Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: To: cimrman
Ale, že samozřejmě má sací potrubí vliv na výkon a proto se při tuningu upravuje. Tomu se taky někdy říká těžký tuning -úprava hlavy včetně všech kanálů, úpravy sacího potrubí,vačka ,čip. A pokud se nechceš bavit o emisích při tuningu tak nevím o čem se chceš bavit. Přece každá taková úprava(tuning) musí splňovat nějaký parametry aby jsi prošel emisemi a STK. Není žádný problém naprogramovat ŘJ aby se ti výkon zvedl tř. z 50 na 65 KW , ale co potom emise ? -
« Re: To: cimrman
Nikdo se tu nebavi o emisich ale o vlivu saciho
potrubi na vykon a toc. moment.
Jinak puvodni 44 kW pro Octavii splnoval EURO2
a 44 kw pro Fabii taktez i s tim uzsim potrubim,
nez mu dali 2 lambdasondy a upravili program
ridici jednotky a tak dosahli splneni EURO4.
Muzes mne opravit pokud se mylim. -
« To: cimrman
Přečti si svůj příspěvek 6923 a tu větu "že si nemyslíš,že sací potrubí u 44 Kw může mít zlepšující výsledek" a ono je to tak, že má zlepšující výsledek, protože s ním dosahuje předepsaných exhalačnch předpisů. A pokud se nemýlím tak motor, 1,4 44Kw byl původně vyvinut pro Octavii a z něj potom udělali motor 50 Kw. Takže je to obráceně a museli udělat změny aby dosáhli splnění předpisů aniž by jenom přidali benzín a tím zvýšili výkon. -
« Re: add
To smarty:Ale jo,taky se starám o kraviny,ale pokud to bylo v záruce,přehrál jsem to servis(stejně jsem to musel opravit sám).Taky máš takovej ten pocit,že koupí novýho auta jsi pro dobro věci udělal maximum.Ojetina je takový riziko jako dráždit hada bosou nohou. -
no ja to rikam taky, ale kamos ji koupil za 160, opravil brzdy a ABS takze cca dohromady 200 a jezdi... a nerikej ze na felde se nestaras o malickosti... vidis tady z konference ze i na nove fabce se porad neco resi, praskani palubovky, serva, me ted odesla i leva rozperka stabilizatoru atd. atd.... -
« Re: to RV
cimrmane,cimrmane, pokud chceš snížit výkon u stříkačky u stejného objemu, tak nestačí jenom prostě ubrat benzínm, musíš udělat i jiné zásahy do motoru aby se ti vyrovnal poměr vzduchu a benzínu a motor ti tak plnil i exhalační předpisy.Moc se nepouštěj do debat o věcech kterým moc nerozumíš a víš je jen z doslechu. -
To Lobok :Tak ten článek psal Sprasmotor.Zase jedna taková firma..Pokud ho budu posuzovat nezaujatým okem tak až na to,že si myslím,že BMM má čidlo klepání a propálenej píst po chiptuningu bych teda rád viděl tak jedinej přínos jsou ty obrázky map,ale kdo ty mapy tvoří o tom se nic nepojednává.Oni to teda nejsou.
To Smarty :Věc názoru.Na volant a sedačky se můžu vy..Podvozku pomůžou HP-čka.Pro mně je důležitej ten motor a u Fabie jsem si nevybral.Felda má tuctovej vzhled,ale o nějaký machrování mi nejde. -
« to RV
Pokud vim, tak i z krivek vykonu a toc. momentu
udavanych primo vyrobcem je zrejme, ze prubeh
toc. momentu u obou verzi 1.4 MPI je do 3500 ot.
temer shodny ba naopak u 50 kw verze je o fous
lepsi. Nemyslim si ze uzsi saci potrubi u 44kW
verze ma mit zlepsujici efekt. Spis naopak.
Nemeli jeste hotovou verzi 1.0, tak potrebovali cenove dostupnejsi 1.4 variantu. Zlevnit stavajici 50 kW verzi o 15 000,- ze zrejmych
duvodu nemohli, tak ji uskrtili na 44 Kw a zlevnili. Viz velmi male rozdily mezi obema motory. Tot vse.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

vyjadreni ostatnich, zejmena nekoho s vlastnimi
praktickymi zkusenostmi.
Ty se uz jenom soustredis na to, abys mne presvedci, ze ja jsem blbej a nemam pravdu a ty ze si genialni a mas ji vzdy. O to tady ale nikdo
nestoji.
Jestli mas spolehlive a presne informace ze Skodovky, zkus obsahleji vse vysvetlit i nam
"laikum". Pokud ne, tak se radeji bavme o necem jinem.