Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

07.02.02  09:26

« Bez nadpisu

Cidlo klepani // FABIA - Vite nekdo jak toto cidlo funguje - zda jen na volnobeh, nebo i za jizdy ? Potom by na to mohla mit vliv hustota oleje, nebot ridsi olej lepe prenasi zvuk.... Diky za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  09:04

« Re: Škoda Ahoj

Je to *. Doufám, že je to skutečně jenom hračka a nechystají se to vyrábět. Na první pohled mi to připomíná Cinquecento.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.02  09:03

« Hufova Fabka

Zdar Hufe, jsem sice z CL, ale minulé dva dny jsme se pohyboval po Zlíně. Doufal jsem, že tvojí Fabku potkám. Znal jsem ji jenom z tvýho webu. Potkal jsem tě v úterý i ve středu. Nelze si tě splést. Vypadá opravdu moc dobře. Já mám dost anonymní Octavii SLX 1.8 20V, stříbrnou. Jediné, co jsem upravil, je že jsem vyhodil zástěrky a vyměnil boční blinkr na blatníku za bílej viz facelift.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  07:04

« to Diamant

Blbost. Axální ventilátor z topení Ti dá nulový přetlak. Do interiéru, ve kterém je notabene díra se tlačí vzduch mnohe lépe, než do spalovacího prostoru motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  06:40

« Re: Chiptuning

Zkusím odpovědět všem najednou.Moje špatný zkušenosti byly s firmou EB Chiptunig(zastoupení po celé ČR).Jinak,když jmenuju špatný budu jmenovat i solidní:Motor Excel,Motodesing,Autokomplex,CMT.V zásadě platí,kdo má nějaký solidní vybavení a staví závodní motory tak většinou ví co dělá.Naprostej souhlas s volkswagenem.Koupit ten nejslabší motor a potom ho tunit je kravina.Není pravda,že nejsem spokojenej s tuningem,teď má u svý Fel.1.6 úpravu od ME a jsem nadšenej(vačka,chip,filtr).
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.02  23:28

« Nic filtr

Musí být určitě lepší než KN nebo jiné pochybnosti a pokud nemáte ten nový totálně zanesený tak to nepoznáte. Ty filtry akorát tahají peníze z kapes! Co myslíte?
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.02  23:24

« Škoda Ahoj

V něm časopise autoforum představila Škodovka novou verzi poloteréního vozu ve stylu Renault Kangoo? Co to je?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.02.02  22:31

« Ventilator tunning

A neexistuje aj nejake elektricke (aj elektronicky riadene) turbo, ktore by sa dalo pouzit aj pri klasickych benzinakoch? To by sa potom mohlo vstrekovat viac paliva.

Len moja uvaha - taka bezna 1,4 by mala pri 6000 otackach nasat 8,4 m3 vzduchu za minutu. To je 504 m3/hod. A napriklad ventilator kurenia z Felicie doda na IV stupni 550 m3/hod. Takze v nizsisch otackach by to vyhovovalo s velkou rezervou :o)

• « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  17:36

« to bluedream

Ale to jo, jen nečekej zázraky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.02  17:32

« Re: to bluedream

mne by stacilo, keby to trochu viac tahalo vo vyssich otackach... tam by to mohlo pomoct aspon teoreticky
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  17:25

« to bluedream

KN kit dal subjektivně tak polovinu nárustu čipu. Je ale rozdíl turbo a atm. U Tebe to bude možná tak 2% přinejlepším.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.02  16:32

« Re: KN filter

smarty> ATX tu tusim spominal, ze dovod kvoli ktoremu ti odisiel motor vobec nesuvisel s KN-kom...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  16:08

Momentalne ne. Jelikoz se mi zadrel motor a mam ted novej tak me nejak tuning techhle typu motoru presel (UPOZORNENI: nikdo na 100% nedokazal ze to bylo KNkem, ten motor mohl byt tak jako tak v *)... Na TDI bych si KN dal hned.

Jinak s KN zabiralo auto mnohem lip, mnohem lip slo do otacek. Prida to hodne brutalni zvuk, ale me pri delsich cestach stejne uz docela vadil...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.02  15:46

smarty> tu mas tiez na 1.4 74kw KN? u teba to musi byt citit, ked ten motor taha najma vo vyssich otackach, nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  15:46

« Re: smarty>

Neni zac. Zadni olno pomoci ocelovyho lanka vyriznou a nalepi zpet. Mas zaruku na praci atd... jak rikam no problem.
    A navic jak jsi psal pokoveni je na vnitrni strane okna ! Takze venkovni poskrabani nehrozi
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  15:43

ziskas ale malo... nejvyraznejsi narust vykonu je opet u TDI kde je potreba dodavat ve vyssich otackach co nejvic vzduchu... u obyc. atmosferickyho motoru se zlepsi dostupnost vyssich otacek ale u 1.4MPI asi nic moc...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.02  15:35

Preco si ludia kupuju najlacnejsie motory? lebo ludia s priemernym platom (aspon na SK) si auto mozu kupit za 3-rocny plat oproti DE kde si to iste mozu dovolit za 3-mesacny. Nechcem tu vyplakavat v akom sme *, kazdy sa musi starat sam o seba. Ak som chcel nove auto, tak som si musel kupit ten najlacnejsi motor aby som tam mal aspon nejaku vybavu a nemusel sa dalsie 2 roky vozit v MHD. Po meste to bohate staci, aj po prazdnych cestach sa ide fajn, ale predbiehanie tomuto autu fakt nejde... to cloveku dokaze zvysit koncentraciu adrenalinu v krvi :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.02  15:19

« KN filter

HUF> u teba bol aky prirastok na vykone po nasadeni KN? tusim si spominal 10%? myslis, ze nejake % navrch ziskam aj z 1.4MPI? Ono to bude sice stat za to aj keby sa mal zmenit iba zvuk motoru, ale potesilo by aj ^ vykonu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  15:17

Ja vim ze mam se svym SDi nejmin co kecat, ale proc si lidi kupujete ten nejlevnejsi motor a pak cpete prachy do pochybnyho tuningu? Nebylo by lepsi koupit silnejsi motor a mit klid a zaruku? Jestli jsem to pochopil dobre (mozna ne) tak jediny co ten slavnej tuning dovoli je ze se ten motor da o neco vice vytacet atd... z cehoz mi vypadne jedine to ze se rychlejc znici (?) Proc si potom nekoupit za par supu nejakou jetou AR ktera ma poradnej vykon a podle me by mohla vydrzet stejne? Vysvetli mi to nekdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  15:11

TO > RV: S tou vackou - priznavam, to je moje neznalost !! Na druhou stranu vim co je marketing ,a proto se priklanim k nazoru, ze motor je-li navrzen cca na 60KW , tak proc ho trochu "neojebat" , kdyz tim vznikne dalsi modelova rada 44 a 50 nehlede na to, ze mas ve vyrobnim programu nemecky motor 55KW, ktery je jen o 50 tis. drazsi." Verim, ze na vyvoji se nepodili zadni hlupaci - spis naopak, ale to je bohuzel politika spolecnosti. Proto verim v "lehky" tuning. ( Jsem otevreny jakemukoli nazoru a neodsuzuji ho, spis naopak - meni nad vlastni zkusenosti z praxe. To ze nejsi spokojen s tuningem neni dobre, ale muzes timto pomoci ostatnim, ceho se maji vyvarovat.)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…