Škoda Fabia
« Hufova Fabka
Zdar Hufe, jsem sice z CL, ale minulé dva dny jsme se pohyboval po Zlíně. Doufal jsem, že tvojí Fabku potkám. Znal jsem ji jenom z tvýho webu. Potkal jsem tě v úterý i ve středu. Nelze si tě splést. Vypadá opravdu moc dobře. Já mám dost anonymní Octavii SLX 1.8 20V, stříbrnou. Jediné, co jsem upravil, je že jsem vyhodil zástěrky a vyměnil boční blinkr na blatníku za bílej viz facelift. -
« Re: Chiptuning
Zkusím odpovědět všem najednou.Moje špatný zkušenosti byly s firmou EB Chiptunig(zastoupení po celé ČR).Jinak,když jmenuju špatný budu jmenovat i solidní:Motor Excel,Motodesing,Autokomplex,CMT.V zásadě platí,kdo má nějaký solidní vybavení a staví závodní motory tak většinou ví co dělá.Naprostej souhlas s volkswagenem.Koupit ten nejslabší motor a potom ho tunit je kravina.Není pravda,že nejsem spokojenej s tuningem,teď má u svý Fel.1.6 úpravu od ME a jsem nadšenej(vačka,chip,filtr). -
Diamant 06.02.02 22:31
« Ventilator tunning
A neexistuje aj nejake elektricke (aj elektronicky riadene) turbo, ktore by sa dalo pouzit aj pri klasickych benzinakoch? To by sa potom mohlo vstrekovat viac paliva.Len moja uvaha - taka bezna 1,4 by mala pri 6000 otackach nasat 8,4 m3 vzduchu za minutu. To je 504 m3/hod. A napriklad ventilator kurenia z Felicie doda na IV stupni 550 m3/hod. Takze v nizsisch otackach by to vyhovovalo s velkou rezervou :o) -
« Re: KN filter
Momentalne ne. Jelikoz se mi zadrel motor a mam ted novej tak me nejak tuning techhle typu motoru presel (UPOZORNENI: nikdo na 100% nedokazal ze to bylo KNkem, ten motor mohl byt tak jako tak v *)... Na TDI bych si KN dal hned.
Jinak s KN zabiralo auto mnohem lip, mnohem lip slo do otacek. Prida to hodne brutalni zvuk, ale me pri delsich cestach stejne uz docela vadil... -
"-- skrytý --" 06.02.02 15:35
« Re: Chiptuning
Preco si ludia kupuju najlacnejsie motory? lebo ludia s priemernym platom (aspon na SK) si auto mozu kupit za 3-rocny plat oproti DE kde si to iste mozu dovolit za 3-mesacny. Nechcem tu vyplakavat v akom sme *, kazdy sa musi starat sam o seba. Ak som chcel nove auto, tak som si musel kupit ten najlacnejsi motor aby som tam mal aspon nejaku vybavu a nemusel sa dalsie 2 roky vozit v MHD. Po meste to bohate staci, aj po prazdnych cestach sa ide fajn, ale predbiehanie tomuto autu fakt nejde... to cloveku dokaze zvysit koncentraciu adrenalinu v krvi :-( -
« Re: Chiptuning
Ja vim ze mam se svym SDi nejmin co kecat, ale proc si lidi kupujete ten nejlevnejsi motor a pak cpete prachy do pochybnyho tuningu? Nebylo by lepsi koupit silnejsi motor a mit klid a zaruku? Jestli jsem to pochopil dobre (mozna ne) tak jediny co ten slavnej tuning dovoli je ze se ten motor da o neco vice vytacet atd... z cehoz mi vypadne jedine to ze se rychlejc znici (?) Proc si potom nekoupit za par supu nejakou jetou AR ktera ma poradnej vykon a podle me by mohla vydrzet stejne? Vysvetli mi to nekdo? -
« Re: Chiptuning
TO > RV: S tou vackou - priznavam, to je moje neznalost !! Na druhou stranu vim co je marketing ,a proto se priklanim k nazoru, ze motor je-li navrzen cca na 60KW , tak proc ho trochu "neojebat" , kdyz tim vznikne dalsi modelova rada 44 a 50 nehlede na to, ze mas ve vyrobnim programu nemecky motor 55KW, ktery je jen o 50 tis. drazsi." Verim, ze na vyvoji se nepodili zadni hlupaci - spis naopak, ale to je bohuzel politika spolecnosti. Proto verim v "lehky" tuning. ( Jsem otevreny jakemukoli nazoru a neodsuzuji ho, spis naopak - meni nad vlastni zkusenosti z praxe. To ze nejsi spokojen s tuningem neni dobre, ale muzes timto pomoci ostatnim, ceho se maji vyvarovat.)