HDI vs 1.4 TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.04  13:28

« Re: Re:

K tomu chiptuningu - TDI sa daju velmi pekne cipovat z toho dovodu, ze diesely maju nizku teplotu vyfukovych plynov, takze sa da to turbo nacasovat do vyssich otacok, cim sa krutak posunie hore. Jasne, ze tym vzrastie celkova teplota, no na nejaky kratky cas to samozrejme nevadi. Pri benzinakoch je ten problem, ze vyfukove plyny su dost horuce aj bez turba. Po naruseni tepelnej rovnovahy precasovanim turba sa moze neprijemne efekty dostavit ovela skor ako pri dieseli.
    Takze zaver - benzinove turba sa daju chipovat podobne ako dieselove, ale z horsimi nasledkami..
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.04  05:47

« Re: Jakco jezdí

Zaznamenal jsem že se tady vedla pestrá diskuse o tom co líp jezdí Favo, Felda, Fábka atd. Vzhledem k tomu, že jsem jezdil X km z různými Favority od 135 až po 136B, Felicií od 135B až po 1.6 100hp. a s Fábkou jak od 1.4 44kW po 1.4 16V 55kW tak si myslím, že můžu srovnávat. Pomíjím ostatní parametry jako komfort, dohlučnění, podozek atp !!! Ve zrychlení 0-100 km/h pořadí +/- podle kusu odpovídá tomu co uvádí výrobce t.j viz. tech. data. M.j. Felda 136M cca odpovídá Fábce 1.4 55kW. V rychlostech nad cca 100 km/h převyšuje už Fábie 44kW všechny 1.3 včetně 136M a to zejména v pružném zrychlení. O výdrži v kopcích ani nemluvě, tam je prostě 1.4 znát. Nad všechny zmíněné je Felda 1.6 ve všech parametrech. Tam je zase znát 1600ccm. No a upravená 1.6 už je mezi Oktávií a Fábií s motory 2.0.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.04  08:48

« Re: Re:

A já bych řekl, že ještě mnohem lépe...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.04  21:23

« Re:

no, já bych řek, že TURBO-benzíňáky půjdou načipovat úplně stejně jako TURBO-dýzláky ...
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.04  16:50

« Bez nadpisu

Já tedy nejsem moc velký expert, ale nebyl by lepší motor z eresa? Sice je to diesel, ale má jen o pár koníků míň než 1.8T a vyšší krouťák. A diesely se dají načipovat o víc procent než benzíňáky.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.04  00:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz

Me taky ne... ale kdybych to nevidel na vlastni oci tak to neprodavam, protoze bych tomu neveril...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.04  23:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz

"...Jde o to ze je koupena uplne nova ucelove, pokud vyuzijes vsemoznych slev co boleslav dava tak levneji kastlu nekoupis..."
    - Přiznám se, že tohle by mne nenapadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.04  21:09

« Re: Re: Re: Re: Dotaz

kdyz prodas novy motor 1.2 HTP do starsi potkane fabky, nejake ty narazniky, svetla, tak ti zbyde kastle. Jde o to ze je koupena uplne nova ucelove, pokud vyuzijes vsemoznych slev co boleslav dava tak levneji kastlu nekoupis >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.04  19:39

« Re: Re: Re: Dotaz

Ok, ale co na tom autě vlastně z htp zbylo? :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…