Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to ladao
Hufe zeptej se někoho, kdo tomu rozumí. Já to asi nejsem. Ale to je jedno... Je snad jedno v kolika RPM (ot/min)to má těch 100 Kw, je důležité jak se to tam dostalo a to jsem popsal a za tím si stojím. A jak se dostalo přes 220 Kw do Octavie WRC jenom zvýšením objemu z 1,8 na 2,0 Hufe ?? -
« Re: to Lobok
To:HUF
Je. ale sám máš chiptuning, a tedy víš že to funguje. My se tady bavíme o fábkách, ale oni se vesele chipují i jiné auta - nabídka je snad na všechny typy.
44 versus 50kw. Když jsem se rozhodoval,tak ve všech testech i zahraničních (Autobild) byla padesátka "letargická, líná s velkou spotřebou. Na rozdíl od ní všady chválili tu 44. Tak ji také mám. Co u ní považuji za nevýhodu a co bych chtěl odstranit je opožděná reakce na plyn.Proto také uvažuji o chipu.
Jinak máš pravdu je to plodný den. -
« to all MPI man
Že Vás to pořád baví, mlet pořád totéž o tuningu 1.4 MPI. Jo po vyleštění, zbroušení a spasování bůhvíčeho a výměně vačky to bude mít cca o 10kW a 20NM víc. Taky nestálý volnoběh v zimě a ostrou špičku bez jakékoliv síly od volnoběhu.
Mně příjde tuning na 1,4 MPI jako vyhozené prachy. Navíc, až potkají mé "1.4 MPI", tak jim budou všechny úpravy k * ;o)
Kdo kupuje 1.4 MPI, nechť zapomene na rychlou jízdu. Od toho je tu TDI a 2.0MPI (a snad 1.4 16V). -
« Re: To: cimrman
Jestli se Tě dotýká slovo * a *,tak se omlouvám.Dámy tady nejsou,tak jsem myslel....
Cimrmane já jsem nějak ztratil souvislost o čem chceš vlastně přesvědčit.Já nejsem odborník a v zásadě jsem postupoval jako Ty.Tzn. sháněl informace,reference atd. a došel jsem k možná primitivnímu závěru,že ten kdo staví závodní motory a neslibuje modrý z nebe tak má trochu víc znalostí a zkušeností než ten,kterej jenom kopíruje čipy do nekonečna.Zkus opravdu někam zavolat,pobavit se a udělat si nějakej rozumnej závěr.Od nás na auto.cz nechtěj zaručený a naprosto přesný informace.Všichni tady jsem ovlivněni svým více či méně úspěšným tuningem.Tolik k výkřikům do tmy.Je škoda,že tady není nikdo co si ztěžuje,možná bys pak změnil názor.
To Lobok: Kdo je to my ?Ke který firmě patříš,nestyď se a pochlub se. -
"-- skrytý --" 11.02.02 13:59
« 44 vs. 50kW
Uz tu ta otazka bola, preco platit 13tCZK za upravu (s neistym vysledkom) 44kW verzie a radsej si nekupit rovno 50kW verziu za 15tCZK. V skodovke sa urcite dost venovali optimalizacii jednotlivych komponentov a tak to urcite nie vec pre ludi ktori do toho nevidia. Ak uprava, musi to upravovat skutocny odbornik a ja by som doveroval asi len tomu, kto stavia aj motory, nie len flashuje EEPROM-ky s datami, ktore ziskal od kamarata na diskete... -
Zajímala by mě na chiptuningu jedna věc. Jen se podívejte (vyhledat chiptuning)kolik firem a dalších lidí nabízí chiptuning a to nejen u nás v Česku. Myslíte, že jsou to všichni podvodníci, kteří za zrovna ne laciný peníz nabízí služby, které nefungují?
Opět jsem našel na internetu:
Nejčastěji kladné otázky z oblasti chiptuningu
Jaký vliv má chiptunig na spotřebu paliva?
Při stejném stylu jízdy jako před tuningem se spotřeba paliva nezvýší, naopak u většiny automobilů se ještě sníží o cca 2 - 3%, dokonce u vozidel s turbodmychadly o ještě vyšší hodnoty. Samozřejmě v režimu jízdy, kdy využíváte zvýšený výkon motoru je spotřeba vyšší, protože platí vyšší výkon = více paliva.
Jak rozlišit kvalitní chiptuning od amatérského?
V době, kdy se každý vyhlašuje za odborníka je velice těžké určit kdo jím skutečně je a kdo ne. Podle nás není důležité v jakých luxusních prostorách to děláte, ale je důležité k jakým úpravám na řídicí jednotce dochází a jakého hodnoty jsou do řídicí jednotky dávané. Co se týká slibovaných parametrů, nepřikládejte jim velký význam, protože slíbit se dá cokoliv :-) Rozhodující je subjektivní pocit, či profesionální test motoru na motorové brzdě. Zde jsou určité zásady, jak oddělit zrno od plev:
Zjistěte si jakým způsobem firma upravuje řídicí jednotky a jaké vozidla upravuje. Většina firem totiž upravuje jen některé řídicí programy a co je hlavní, řeší to výměnným způsobem. Je třeba si ovšem uvědomit, že i řídicí jednotky motorů procházejí určitým vývojem (jen Škoda Felicia 1,6 má minimálně 3 verze) a proto není vždy vhodné zaměňovat řídicí programy. Správně by se měl modifikovat ten řídicí program, který je ve vozidle. To Vám ale udělají jen ve firmách, kde mají zakoupený ne zrovna laciný program. Firmy, které mají zakoupený tento program umí z pravidla modifikovat 99% vozidel s řídicí jednotkou.
Rozhodnete-li se upravit Vaše auto výměnou řídicí jednotky, požádejte prodejce, aby Vám ukázal jak vypadá upravená řídicí jednotka. Podívejte se hlavně na připájení nového chipu (i při nejlepší práci je to trochu viditelné). Řídicí jednotky, kde jsou chipy připájení škaredě nebo dokonce je chip zalitý černou neidentifikovatelnou hmotou, nedoporučujeme kupovat. Většinou je pod touto hmotou zakrytá škaredá práce.
Zjistěte, zda firma umožňuje v případě Vaší nespokojenosti návrat do původní stavu. Většina firem, které pracují výměnným způsobem, má s tímto problém a většinou Vám vrátí "nějakou" jinou řídicí jednotku. Každý řídicí program má své checksum - kontrolní součet řídicího programu. Změnou řídicího programu se změní i checksum. Pokud jsou v sériově vyráběním autě Škoda Felicia 1,6 - 3 různé programy, jsou tam i 3 různé checksum. Žádejte, aby Vám prodávající ukázal či checksum řídicí jednotky, kterou Vám vrací je shodný s původní hodnotou. Samozřejmě, že tunovaný chip nemá shodné checksum. Podle nás by měl chip být uložený v pouzdře, které umožňuje rychlou výměnu řídicího chipu za jiný či původní.
Zjistěte, zda-li je možná změna nebo úprava řídicího programu. Firma, která vám v tomto neumí vyhovět, většinou jednotky neupravuje, jen s nimi obchoduje.
-
Uz jsem to tu nekde psal. Ty motory se lisi
sacim potrubim, vyfukovym potrubim, vackou
a samozrejme nastavenim ridici jednotky.
O tom se preci vubec s nikym nepru.
Nevim co vas bere agresivita.
Chci jen dosahnout toho, aby ten, kdo se tvari
chytre dokazal podrobne vec objasnit ostatnim
a obhajit tak svuj nazor. Zatim tu vsichni
"chytri" trousi kuse vykriky do tmy.
Temi mne vsak zatim nepresvedcili.

Motor: 50 kW MPI, na ježdění ve městech ujde, na dálnice je to horší. Chtěl jsem 55 kW 16V, ale raději jsem těch 30 tisíc na rozdílu vrazil do klimy.