Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:51

« Re: to RV and all

Jiří pokud ti někdo přehodí na 44 Kw sání v garáži z údajné 50 Kv(nebo i předělané ze 44 Kw) tak je to pjěkná prasásna a hezky tě ojebává. Nebo jsi si dělal srandu ?????? Ona ta úprava hlavy a sacího potrubí spočívá v tom, že se zvětší sací kanály(v hlavě i potrubí) slicují se kanály mezi potrubím a hlavou, kanály se vyleští a jenom touto úpravou + vačka se dá nahnat cca 6 Kw a ten čip to jenom dokreslí. Pánové pozor co vám nabízí různí rádoby úpravci a argumentují jedním měřením na brzdě jako automatickým výsledkem pro všechny.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:51

to VICI : Mozna mas pravdu a mozna taky ne zcela, na to se o to zajimam dost povrchne, ale nechci a nebudu se hrabat do motoru v zaruce - na druhou stranu jsem chtel jezdit a ne cekat az ubehne rok zaruky - a kdyz je potreba, tak i 55 KW predjedu -proto jsem spokojeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:49

Vici:Dík.
    Už tu zřejmně vypadám jako hochštapler.Já se taky napálil a patří mi to.Kdo chce kam pomozme mu tam.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:44

« Re: Chiptuning, MPI 50kW

To ladao:Dík za podporu.
    To jiri 99:Když mám úpravu s vačkou tak nejde diagnostikovat na VAGu ?Sakra to je novinka,co má vačka společnýho s VAGem.Ježíši,asi jsem naletěl zase.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:42

Ale nejlepsi upravy cehokoliv dela stejne Sprasmotor:o))))))))
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:38

« to RV and all

Chiptuning u "skvelych" motoru Skoda MPI 1,3 a 1,4 potreba je, o tom netreba diskutovat, napriklad po chipu Motor-Excel se z 1,3MPi 50kW Feldy stava pocitve uplne jine auto. Fabka potrebuje chip jeste vic. Nicmene chip neni o nejakem narustu max. hodnot vykonu a kroutaku, ale spise se jedna o "doladeni", cili optimalizaci prubehu. Takze nejakych 53kW ze 44kW Fabie jen chipem je holy nesmysl stejne jako 61,5kW z 50kW Feldy taky jen chipem. Toto je mozne min jeste upravou hlavy a sani a asi i jinou vackou.Co se tyce zavodnich motoru Cimbu, tak jsem celkem neslysel ze by nekdo nejaky jejich motor jezdil a taky jsem neslysel ze by nekdy udelali jinou upravu nez chiptuning. Pan Janda sice zavodi jiz dlouho ale ke spicce teda rozhodne nepatri. Napr. motory od Motor-Excelu jsou zname docela dost, a Ing. Cepek dela upravy ponekud jineho druhu nez Cimbu, doporucuju vsem zajedte si po domluve na navstevu do Motor-Excelu, nechte si vysvetlit vsecko co chcete vedet, prohlidnete si co prave maji na dilne a hadam ze vas prejde nadseni z jiste skvele pouze chiptuningove firmy. Pro RV: chiptuning jinych nez turbo motoru, pokud dodavatel uvadi zvyseni parametru vetsi nez minimalni, jak oba vime, neni nic jineho nez obchod s lidskou blbosti , takze kdo se chce nechat napalit kasli na nej a prej mu to:o)) Mimochodem jezdil jsem i s chipem Cimbu ve 1,3 MPicku 50tce a celkem pekne to v urcitych rezimech skubalo a strilelo kam jen mohlo.....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:35

U těch motorů 44 a 50 KW je ještě jeden rozdíl a to v hlavě - sací kanál 44 Kw má u ventilu trochu jiný tvar(vede trochu bokem) aby směs lépe vířila a samozřejmě menší průměr sacího potrubí.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:34

Stoji za rec ?? Neporadim Ti v tom smeru, ze je tohle nejlepsi reseni, ale poradim Ti aby jsi si upravene auto nekde zkusil projet. Nevim, jak jezdi auto od ostatnich, ale asi jsou take dobri a vedi co delaj. Jednani s nim bylo v pohode a ledacos jsem se dozvedel bokem nemeckych motorech vs ceske. Brzda - nevim, nechtel jsem ji, protoze jsem mel auto v zabehu ( v zaruce ) a nechtelo se mi ho tocit na brzde ( i kdyz nekomu se to zda jako blbost). Je temer jiste, ze Ti to pojede lip, kdyz vymenis vacku, ale prave kvuli zaruce jsem to nedelal ( nevis co se stane a potom by to byl maler ) Po zaruce bych mozna do toho sel, ale tento tuning mi prijde jako chameleon, protoze neni videt ani se nezmeri na standartnim VAGu. A to jsem presne potreboval. Sani mi prendal v garazi za mestem a data natahl z notebooku. Zadna vymena RJ. - Tenkrat mi poradil CIMRMAN a celkem to sedi, co napsal.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:34

Tak pozor,na stránkách se sice píše,že závodili,ale ne že si připravovali auto (motor).To je dost rozdíl.Však se zeptej,jestli Ti p.Janda postaví sám zavodní motor,nebo se obrátí na někoho jinýho.
    To Jiri 99:Jseš spokojenej ? OK,beru to,ale jenom upozorňuju,že to jde líp a levněji.Argument,že někdo někde pracoval pro mně není berná mince.Jak pracoval ?,co dělal ? atd..
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:18

« Re: to qeta

1. Radialni= odstredivy (vetsina turbodmychadel a turbokompresoru), Axialni= prubezny (tj. princip je vzdalene podobny obycejnemu ventilatoru).
    Ale ted k tomu co potrebuji :
    Zdravim Te Hufe
    Mas stejny motor jako ja v Oktavce 4x4 - 74kw TDi PD cipnuty na cca 96-100 kw. Mam dotaz :
    Vzhledem k tomu, ze tyto motory maji promenlivy servisni interval, nevim kdy mam menit olej a jak poznam, ze uz je treba jej vymenit ?
    Mam ted najeto cca 6.5kkm a zda se mi podle merky, ze je ho (oleje) tam malo. Napis mi, po kolika kkm si menil a jaky olej tam davas.

Diky Waters
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:12

Jiri99: Odpovíš mi prosím Tě na dotaz 6799? Nebo to nestojí ani za řeč? ;-) Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:09

RV: Na stránkách CIMBU je napsaný, že nějaký závodní auta upravovali. Dokonce tam mají i výsledky svých aut v různých rallye. Tak nevím. Komu věřit? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:09

« to Jiri

Jasně, sorry. Už chápu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:08

To RV : Pri vyberu firmy jsem se ridil selskym rozumem a takto upravene auto jsem si samozrejme vyzkousel v N&H Caru jak mi sedne, nez vyhodim tolik penez. Pro me je to dostacujici, nebot to splnuje vse o cem p. Janda pise ( vcetne zaruky servisu :-). Momi-to stranky jsou stejne jako pred rokem, coz je mozna spatne pro p. Jandu, ale o vymene sani se psalo jiz drive, ale ty jsi si toho mozna nevsiml, nebot tam jsou dva motory 44 kw - jeden pro Fabku a druhy pro Octavku. Podle toho, co mi rikal, tak jsou dost odlisne.... to tu nebudu rozepisovat, ale je toho dost. / Ze nestavej zavodni motory....hmmm, tak to jsem byl asi u jineho automobiloveho p.Jandy, a ne u toho, ktery zavodi od r.91. Mimo to - do r.94 je to chlap primo z vyzkumu, tak mi uz konecne rekni jedinej rozumnej duvod, proc jsem naletel i kdyz ten pocit nemam. BTW - v sezone 2000 by mel podle toho co psal startovat na vozech SUBARU 555 ve tride N4 ( nad 2000ccm ). A nerikej, ze jsi to na tech ztrankach v profilu spolecnosti nenasel. HOWK.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  09:53

Nevím přesně jakej je teď rozdíl mezi 1.4/44 a 1,4/50,ale u feldy 1,3/40 a 1,3/50 to byla jiná vačka,ŘJ,jinej spal.prostor a rozdílná komprese.Předpokládám ,že u 1.4 to bude taky tak.Potom 44 na 53 jenom chipem a sáním je kravina.Pokud zvětšíš průřez sání,musíš ho zvětšit po celý dýlce a ne jen u klapky.Dosáhne se toho buď většíma sacíma ventilama a nebo (zřejmně případ 1.4/44) změnou zdvihu sacích ventilů (jiná vačka).Tohle co Ti provedou bude nějakej bastl.Ještě 10000 Kč za tuhle úpravu se mi zdá dost .ME chce za úpravu 1,4/65 asi 19000 Kč (vačka,chip,hlava)a to vypadá zajímavějc.Zase pro ně lobuju,ale nemůžu si pomoct,teď jsem spokojenej.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.02  09:30

« To Huf

Nejak se mi ta "vyuka" vymkla:
    Tedy je dobre mit kroutici moment i vykon resp. newtonmetry i koniky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  09:25

RV: Já jdu předělávat 44kW. A tam je průkazně sání vzduch užší než u 50kW. S toho mě logicky vyplývá, že i když jsou ty motory stejný tak v Mladé Boleslavi ví proč do 50kW cpou to sání větší. Asi to opravdu nestačí, jinak by se stím nedělali. Takže když chci čipnout 44kW motor na cca 53kW, tak bych tam měl dát to sání s 50kW Fábky. A pokud na to některé chip-firmy kašlou, tak to ve mě nevzbuzuje důvěru. P.S. Oni na to možná ani tak nekašlou, jako že by se spíš celková cena jejich čiptuningu zvedla a odradila by případné zájemce, kteří se nad tím ani nezamýšlí a jdou k nejlevnějšímu. CIMBU to přesto dělá (a tím pádem je nejdražší) a to se mi zdá rozumný. - Tolik můj selský rozum. P.P.S. Nemám žádné praktické zkušenosti ani s jednou firmou, takže jsem vstřícný rozumným argumentům a rozhodně ještě nejsem napevno přesvědčen, ke komu půjdu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.02  09:24

« To Huf

Reagoval jsem na tvuj vyrok, ze je dobre mit MK i PS. Nepochybuji o tom, ze v tom mas jasno, ale s ohledem na ty, pro ktere je to vzdalenejsi, by bylo asi lepsi nemichat veliciny a jejich jednotky. Tedy je dobre mit kroutici moment i vykon resp. koniky i newtonmetry.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  09:18

« Re: čiptuning

OK, sekl jsem se sorry...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  09:16

No nevím jestli Cimbu je zrovna ta pravá firma.Náročnější úpravy neprováděj a závodní motory nestavěj.Co myslíš tím dělají to i s tím sáním ?Jestli myslíš filtr tak jsou to další vyhozený prachy (promiň HUFE).Už jsem ale koukal,že už netvrdí 60 Kw jenom chipem jako dřív.
    Pokud do toho půjdeš tak bych být tebou požadoval změření paramatrů na brzdě před a po a pokud tam nebude slibovaný nárůst +7 kW (a to nebude),požaduj vrácení peněz.Oni totiž motory 1.4 MPI mají většinou 55 kW už z výroby a potom těch 57 je tam raz dva. +3kW to je reálnej přírustek.Schválně se na to zeptej p.Jandy a napiš co Ti řekl.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…