Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  12:13

« Re: To: cimrman

Ja o voze ty o koze. Dale s tebou nehodlam debatovat, nikam to nevede. Radeji bych uvital
    vyjadreni ostatnich, zejmena nekoho s vlastnimi
    praktickymi zkusenostmi.
    Ty se uz jenom soustredis na to, abys mne presvedci, ze ja jsem blbej a nemam pravdu a ty ze si genialni a mas ji vzdy. O to tady ale nikdo
    nestoji.
    Jestli mas spolehlive a presne informace ze Skodovky, zkus obsahleji vse vysvetlit i nam
    "laikum". Pokud ne, tak se radeji bavme o necem jinem.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  12:02

Ale, že samozřejmě má sací potrubí vliv na výkon a proto se při tuningu upravuje. Tomu se taky někdy říká těžký tuning -úprava hlavy včetně všech kanálů, úpravy sacího potrubí,vačka ,čip. A pokud se nechceš bavit o emisích při tuningu tak nevím o čem se chceš bavit. Přece každá taková úprava(tuning) musí splňovat nějaký parametry aby jsi prošel emisemi a STK. Není žádný problém naprogramovat ŘJ aby se ti výkon zvedl tř. z 50 na 65 KW , ale co potom emise ?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  12:02

o 2 lambda sondach, uprave ECU a dvojtym katu jsem slysel v zavislosti na moji 1.4 16V kde je ta prodleva na plynu prave kvuli emisim...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:52

Nikdo se tu nebavi o emisich ale o vlivu saciho
    potrubi na vykon a toc. moment.
    Jinak puvodni 44 kW pro Octavii splnoval EURO2
    a 44 kw pro Fabii taktez i s tim uzsim potrubim,
    nez mu dali 2 lambdasondy a upravili program
    ridici jednotky a tak dosahli splneni EURO4.
    Muzes mne opravit pokud se mylim.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:48

« Re: add

Jo,vždyť risk je zisk,ale jsem prostě srab.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:29

« To: cimrman

Přečti si svůj příspěvek 6923 a tu větu "že si nemyslíš,že sací potrubí u 44 Kw může mít zlepšující výsledek" a ono je to tak, že má zlepšující výsledek, protože s ním dosahuje předepsaných exhalačnch předpisů. A pokud se nemýlím tak motor, 1,4 44Kw byl původně vyvinut pro Octavii a z něj potom udělali motor 50 Kw. Takže je to obráceně a museli udělat změny aby dosáhli splnění předpisů aniž by jenom přidali benzín a tím zvýšili výkon.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:28

No ja jsem Fabku taky koupil jetou a ta cena dolu za to to riziko stalo...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:25

To smarty:Ale jo,taky se starám o kraviny,ale pokud to bylo v záruce,přehrál jsem to servis(stejně jsem to musel opravit sám).Taky máš takovej ten pocit,že koupí novýho auta jsi pro dobro věci udělal maximum.Ojetina je takový riziko jako dráždit hada bosou nohou.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:22

mkral:"ked presadnes do fabie z ineho auta, tiez to vyzera ako hracka"

z akeho auta ? v triede malych aut (Punto, Yaris, Clio..) palubovka fabie vyzera asi najmenej hrackarsky...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:17

no ja to rikam taky, ale kamos ji koupil za 160, opravil brzdy a ABS takze cca dohromady 200 a jezdi... a nerikej ze na felde se nestaras o malickosti... vidis tady z konference ze i na nove fabce se porad neco resi, praskani palubovky, serva, me ted odesla i leva rozperka stabilizatoru atd. atd....
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:16

To Smarty:Calibra za 200t.Kč-ojetina,děkuji nechci.Starat se o tisíc malichernej problémů,který nakonec umořej i osla.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  11:09

ok tak to zalezi na vkusu, kazdopadne ja nerikam ze Fabia je nejlepsi auto, to vubec ne, jenom srovnavam feldu a fabku
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  10:56

« Re: to RV

Nic takoveho jsem taky nenapsal.
    Tak nevim na co narazis. Kdyz si tak chytrej
    vyjadri se presneji. Ostatne muzes nam to tu vsem
    obsirneji vysvetlit. Budeme jedine radi.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  10:50

cimrmane,cimrmane, pokud chceš snížit výkon u stříkačky u stejného objemu, tak nestačí jenom prostě ubrat benzínm, musíš udělat i jiné zásahy do motoru aby se ti vyrovnal poměr vzduchu a benzínu a motor ti tak plnil i exhalační předpisy.Moc se nepouštěj do debat o věcech kterým moc nerozumíš a víš je jen z doslechu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  10:45

Cokoli jinýho jsou náklady navíc.Nezapomeň narozdíl paliv.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.02  10:44

to smarty: pises o palubke z felicie ,,takova nicotna palubovecka''akoby vo fabii bola nejaka extra palubovka ;) ked presadnes do fabie z ineho auta, tiez to vyzera ako hracka ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  10:44

hmm pro me byla dulezita vybava, vzhled a k tomu nejakej slusnej motor za DOBROU cenu. coz se mi tak nejak skloubilo. Kdyby mi slo o motor, nekoupim Feldu v 1.6 ale treba Calibru 2.0T 6ti kvalt investice cca 200litru
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  10:37

To Lobok :Tak ten článek psal Sprasmotor.Zase jedna taková firma..Pokud ho budu posuzovat nezaujatým okem tak až na to,že si myslím,že BMM má čidlo klepání a propálenej píst po chiptuningu bych teda rád viděl tak jedinej přínos jsou ty obrázky map,ale kdo ty mapy tvoří o tom se nic nepojednává.Oni to teda nejsou.
    To Smarty :Věc názoru.Na volant a sedačky se můžu vy..Podvozku pomůžou HP-čka.Pro mně je důležitej ten motor a u Fabie jsem si nevybral.Felda má tuctovej vzhled,ale o nějaký machrování mi nejde.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.02  10:04

« to RV

Pokud vim, tak i z krivek vykonu a toc. momentu
    udavanych primo vyrobcem je zrejme, ze prubeh
    toc. momentu u obou verzi 1.4 MPI je do 3500 ot.
    temer shodny ba naopak u 50 kw verze je o fous
    lepsi. Nemyslim si ze uzsi saci potrubi u 44kW
    verze ma mit zlepsujici efekt. Spis naopak.
    Nemeli jeste hotovou verzi 1.0, tak potrebovali cenove dostupnejsi 1.4 variantu. Zlevnit stavajici 50 kW verzi o 15 000,- ze zrejmych
    duvodu nemohli, tak ji uskrtili na 44 Kw a zlevnili. Viz velmi male rozdily mezi obema motory. Tot vse.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.02  10:04

« Re: Fabia Style

ja by som miesto rezervy tiez bral radsej sprej a vacsi kufor.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…