Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.02  12:07

« Re: to RV and all

Tak už nějakou chvilku sleduju tuhle diskusi, a nestačím zírat! Je až k neuvěření, co všechno některé firmy dokážou prodat, a čemu spousta lidí uvěří. No já se snad vyprdnu na to svoje vrakoviště a půjdu taky dělat "čiptuning" Felicií a Fabií :))). No dobře, nepůjdu, nemám na to žaludek, ale hlavou nad tím budu kroutit ještě hodně dlouho...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:50

to mispul: a tipuju ze to bude spis binarni soubor s priponnou *.bin ale nebo taky treba *.* :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:46

« Re: 2 mispul

No me by zajimalo JAK ti nekdo bude na stojaka preprogramovavat jednotku.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:45

« Re: Remus

Hmm ja mam cely ladeny potrubi (stejne jako HUF) ale i tak je to ladeny na 1.4 16V co mam ja a vykon se nezmenil (alespon subjektivne) zato zvuk je uplne brutalne krasnej :-) Podle krivek co jsem videl to bude tak 3-5 PS ale jenom tak mezi 5000-6000 otacek
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:44

« Re: Chiptuning, MPI 50kW

To jiri 99:Co myslíš tou stodolou za městem ?Pro mně je důležitý co a hlavně kdo je uvnitř a ne jestli je podlaha z mramoru a kolem poskakujou polonahý modelky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:41

Tak jinak, ja mam ve Facku motor o obsahu 1490ccm, je tam napriklad klika z Feldy Kit Car 1500, vacka od Motor-Excelu za 7000 (to jen tak pro info), Ladao ma moc dobre udelany nejen motor ale i cele Rko, mel jsem tu cest se s nim osobne poznat, a RV ma Feldu 1,6 s upravou d Motor-Excelu, coz je pro me celkem pojem..... zaver si udelejte sami. Mimochodem, Fabia 1,4MPi ma skvelou klikovku, aby to k necemu bylo muselo by se z ni ubrat tak 50% materialu, tohle zadny chip nevyleci....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:38

To Mispul:1.Všechny ŘJ nejsou stejný.
    2.Co když auto nepůjde nastartovat,kde vezme původní program?
    3.6500 Kč za tohle se Ti zdá adekvátní ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:36

mispul:nevim jestli rozumim autum a jak moc, ale co se tyce pocitacu a podobnych veci tak tem rozumim dovolim si tvrdit docela hodne, jenze ja neresim fyzicke "programovani" ridici jednotky, to je samozrejme presne jak rikas, ale spis to z e nekdo si dovoli uvadet klamne parametry po prechipovani a prodavat to.... dyt ti za tech par sekund taky muze nahrat cokoliv neco.... o to jde, o nejaky pocit kvality a zaruky.... coz treba ja nikdy z transakce na parkovisti a pod. nebudu mit. No pravda jednou jsem mel, od nejakeho kluka jsem na inzerat v deset vecer koupil na parkovisti v Ostrave kola OZ Racing Supeturismo Corsa 7x15" za 11000 vsecky ctyri, jako nove... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:36

No Jiří vidím, že tomu rozumíš a víš o tom více než já, tak už mé rady nečti a přecházej je s lehkým úsměvem na tváři. Ono je rozdíl malinko zvětšit kanály a vyleštit je a nebo ze seriové hlavy udělat hlavu pro závodní použití. CCa před 15 lety jsem to zkoušel u svého eRka a po dvou dnech práce jsem to vzdal a jenom jsem kanály slícoval a vyleštil a výsledek byl hned znát.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:33

Klidny prispevek : vazne bez urazky - Jaky je pro tebe rozdil mezi slovem garaz a stodola za mestem? Na prvni pohled zrejmy, ale pro me je dulezitejsi, kdo se pohybuje kolem vozu a o cem mluvi a ne kde ma dilnu. Vidim, ze jsi jeste ranen z tve predchozi investice a jiste mas pravdu i duvod tento zpusob doladeni motoru hanit. To je celkem pochopitelne, ale az budeme mit stejnou vec od stejne firmy ( coz ted uz asi nebudem ), tak by to vypadalo zase jinak. Proto zustavam v klidu, ale samo peclive ctu kazdy prispevek.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:28

Vietnamci,to mně nenapadlo.Poptám se u Nguyena.Prej to taky skvěle jezdí na integráč z televize a hlavně když furt sleduješ Novu.A když dáš do vejfuku trumpetku urve to asfalt.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:28

vici: Můžu tě uklidnit. Přeprogramování jedné EEPROMKY (případně EPROMKY) trvá pár sekund (podle velikosti paměti). A věř že vím o čem mluvím. To znamená, že když má v notebooku připravený hexáč (rozuměj přeložený soubor s příponou *.HEX určený pro zkopírování do chipu-paměti) tak je to možné provést v pohodě na parkovišti. Autům rozumíš určitě víc než já ,ale zkus pochopit, že když nebude dělat nějaké mechanické úpravy motoru tak přeprogramování paměti na parkovišti s notebookem v pohodě zvládne. Na to nepotřebuje fakticky žádnou dílnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:23

sorry za preklepy,ale stavim u toho PC a klavesnice mi lezi na stole je rohem....:o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:21

44 a 50kW hlava ma jiny tvar a velikost kanalu. A co se tyce probrouseni, z me zkusenosti - treba CMT delali nespocet hlav a neprobrousili ani jednu, slovy ani jednu. Hadam ze ani v ME takove problemy nikdy samozrejme nemeli. Jenze napriklad brouseni hlav atd muze byt pro nektere firmy opravdu velky problem a proto se radis neserou do niceho jineho nez do chipu, protoze SW nekomu beztak obtahnou a prodavaji jako vlastni. Tak se vazeni vydelavaji penize... otevrete oci, dyt zijeme prece v CESKE REPUBLICE! Mimochodem, denne beru tak pet HDD z pocitace,ale ani jeden nevyhazuju:o)) Nejde v dusledku o t co kdo dela, dnes muze delat kdo chce a co chce, ale jde o to pozanat jak to dela.. ksefty na parkovisti, opravdu super zaruka kvality... nechcete si koupit chip rovnou treba u Vietnamcu?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:14

Emocionální příspěvek:Už je to tady-50 na 63 chipem na parkovišti.To bude teda bomba.Už se běžte ....Kde nosíte mozek,že tomuhle věříte????
    Jinak Remus za 7000 Kč je nerez jenom uvnitř a plášť má z obyč plechu.Celonerez cca.9000 Kč.Nárust výkonu nečekejte,zlepší se jenom zvuk.
    Sorry,ale už jsem se neudržel.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:13

To ladao : Ojebava ......hmmm, tak nevim, ze bych zacal pochybovat. Asi ne. Samozrejme ze toto je jeden ze zpusobu, jak to napraskovat, ale z povidani postarsich pratel pro me vyplymulo, ze kdyz zavodili ze Skodovkama - 130, tak nez vylestily hlavu tak, aby v sani kulicka neprosvitala, tak jich par podrousili a mohli jit koupit novou. Ale to jsou stari zavodnici a pro ty je to asi takova zalezitost, jako kdyz vezmes HDD z pocitace a vyhodis ho - kdyz jsi z branze.
    Jinak dira v potrubi je uzsi po cele delce az k hlave. V hlave jsou diry na sani pro 50KW a bud ujisten, ze i na tom sani ze 44 KW verze se rozdil pouhym okem pozna.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:06

Jednou meli znami na brzde Feldu MPi 50kW. Bylo tam : chip Cimbu (61,5kW), nizsi tesneni pod hlavou (takze trosicku vetsi kompres), koncak Ramus, KN vlozka. Auto jedilo velice pekne, tlaky OK vsecko OK takze motor naprosto v poradku. Nabrzdili 51,5 kW! Staci? Renocar prodava Cimbu chipy, za koncovy tlumic bych 7000 v zivote nedal kdyz za pulku muzu mit obdobny od Zapy Tisnov. Jak rikam obchod s lidskou blbosti, Renocar budiz toho dukazem...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:01

Také jsem se poptával u Cimbu, natahují data do původní ŘJ,protože jsem z Prostějova byli dokonce ochotni přijet a přetáhnout mi data, když si zajistím výměnu sání. Jinak jsem se díval do knížky co vyšla o Fábkách, je tam popis jedn. motorů a 44 se od 50 liší sáním, vačkou a výfuk, potrubím. O hlavě tam nic nebylo.
    Jinak můj názor na chiptuning. Vzhledem na to že ta naše Fábka může jezdit na 91 a 95 oktanů, tak tam určitě nějaká rezerva v nastavení ŘJ musí být. Otázkou je jak si s tím jednotliví ladiči ŘJ poradí, aby pak motor třeba neklepal(detonační spalování)- co když vypojí čidlo klepání?
    Výměna sacího potrubí. Určitě to podle mě pomůže, viz. jak se někteří rozplývají jak jim pomohla výměna vzduch. filtru, kdy vlastně ani nedochází ke změně průřezu sání.
    Jaké máte zkušenosti s laděným výfukem např. -Remus. Dělá se na 50 a 74 Kw s atestem, slibují nárust výkonu. Stojí cca 7000kč. Je to nerez.
    Příští týden se kolega objednává u Renocaru v Brně s feldou na chiptuning má to dělat s 50ky 63kw. Pak vám jeho zkušenosti napíši.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:58

To RV - sorry za nepresne vyjadreni - myslel jsem to tak, ze kdyz se Ti neco prihodi v zaruce ( cokoli )a ty budes mit jiny dil v motoru, tak se z tebou nebude nikdo bavit a zacalujes to. Ale selskym rozumem.... kdyz menis vacku, mas snad jina i data a nevim, do jake miry - a jak to zamaskovat. Jenom vim, ze u me to byla priorita, nebot jsem zaruku celkem potreboval.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:56

V techle vecech asi plati ze kazdy se poprve musi napalit sam, zadne dobre rady nepomuzou, jenze vetsine takto napalenach nikdy nedojde za byli napaleni a vlastne je vsecko v poradku.Moji lepsi polovicce taky nejmenovani odbornici nakecali zenejlepsi je mit normalni facko motor, hlavne vacku 280 a dva dvojite webery - razem je z toho 120 koni, jede to jak raketa a zere do deseti litu kdyz tomu slapes porad plny kotel. A ze to co ma - 1450 s velkou klikou, super vacka od Excelu s velkym zdvihem a facko karbec je na * a pritom to taky zere 9-10. Co na to rict... Existuji i zavistlivi odbornici kteri zavidi KN Kit, nakecaji ze je to jen nejaky univerzalni a uplne k nicemu (videli jste nekdy univerzalni KN kit ktery jde dan na Facko karbec??) a tak dal... ja se uz radsi snazim k jakym koliv upravam se nevyjadrovat, nerika co v aute mam a od koho a kolik to stalo.... nejlepsi je mit seriovku, napatlat si to cele barvickama a vsugerovat si ze to ma 100 koni, takovmy lidem kteri tohle dokazou strasne zavidim, protoze jsouasi cely zivot stastni a nikdy jim nic nechybi, nelepsi vlastnost s jakou se muze clovek narodit je neschopnost poznat vlastni blbost...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…