Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:57

« Re: to RV

RV:kdyz mas 1,6ku, taky bys mel sprechtit Deutsch:o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

« Re: to RV and all

To bluedream:Máš naprostou pravdu,ale věř ,že 1,4/44kW pomůže dobrá vačka,chip a úprava hlavy.Něco to ale stojí.
  • « 00 Reagovat !

foto

« Re: to Mispul

HUF: Ale Jiri99 tady tvrdil, že mu čip nevyndávali ale přeprogramovali přímo v ŘJ. Proto se taky bavíme o tom, že mu to dělali na parkovišti někde v Prostějově, jestli se nemýlím. Takže pokud mají SW, který se dokáže s ŘJ bavit a přeprogramovat v ní paměť, tak je velmi pravděpodobné, že tento SW dokáže z této paměti SW i stáhnout a zaarchivovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:54

« Re: to RV

Danke,aber warum Deutsch ?Etwas fur Herr Kerscher ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.02  13:49

Neda mi aby som aj ja neprispel, vcera som si dal u jedneho znameho namontovat KN filter (otvoreny), otestoval som to (1,4,44kW), cakal som sportovajsi zvuk, ale ten zvuk bol dost brutalny ked som zoslapol viac plyn, skusil som aj akceleraciu v meste, Vmax na dialnici, na vykone ziadna ani subjektivna zmena a ten zvuk a rezonancie mi dost vadili. Tak som tam dnes dal ten povodny filter a je pokoj.

K tomu chipu a vymenou sacieho potrubia, ak zvacsim prierez sacieho potrubia ale nic neurobim so zmensenymi kanalikmi (oproti 50kW) vo vyfukovom trakte, tak mi to vobec nepomoze, to mi hovori moj zdravy rozum.

Inak, tomu seriovemu 44kW motoru namerali (bolo to v nejakom auto* casopise) 53kW na brzde a cimbu ak sa nemylim ponuka zvysenie na 53kW, tomu sa hovori dobra investicia :-)) Mozno to prida 1-2kW, ale to ti na bezpecne predbiehanie aj tak stacit nebude.

Ja sa uz stavam dost skepticky voci upravam slabych motorov bez turba. Treba si kupit silnejsi motor a nemusim potom cele dni spekulovat ako pridat par kW naviac. Nabuduce to uz urcite urobim :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:43

« to Ladao

Cau. Nevis, kde bych nasel rozumny clanek o licovani saciho potrubi, hlavne zpusobu opracovani atd. Kdyz jsem rozebral sani u Hondy, koukal jsem, ze steny potrubi jsou lestene a hladke, ale prechody jsou katastrofa.
    Ondras.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:41

« to Mispul

Je to tak. Čipy jsou skladem. Tuner nic nevymýšlí. Snad jen, jak zvýšit tržby :o)))

Vývoj je jedna věc a aplikace věc druhá.

Starý SW se nikam nepřehrává. Celý čip se odpájí a napájí se patice na čip nový (tzv. anticopy sokl). Ta zároveň slouží jako ochrana před zneužitím dat na nové EEPROM. Laděný SW je totiž kódovaný a po načtení nikomu nic neřekne. Jen ta patice ví, co a jak a nejak. Původní čip se uschová.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:35

« to RV

Du hast recht.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:25

Ten KDO to dělá v garáži bez čehokoli Ti připadá jako pravej odborník,kterej šahá na Tvoje auto v záruce? Jakmile přijde problém co udělá? Řekne to je dobrý,to se provozem srovná a tobě zůstanou rozporuplné pocity a oči pro pláč.Hlavně ,že se tolik bojíš o záruku,ale do jednotky se Ti může rýpat i nevzdělanec.Věřím,že se mu to třeba 100 krát povede,ale co když budeš ten sto první ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:24

« Re: 2 mispul

Smarty: To taky nevím. Na druhé straně si nedovedu představit co navíc by ten "programátor" dokázal, kdyby byl obehnanej zdí a střechou - rozuměj v nějaké dílně. Pokud má dostatečně vyvinutej pocit odpovědnosti (a mnohdy i sebezáchovy), tak než začne mazat původní SW, tak si ho nejdřív zazálohuje (jestliže programuješ jednočipy, tak víš o čem mluvím). Pak teprve vypálí nový SW a když auto nepojede, tak to vrátí do původního stavu. A když to posere komlet a už se to auto nikdy nerozjede, tak je celkem jedno jestli se to stane na parkovišti nebo v dílně - výsledek je stejnej. A navíc si myslím (je to jen má doměnka), že ten "čipovatel" má SW pro jednotlivé motory připraveny (ve formě *.hex ,nebo *.bin jak kdosi správně podotknul) a dávno odladěny na jednom autě a pro další zákazníky jej napaluje jako na běžícím páse. To, že by SW upravoval pro každé jednotlivé vozidlo je nereálné už z toho důvodu, že práce mu prý trvá 2-3 hod. Na druhé straně je jasný, že úprava ŘJ v dílně působí důvěryhodněji než na parkovišti. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:23

« Re: to: jiri99

Milý Jiří já jsem nazval prásárnou to"že ti někdo přehodí v garáži sací potrubí a namluví,ti, že je to OK". Celou dobu se ti snažím namluvit, že slicování a upravení kanálů je o něčem jiném. Viděl jsi někdy sundané sací potrubí a hlavu a všimnul jsi si toho rozdílu mezi těsněním a hlavou. Tam jsou takové přechodové odpory při nasávání, že jejich pouhé slicování ti udělá s motorem více než čip a to nemluvím o vyleštění. Nebo ti ještě někdo v té garáži zabrušoval kanály(slicovával) na motoru, aniž by sundával hlavu ? To snad nemyslíš vážně. Myslím si, že hochu tady meleš páté přes deváté a snažíš se nám vnutit své vědomosti. Nechej toho a chytni se za nos.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:14

« to: jiri99

No Jiříku, když máš ty nejlepší a zaručené informace všeho druhu, tak co se s náma vůbec bavíš. Zajdi si za staršíma kamarádama a oni ti to rádi osvětlí ještě jednou, jaký je rozdíl mezi vyleštěním kanálů, kdy odebereš cca 1 mm a slicuješ je a jaký je rozdíl se zvětšením kanálů o 4 mm a více.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:14

to RV :byl jsi zvedav na to, jak nekomu preprogramuji data tzv. "na parkovisti" ale to, ze to jde i nekde jinde Ti tu napsali jini. Zapomel jsem akorat pridat odkaz to "ladao", ktery nazval programovani v "nejake" garazi prasarnou. Na to konto rikam, ze je mi jedno, kdyz to prehodi v garazi za mestem, ale neni mi jedno, KDO to dela. Taky jsem nikdy, ale nikdy zadny jiny tuning nehanil, jen stale opakuji ze je to individualni volba, kam az chces zajit.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:03

No co se tyce hledani chyb v SW o tom vim dost svojeho (programuju uz par let :)
    No k tem ridicim jednotkam, vim ze to urcite jde, jenom si nejsem jistej jestli zrovna u seriovych aut typu felda, fabia atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:01

To jiri99:Zkus mi napsat,cos myslel tou stodolou,vážně by mně to zajímalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  12:56

TO VICI: Pochopitelne, ze hlava je u 44 a 50 STEJNA !!! Mam to overene primo z vyroby a kdyby jsi to chtel jeste zpochybnit, rad Ti dam kontakt primo do motorarny, ale to by si zjistilo i male dite. Co se tyce lesteni sacich kanalku hlav - budiz jim to ke cti, kdyz maji 100% uspesnost. To je jenom dobre. Motor mam ale v zaruce a tak do nej nepolezu a ani nechci.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  12:54

Nevím kolik stojí ŘJ na Fabii, ale na Feldu MPI 50Kw stojí kolem 28 tKč, takže to bude podobné, spíše něco +
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  12:48

Nevíte někdo kolik vlastně stojí nová ŘJ na 44 nebo 50kw fabku?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  12:32

Smarty: No řeknu ti, že mi v práci (nejde samozřejmě o čipování ;-) ) nejenom přeprogramováváme paměti přímo v terénu, ale když je to potřeba tak dokonce technologické počítače (což je v podstatě taky ŘJ v autě) v terénu i emulujeme. Aby jsme totiž našli chybu a opravený SW pak mohli vypálit do spomínané paměti. A řeknu ti, že to vypálení do paměti není vůbec nic těžkýho na rozdíl od hledání chyb v SW.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  12:12

« to waters

viz mail.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…