Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Automat
hmm No jak psal HUF, oba 2 jsme si vyzkouseli fabku toho druhyho a jednoznacne musim hlasovat pro TDI (jezdil jsem s nim teda uz s chipem+KN) a oproti me 100PS 16V je TDI mnoheeeem zivejsi, nepocitam vytaceni kazde rychlosti aby se to rozjelo. Pokud ti ale tohle vytaceni nevadi tak budiz. Je tam rozdil 60tkc takze to zalezi na tobe. -
« Re: Chiptuning
Reference viz. přís. číslo 2532 od "jiri99".
Abys ho nehledal tak ti to sem kopíruji.
-Lehky "Tuning" jsem delal u f. "CIMBU Autosport" v MB, ale to same i za ty same penize ti udelaji v NH-CARu na strahove ( maji to take od CIMBU ) cena je cca 12000,- vc. DPH. Vetsinu odpovedi (vse) najdes na www.cimbu.cz ........Tam je dobre popsano, ceho se to tyka a z praxe overeno - sedi i spotreba. Pro pripad, kdyby jsi to nenasel, tak vacka je puvodni :-)) coz jsem rad, nebod bych do motoru nerad lezl - to bych nedelal. Mimochodem ten tip mam od nekoho odtud ( z diskuze) a jsem docela spokojeny. Ty hodnoty jsem samo meril jalovym okem tachometru, takze se toho ZASE muzete nekdo chytit, ze mi to ukazuje spatne - at. Fakt je ten, ze jsem mel problemy s predjetim, nebot se motor velmi neochotne roztacel po 4000 ot/m. na 4. rychlostni stupen. ( bez upravy ). Po uprave necekej zazraky na zavodeni, ale mam vyzkouseno, ze se ctyrmi lidmi ve voze tu 44kw z fabriky predjedu jako nic ( kdykoliv - kdekoliv - na rozjezdu). A prazdny se i s tou 55kw-16V se moc nebavim ( no, do tech 160 ), potom mu to jede o neco malo lip. Tady jsou priblizne hodnoty po uprave : kdyz jedu sam, tak ve stoupani to rozjedu i na 160 km/h. po rovine cca na 180 km/h a z kopce (poradneho) jsem to pres 195 km/h nepustil (ale sel by), protoze jsou tam gumy "T". Abyh pravdu rekl, spis jezdim do tech 140km/h a je to mnohem prijemnejsi jizda nez s tim lazarem, co jsem mel pred tim. Necekej zazraky, ale nez 50kw z fabriky, to je lepsi toto reseni. Jestli Ti ale mohu poradit, zajizdej si to auto bez tuningu ( v pohode - zadny velky zavodeni ) a po tech 2000 s tim pak neco udelej. Tod vse. Nechci, aby to vypadalo, ze pisu romany, ale kdyz vidim, jak nekteri fantaziruji, musim uvest veci na pravou miru. Tak hodne stesti pri vyberu vozu a stastnou ruku :-) PS> Kdy neco budes chtit, tak mi radeji napis na "tom.beholder@dobedo.co.uk" a pokecame...Cau.
Já sám jsem se poptával v Brně u Renocaru, tam to také dělají - nemáte někdo na ně reference.
-add.Re: odhlučnění přední kapoty
O tom jsem již také psal. Včetně montáže v servisu cena cca. 1250 Kč, objednáno přes prodejnu. -
« folie a pokovene skla
su v CR povolene folie a pokovene skla aj na prednych bocnych sklach alebo nie? v CR som totiz videl dost vela aut s foliami aj v predu, u nas v SR udajne neexistuje taka folia (okrem transparentnej ;-), ktora by splnala to, ze by sa mohla montovat dopredu. -
« Re: to fabie
cau hufe, co ty tam do tej tvojej fabky lejes za olej? si mi posledne pisal, ze castrol slx alebo take cosi? no ja do pumpa-tryska TDi musim liat W505 01 a to som objavil len Castrol s tymto oznacenim, nic ine. Nevies ako su na tom oleje Mobil 1 a ci splnaju tuto specifikaciu od VW? -
« to fabie
Můžu porovnat z vlastní zkušenosti 1.4 16V 101PS, 1.9TDI PD 101PS a totéž TDI čiplé a se sáním KN. V serii jsou si stokoňovky celkem blízko. TDI umírá ve 3.500 a celkově je takové vlažné. 1.4 táhne od 4.500 do maxima statečně, ale pod touto hranicí je to jako Matiz 0.8 SE :o)
Čiplé TDI s přímým sáním (140PS a >300NM) se ale chová skoro jako benzín a jede velme solidně. Točí do cca 4.500 drsně a s chutí.
Viz mé skromné stránečky www.mujweb.cz/www/hufnagl :o) -
Diamant 05.02.02 21:34
« Re: Automat
Prejdi si diskusiu trochu viac dozadu. Už sa presne nepamätám, ale rozoberal som tam prepočet toho točivého momentu u TDI a 1,4/74 a vychádzalo z toho lepšie to TDI, ale nebol to taký veľký rozdiel, ako keď sa uvádza točák len pre motor. Sú tam vypočítané točivé momenty oboch motorov pre jednotlivé rýchlostné stupne. -
« Automat
Dik alespon za nejake reference, konkretne u toho medveda - mel jsem moznost vyzkouset C 2,0 automat mi vadilo - krom lenosti, ze pri pribrzdeni na blate nebo snehu mela snahu cestovat do stran pohanena zadni naprava. No ale nakonec jsem se rozhodnul, ze si nevemu ani pazouta, ani civic, ale fabii prave s tim vam moc se nelibivsim motorem 1,4 74 kw, s par doplnky pro pouzitelnost, takze sem budu prispivat castej.
Jinak me docela vadi ta glorifikace kroutaku u TDI, protoze TDI je mrtvy pri 4500 ot. benzin pri 6500, tudiz kazdy benzin muze mit lehci prevod, a tim ekvivalentne odpovida 180 Nm u Tdi, ale kompresor by to chtelo stejne, aspon aby ta momentovka ztvrdla.
-
"-- skrytý --" 05.02.02 17:03
« Chiptuning a zaruka
Zaruku samozrejme stracas, tuningova firma Ti da zaruku akurat na chip.
Standardna diagnostika pri garancke podla mna nema preco vyhadzovat nejaku chybu alebo zmenu a pokial Ti technik nebude otvarat puzdro RJ, tak na inu EPROM nepridu... -
"-- skrytý --" 05.02.02 16:54
« Re: Chiptuning
Uz si rozhodnuty, ze si nechas urobit ten chiptuning? Mas od niekoho pozitivne referencie, ze to tomuto motoru objektivne pomoze? Ja som o tom tiez premyslal, lebo ja mam este viac priduseny motor ako Ty (44kW), ale vela ludi v tomto fore pisalo, ze to bude skor placebo-efekt a teda vyhodene peniaze. Chces tam len chip alebo este nieco?

1. Bez vačky vyhozený peníze.Proč ne vačku ? Asi proto,že firmy tebou jmenované ji nechtějí montovat,nevěří si.U 1.4 to chce ještě hlavu.
2.Poznáš rozdíl +3kW? Já ne.
3.Záruku ti dá firma jenom na chip,jak začneš mít problémy dají ruce pryč.Vyber si firmu,která Tě nepošle do....Nechci tady pro někoho lobovat,ale vyber si někoho kdo staví závodní motory.Nikdy už bych si to nenechal udělat u firmy,která ani neví co montuje.
4.Renocar=jednotka Cimbu.