Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:49

« Re: add

Neni.. Jediny co je tady navic je ta Fabia GT. Jinak motory jsou stejne...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:48

Hmm tak to teda ja bych do feldy nesel ani omylem kvuli par kw. fuj kdyz jsem v ni ted asi po 3 letech sedel tak mi bylo... no divne... takova nicotna palubovecka, neseriditelnej volant, sedaky na prd no a tom podvozku ani nemluvim, to je nebe a dudy...
    Ne nerikam to proto ze Fabii mam ale spis ze jsem ted nedavno feldu ridil a fakt hruza.
    NO a uvidime co bude az prijde chip... jeste zkousim sehnat lepsi filtr do original plastovyho deklu co tam je...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:47

smarty u nás asi ne, jedině tak v Octávce, ale co v němčourech, tam se nevozí ? omrkni to tam. Jinak taková "Fabia RS" by stačila i motorem 1,8 T 110 Kw co ?? co ty na to ? jenže jestli to bude.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:42

Strávil jsem dost pracovního času na internetu, hledal jsem vše o chiptuningu. Jak bylo někde napsáno provádí se chiptuning dvěma způsoby - a to podle možností ŘJ.
    ad)1-připájením nového chipu do jednotky
    ad)2 - přeprogramováním datové části ŘJ (paměť Eprom). Právě tato druhá možnost se používá u fábek.Většina těch co nabízí chiptuning to dělá vyměnným způsobem, až na Cimbu.Ten nabízí přeprogramování jednotky v autě. To mě přivádí k myšlence že všechny upravené jednotky pocházejí od jednoho úpravce.(že by Cimbu?).Cenově se nabídky celkem neliší, cenový rozdíl je u 44kw kde se cena liší jestli se mění sací potrubí nebo ne.
    Článek o chiptuningu na této adrese [odkaz]
    už jsem ho jednou uváděl, tak si ho aspoň někteří přečtěte, celkem rozumně o možnostech chiptuningu pojednává.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:35

Problém je v tom,že 1.6 se ve fabii nedělá.Proto jsem já šel do Feldy i za cenu horšího podvozku.
    Troufám si tvrdit,že po tuningu mám lepší motor než Smarty,ale na Hufa samo nemám
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:32

« polomer

Jakej ma Fabka polomer otacky ?

2 Ladao: No jinak ver mi, ze pristi auto si vyberu opravdu podle motoru, kterej mi bude sedet, takze minimum bude TDI 74/81kw nebo 1.8T :)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:30

hmmm no jestli znas nejakej salon kterej nabizi 1.6ku pro Fabii tak mi dej vedet :-) Ja to rikam porad ze misto 1.4 16V to mela byt 1.6 16V to by bylo o necem jinem. hmm a btw ja si moc vybirat nemohl - za tu cenu co jsem to koupil
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:18

Tak si smarty příště kup 1,6 74Kw a budeš spokojený, potáhne ti od spodu a výkon bude stejný nebo i 55 Kw ti pojede odspodu a nebudeš ji muset tolik točit. Jójó to se mi to mluví co ?? po bitvě je každý generál. Ale každý by si měl napřed vyzkoušet a koupit motor, který mu sedí a nenechat si ho potom upravovat za stejný peníz jako má jiný motor, pokud tedy od tuningu nečeká výrazné zvýšení parametrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:12

Lobokův příspěvek je celkem rozumnej.Závěr pro mně je,že samotnej chip je na nic.Někdo to možná vidí jinak,ale každej jsme jinej.
    To Cimrman:Já nepsal o nespojených zákaznících Cimbu ale o těch co mají 1,4/44 kW a za malý peníze se chtějí vyrovnat 1.4/50 a putujou právě k Cimbu.Tvrdím,že 44 s čipem a sáním z 50 kW je určitě horší než fabrická 50 kW.To menší sání je na 44 proto,aby se zlepšil průběh krouťáku v nízkejch otáčkách a když ho vyhodíš o tuhle výhodu přijdeš.Pokud nezměníš průřez kanálu nebo zdvih sacího ventilu víc směsi tam prostě nenatlačíš.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  09:01

No vidis to je presne to co cekam od chipu do me 1.4 16V zadny zazraky ale odstraneni podelane "diry na plynu" a dej buh at to jde posadit MK trosku nize aby to dole nebylo tak mrtve, coz by mohlo snizit spotrebu ve meste. Tak uvidime co se stane... i kdyz zmizi tak dira na plynu tak budu rad
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  08:55

Taky souhlas. Když vyměníš u Fabky 44 Kw to sací potrubí a čipem to doladíš, tak posuneš ten spodek do vyšších otáček a motor se zdá jako by měl najednou fůru koní navíc a on se jenom o trochu více točí. Ale proč si tedy někdo koupí čtyřiačtyřícítku a nechá si ji přečípovat za ty samé peníze, jako by měl padesátku z prodejny a přitom nemá tu padesátku. Toť taky otázka do pranice.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.02  08:47

« add

LOBOK vystihl si to dost presne. Tak nejak to chapu i ja.
    to RV: nechci s autem zavodit, chci jen odstranit
    nektere nedostatky(nekdy i zamerne od vyrobce) v nastaveni RJ motoru a s tim pridat i nejaky ten
    drobny konik navic. U Fabie 1.4 jde zejmena o protazeni vykonove krivky do vyssich otacek.
    A to v tomto pripade cipem + sanim urcire jde.
    Mam vlastni zkusenost s Feldou 1.6 a tam mi pouhy
    cip toto dokazal. A byl od Cimbu.
    Mluvis o nespokojenych zakaznicich Cimbu.
    Prosim timto vsechny nespokojene zakazniky Cimbu
    aby nam sdelili sve zkusenosti. Velmi rad si poopravim vlastni subjektivni nazor postaveny pouze na jedne osobni zkusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  08:29

« Re: stale o tom samem

Názor na chiptuning - ne z MotorCafé, který jsem našel na internetu.
    chiptuning
    Zabývám se již cca 3 roky opravami aut a za tu dobu jsem již poznal že tak 90% zákazníků vůbec nemá ponětí jak vlastně motor pracuje - nemějme jim to za zlé nikdo neví všechno.Běžná situace je,že přijede mladý "střelec" třeba v BMW 2.5 polepeném samolepkami od nárazníku až po vejfuk a že by jako chtěl přidat pár koníků nejspíš čipem.Bavoračka má za sebou tak 250 - 300 tisíc km takže většinou to dopadne tak,že se mu snažím vysvětlit že dělat jakékoli úpravy na takovémhle motoru kterej spolkne 2 litry oleje na 1000 km je na h. na nic.
    Takže ve finále se dostanem k tomu že by to nejdřív chtělo generálku motoru a potom se teprv můžou vymejšlet blbůstky typu tuning.Tím ta debata většinou skončí ( tedy potom co mu udělám rozpočet).Pokud je motor auta OK tak se nechá samozřejmě dost věcí vylepšit včetně řídící jednotky.Mám zkušenosti s jednotkami na naše Škodovky
    kde lze za solidní peníz dostat z motoru nějakou tu kobylu navíc.I když tady nejde jen o koně.Čipy nemají zvedat výkon - mají optimalizovat spalovací proces regulací předstihu,doby vstřiku a mnoha dalších veličin které ve finále vedou ke změně v chodu motoru .Tím je vetšinou o trochu vyšší výkon a kroutící moment.Další věc je průběh kroutícího momentu - ten se dá čipem změnit tak že motor je subjektivně živější,jde lépe za plynem a vůbec se chová příjemněji.
    Můj závěr:
    Čipy ano ale nečekejte zázraky.Čip je pouze doplněk.Pokud chcete dostat z auta víc jak 10% výkonu navíc tak překopejte spalováky ,sací a výfukové potrubí,vačky,samozřejmě řídící jednotku a spoustu dalších věcí dle vašeho gusta.Teď si to všechno spočítejte a pokud vás to už teď nepoložilo tak radši zauvažujte nad tím jestli by nebylo lepší radši se podívat jestli ta raketa taky umí zabrzdit a jestli ty dráty co koukaj ze zadní pneumatiky je to pravý ořechový.....
    Mějte se.........
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  08:18

« Re: To Ladao

RV dík. Motor bude 1,6 Od CMT v březnu až se vrátí z England a pětikvalt tam samo je.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.02  08:10

« To Ladao

Vím,že to nepatří do tyhle rubirky,ale když tak se přesunem.Láďo už máš novej motor a od koho ?
    Nikde jsem na stránkách nenašel zmínku o tom ,že bys měl pětikvalt.Jinak klobouk dolů,je vidět,že máš zlatý český (nebo moravký ?)ručičky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  07:21

RV mrkni na www.tuning.cz/s110r/ v sekci Káry - Láďův Pepin
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  06:38

To Cimrman:Ten kdo jmenoval Motordesign jako solidní firmu jsem byl já.49 kW v.s.53 kW je rozdíl ne ?Grafy stejnejch motorů budou vypadat vždycky podobně.Rozdíl mezi Cimbu a Motordesignu je v tom,že zákazníci Cimbu se rekrutují z řad nespokojených majitelů 1.4/44 a myslí si ,že za malej peníz budou mít z motoru pro šetřivý důchodce závoďák.Motordesign žije přeevším ze stavby závodních motorů.
    To all: Napadla mě trochu jiná definice chiptuningu:Prostá změna seřízení.Jako když jste dřív hledali optimální otryskování karburátoru a hledali vhodný pružinky do rozdělovače,ale to vy asi moc ne(kromě tebe ladao a vici).
    To ladao:Máš někde na netu to svoje erko ? Rád bych se podíval.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.02  22:48

« to sedan

Co vůbec máš? Tipuju Fabii sedan, ale jaký motour? BTW, Tobě se sedan líbí nebo ho potřebuješ kvůli kufru? (odpověz pouze, pokud jsem tipnul správně, že ho máš) ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.02  21:47

« Re: Fabia Style

Já si tam dám 1.0 Junior ;)) A nárazníky nastříkám na černo a hodím si 13palcová kola ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.02  21:30

« Re: to sedan

Jak to tady tak všechno čtu, asi nemá dělat pouze chiptuning atmosférického motoru bez úpravy vačky a hlavy, co? Asi se na to vykašlu a raději ty prachy projedu v benzínu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…