Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to Mispul
HUF: Ale Jiri99 tady tvrdil, že mu čip nevyndávali ale přeprogramovali přímo v ŘJ. Proto se taky bavíme o tom, že mu to dělali na parkovišti někde v Prostějově, jestli se nemýlím. Takže pokud mají SW, který se dokáže s ŘJ bavit a přeprogramovat v ní paměť, tak je velmi pravděpodobné, že tento SW dokáže z této paměti SW i stáhnout a zaarchivovat. -
"-- skrytý --" 08.02.02 13:49
« Re: to RV and all
Neda mi aby som aj ja neprispel, vcera som si dal u jedneho znameho namontovat KN filter (otvoreny), otestoval som to (1,4,44kW), cakal som sportovajsi zvuk, ale ten zvuk bol dost brutalny ked som zoslapol viac plyn, skusil som aj akceleraciu v meste, Vmax na dialnici, na vykone ziadna ani subjektivna zmena a ten zvuk a rezonancie mi dost vadili. Tak som tam dnes dal ten povodny filter a je pokoj.
K tomu chipu a vymenou sacieho potrubia, ak zvacsim prierez sacieho potrubia ale nic neurobim so zmensenymi kanalikmi (oproti 50kW) vo vyfukovom trakte, tak mi to vobec nepomoze, to mi hovori moj zdravy rozum.
Inak, tomu seriovemu 44kW motoru namerali (bolo to v nejakom auto* casopise) 53kW na brzde a cimbu ak sa nemylim ponuka zvysenie na 53kW, tomu sa hovori dobra investicia :-)) Mozno to prida 1-2kW, ale to ti na bezpecne predbiehanie aj tak stacit nebude.
Ja sa uz stavam dost skepticky voci upravam slabych motorov bez turba. Treba si kupit silnejsi motor a nemusim potom cele dni spekulovat ako pridat par kW naviac. Nabuduce to uz urcite urobim :-))) -
« to Mispul
Je to tak. Čipy jsou skladem. Tuner nic nevymýšlí. Snad jen, jak zvýšit tržby :o)))
Vývoj je jedna věc a aplikace věc druhá.
Starý SW se nikam nepřehrává. Celý čip se odpájí a napájí se patice na čip nový (tzv. anticopy sokl). Ta zároveň slouží jako ochrana před zneužitím dat na nové EEPROM. Laděný SW je totiž kódovaný a po načtení nikomu nic neřekne. Jen ta patice ví, co a jak a nejak. Původní čip se uschová. -
Ten KDO to dělá v garáži bez čehokoli Ti připadá jako pravej odborník,kterej šahá na Tvoje auto v záruce? Jakmile přijde problém co udělá? Řekne to je dobrý,to se provozem srovná a tobě zůstanou rozporuplné pocity a oči pro pláč.Hlavně ,že se tolik bojíš o záruku,ale do jednotky se Ti může rýpat i nevzdělanec.Věřím,že se mu to třeba 100 krát povede,ale co když budeš ten sto první ? -
« Re: 2 mispul
Smarty: To taky nevím. Na druhé straně si nedovedu představit co navíc by ten "programátor" dokázal, kdyby byl obehnanej zdí a střechou - rozuměj v nějaké dílně. Pokud má dostatečně vyvinutej pocit odpovědnosti (a mnohdy i sebezáchovy), tak než začne mazat původní SW, tak si ho nejdřív zazálohuje (jestliže programuješ jednočipy, tak víš o čem mluvím). Pak teprve vypálí nový SW a když auto nepojede, tak to vrátí do původního stavu. A když to posere komlet a už se to auto nikdy nerozjede, tak je celkem jedno jestli se to stane na parkovišti nebo v dílně - výsledek je stejnej. A navíc si myslím (je to jen má doměnka), že ten "čipovatel" má SW pro jednotlivé motory připraveny (ve formě *.hex ,nebo *.bin jak kdosi správně podotknul) a dávno odladěny na jednom autě a pro další zákazníky jej napaluje jako na běžícím páse. To, že by SW upravoval pro každé jednotlivé vozidlo je nereálné už z toho důvodu, že práce mu prý trvá 2-3 hod. Na druhé straně je jasný, že úprava ŘJ v dílně působí důvěryhodněji než na parkovišti. ;-) -
« Re: to: jiri99
Milý Jiří já jsem nazval prásárnou to"že ti někdo přehodí v garáži sací potrubí a namluví,ti, že je to OK". Celou dobu se ti snažím namluvit, že slicování a upravení kanálů je o něčem jiném. Viděl jsi někdy sundané sací potrubí a hlavu a všimnul jsi si toho rozdílu mezi těsněním a hlavou. Tam jsou takové přechodové odpory při nasávání, že jejich pouhé slicování ti udělá s motorem více než čip a to nemluvím o vyleštění. Nebo ti ještě někdo v té garáži zabrušoval kanály(slicovával) na motoru, aniž by sundával hlavu ? To snad nemyslíš vážně. Myslím si, že hochu tady meleš páté přes deváté a snažíš se nám vnutit své vědomosti. Nechej toho a chytni se za nos. -
« to: jiri99
No Jiříku, když máš ty nejlepší a zaručené informace všeho druhu, tak co se s náma vůbec bavíš. Zajdi si za staršíma kamarádama a oni ti to rádi osvětlí ještě jednou, jaký je rozdíl mezi vyleštěním kanálů, kdy odebereš cca 1 mm a slicuješ je a jaký je rozdíl se zvětšením kanálů o 4 mm a více. -
to RV :byl jsi zvedav na to, jak nekomu preprogramuji data tzv. "na parkovisti" ale to, ze to jde i nekde jinde Ti tu napsali jini. Zapomel jsem akorat pridat odkaz to "ladao", ktery nazval programovani v "nejake" garazi prasarnou. Na to konto rikam, ze je mi jedno, kdyz to prehodi v garazi za mestem, ale neni mi jedno, KDO to dela. Taky jsem nikdy, ale nikdy zadny jiny tuning nehanil, jen stale opakuji ze je to individualni volba, kam az chces zajit. -
TO VICI: Pochopitelne, ze hlava je u 44 a 50 STEJNA !!! Mam to overene primo z vyroby a kdyby jsi to chtel jeste zpochybnit, rad Ti dam kontakt primo do motorarny, ale to by si zjistilo i male dite. Co se tyce lesteni sacich kanalku hlav - budiz jim to ke cti, kdyz maji 100% uspesnost. To je jenom dobre. Motor mam ale v zaruce a tak do nej nepolezu a ani nechci. -
« Re: 2 mispul
Smarty: No řeknu ti, že mi v práci (nejde samozřejmě o čipování ;-) ) nejenom přeprogramováváme paměti přímo v terénu, ale když je to potřeba tak dokonce technologické počítače (což je v podstatě taky ŘJ v autě) v terénu i emulujeme. Aby jsme totiž našli chybu a opravený SW pak mohli vypálit do spomínané paměti. A řeknu ti, že to vypálení do paměti není vůbec nic těžkýho na rozdíl od hledání chyb v SW.