Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: 2 mispul
Smarty: No řeknu ti, že mi v práci (nejde samozřejmě o čipování ;-) ) nejenom přeprogramováváme paměti přímo v terénu, ale když je to potřeba tak dokonce technologické počítače (což je v podstatě taky ŘJ v autě) v terénu i emulujeme. Aby jsme totiž našli chybu a opravený SW pak mohli vypálit do spomínané paměti. A řeknu ti, že to vypálení do paměti není vůbec nic těžkýho na rozdíl od hledání chyb v SW. -
"-- skrytý --" 08.02.02 12:07
« Re: to RV and all
Tak už nějakou chvilku sleduju tuhle diskusi, a nestačím zírat! Je až k neuvěření, co všechno některé firmy dokážou prodat, a čemu spousta lidí uvěří. No já se snad vyprdnu na to svoje vrakoviště a půjdu taky dělat "čiptuning" Felicií a Fabií :))). No dobře, nepůjdu, nemám na to žaludek, ale hlavou nad tím budu kroutit ještě hodně dlouho... -
Tak jinak, ja mam ve Facku motor o obsahu 1490ccm, je tam napriklad klika z Feldy Kit Car 1500, vacka od Motor-Excelu za 7000 (to jen tak pro info), Ladao ma moc dobre udelany nejen motor ale i cele Rko, mel jsem tu cest se s nim osobne poznat, a RV ma Feldu 1,6 s upravou d Motor-Excelu, coz je pro me celkem pojem..... zaver si udelejte sami. Mimochodem, Fabia 1,4MPi ma skvelou klikovku, aby to k necemu bylo muselo by se z ni ubrat tak 50% materialu, tohle zadny chip nevyleci.... -
mispul:nevim jestli rozumim autum a jak moc, ale co se tyce pocitacu a podobnych veci tak tem rozumim dovolim si tvrdit docela hodne, jenze ja neresim fyzicke "programovani" ridici jednotky, to je samozrejme presne jak rikas, ale spis to z e nekdo si dovoli uvadet klamne parametry po prechipovani a prodavat to.... dyt ti za tech par sekund taky muze nahrat cokoliv neco.... o to jde, o nejaky pocit kvality a zaruky.... coz treba ja nikdy z transakce na parkovisti a pod. nebudu mit. No pravda jednou jsem mel, od nejakeho kluka jsem na inzerat v deset vecer koupil na parkovisti v Ostrave kola OZ Racing Supeturismo Corsa 7x15" za 11000 vsecky ctyri, jako nove... :o) -
No Jiří vidím, že tomu rozumíš a víš o tom více než já, tak už mé rady nečti a přecházej je s lehkým úsměvem na tváři. Ono je rozdíl malinko zvětšit kanály a vyleštit je a nebo ze seriové hlavy udělat hlavu pro závodní použití. CCa před 15 lety jsem to zkoušel u svého eRka a po dvou dnech práce jsem to vzdal a jenom jsem kanály slícoval a vyleštil a výsledek byl hned znát. -
« Re: Chiptuning, MPI 50kW
Klidny prispevek : vazne bez urazky - Jaky je pro tebe rozdil mezi slovem garaz a stodola za mestem? Na prvni pohled zrejmy, ale pro me je dulezitejsi, kdo se pohybuje kolem vozu a o cem mluvi a ne kde ma dilnu. Vidim, ze jsi jeste ranen z tve predchozi investice a jiste mas pravdu i duvod tento zpusob doladeni motoru hanit. To je celkem pochopitelne, ale az budeme mit stejnou vec od stejne firmy ( coz ted uz asi nebudem ), tak by to vypadalo zase jinak. Proto zustavam v klidu, ale samo peclive ctu kazdy prispevek. -
vici: Můžu tě uklidnit. Přeprogramování jedné EEPROMKY (případně EPROMKY) trvá pár sekund (podle velikosti paměti). A věř že vím o čem mluvím. To znamená, že když má v notebooku připravený hexáč (rozuměj přeložený soubor s příponou *.HEX určený pro zkopírování do chipu-paměti) tak je to možné provést v pohodě na parkovišti. Autům rozumíš určitě víc než já ,ale zkus pochopit, že když nebude dělat nějaké mechanické úpravy motoru tak přeprogramování paměti na parkovišti s notebookem v pohodě zvládne. Na to nepotřebuje fakticky žádnou dílnu. -
44 a 50kW hlava ma jiny tvar a velikost kanalu. A co se tyce probrouseni, z me zkusenosti - treba CMT delali nespocet hlav a neprobrousili ani jednu, slovy ani jednu. Hadam ze ani v ME takove problemy nikdy samozrejme nemeli. Jenze napriklad brouseni hlav atd muze byt pro nektere firmy opravdu velky problem a proto se radis neserou do niceho jineho nez do chipu, protoze SW nekomu beztak obtahnou a prodavaji jako vlastni. Tak se vazeni vydelavaji penize... otevrete oci, dyt zijeme prece v CESKE REPUBLICE! Mimochodem, denne beru tak pet HDD z pocitace,ale ani jeden nevyhazuju:o)) Nejde v dusledku o t co kdo dela, dnes muze delat kdo chce a co chce, ale jde o to pozanat jak to dela.. ksefty na parkovisti, opravdu super zaruka kvality... nechcete si koupit chip rovnou treba u Vietnamcu? -
« Re: Chiptuning, MPI 50kW
Emocionální příspěvek:Už je to tady-50 na 63 chipem na parkovišti.To bude teda bomba.Už se běžte ....Kde nosíte mozek,že tomuhle věříte????
Jinak Remus za 7000 Kč je nerez jenom uvnitř a plášť má z obyč plechu.Celonerez cca.9000 Kč.Nárust výkonu nečekejte,zlepší se jenom zvuk.
Sorry,ale už jsem se neudržel. -
To ladao : Ojebava ......hmmm, tak nevim, ze bych zacal pochybovat. Asi ne. Samozrejme ze toto je jeden ze zpusobu, jak to napraskovat, ale z povidani postarsich pratel pro me vyplymulo, ze kdyz zavodili ze Skodovkama - 130, tak nez vylestily hlavu tak, aby v sani kulicka neprosvitala, tak jich par podrousili a mohli jit koupit novou. Ale to jsou stari zavodnici a pro ty je to asi takova zalezitost, jako kdyz vezmes HDD z pocitace a vyhodis ho - kdyz jsi z branze.
Jinak dira v potrubi je uzsi po cele delce az k hlave. V hlave jsou diry na sani pro 50KW a bud ujisten, ze i na tom sani ze 44 KW verze se rozdil pouhym okem pozna.