Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  09:18

« Re: add

no nekterym odbornikum se pry povedlo i to....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  09:13

Však už jsem se snažit opravit.Ale ten propálenej píst u škodováckýho motoru s kompresí 9:1 ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  08:45

« to ladao

Mám dojem, že jsi trochu mimo. Zklouzáváš úplně mimo původní diskuzi a meleš o věcech, které nebyly jejím předmětem. ALS znám a chápu, nemusíš se snažit. Navíc, ano, dílčím způsobem přispívá ke zvýšení výkonu. V pásmu nejnižších otáček spolu s rychlejší reakcí na plyn. P je tudíž níž a dřív.

Tvůj nápad namontovat to na TDI je tak stupidní, že ani nemá smysl Ti to vyvracet ;o)

BTW, místo psaní kravin mimo téma bys konečně mohl popsat tu 1.4 100kW (pro Tebe Kw) ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  08:29

RV: Ve Facku/Felde BMM nema cidlo klepani a je to oproti MPi celkem primitivni system. Pist propaleni pri ciptuningu neni az takovy zazrak, kdyz to nekdo neumi nobo zkousi, muze se stat i to, staci chuda smes a poradne na to slapat...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  07:33

« Re: to all

Tak tak RV, já jsem jenom obecně posal to OHC či OHV, jak spívá MLádek. Ten rozvod OHC néní výkřik poslední doby, ale byl už znám ve dvacátých létech minulého století, ale používal se jen u závodních motorů a později u sportovních motorů a s vývojem doby, kdy pokročila výrazně technologie opracování se zabydlel seriově.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.02  07:27

« To >Huf

Hufe nezkoušej mě ze základů tuningu motorů, myslím si, že o tom vím o trochu více než ty. Svůj nynější motor jsem si ze 75% dělal já sám. Včera už jsem to nemohl popsat, jelikož jsem musel odjet. A to ALS je tuning ? Já si myslel, že to má úplně jiné poslání, než zvýšení výkonu. Ale nechej si ho do svý Fabky namontovat,při tvém způsobu jízdy by se ti hodilo, nebo ne ? Můžeš si tam i přidat vstřikování vody.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  07:25

Co se týče rozvodů tak bych ještě doplnil,že pokud má OHC hrníčkový zdvihátko a nemá automatický vymezování ventilů tak se pěkně hnusně seřizuje ventilová vůle.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  07:19

Trochu bych Diamanta doplnil a poopravil. U rozvodu OHV je vačkový hřídel vždycky v bloku motoru a je jedno jestli dole pod válci nebo nahoře těsně pod hlavou. Ventil se otvírá od vačkového hřídele přes nadzvedák, tyčku a vahadlo.Přičemž nadzvedák i tyčky mohu být přímo v hlavě. U rozvodu OHC a DOHC(Double OHC neboli po staru 2xOHC) je vačkový hřídel přímo v hlavě a otevírá ventil buď přes vahadlo nebo přímo přes hrníčkové zdvihátko. DOHC může pohánět i dva ventily na válec, ale většinou 3,4,5 ventilů. To samé, ale dokáže ten OHC, ale je to složitější.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.02  06:33

« Omluva

Trochu jsem to asi přehnal,takže se Ti Cimrmane tímto omlouvám.Jsem už takovej.Jinak jsem vás včera uvedl v omyl,BMM má čidlo klepání.Zkuste teda kontaktovat různý firmy a napište jak se vám kdo jeví.Takhle se tady bavíme o firmách u kterejch si většina prohlídla WWW stránky a dělá předčasný závěry.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.02.02  22:09

Mám dojem, že ak to má v názve 16V, tak to rozhodne odspodku príliš dobré nebude. Moderné motory sú stavané na vysoké otáčky. A to pre mňa nie je - fuj! Ešte stále som sklamaný z 1,4/74. Taký turbo motor, to je paráda. Mám však strach, či by sa zmestil do Fabie. Má 5 ventilovú hlavu a tá potrebuje viac miesta, nie? Pod krátkou kapotou by ho asi nešlo nejako výrazne nakloniť, aby tam vliezol. A napokon asi sa s ním ani nepočítalo. Veď u väčšej Octavie je vrcholom ponuky. Nové Polo nemá ani 2,0.

cirman> Presne tak. 1,0 ešte nebol, tak tam šupli motor, ktorý bol hotový a v Octavii aj otestovaný (zrejme pre Fabiu). Teraz zrejme vypadne a bude nahradený trojvalcom 1,2/40 kW. To by tá ponuka motorov vyzerala aspoň trochu vyváženejšie (37, 40, 50, 55, 74, 85 kW u benzínu), hoci taká 1,6-ka by sa hodila ako soľ!

ladao> To máš pravdu. Na zníženie výkonu a aj spotreby pri malom zaťažení ubrať benzín nestačí. Obyčajne je na to potrebné spätné vedenie výfukových plynov alebo ešte lepšie priame vstrekovanie (vrstvená zmes).

sedan> Myslím, že si zvolil rozumne. Aj ja som pred časom (ehm, 4 roky) riešil podobnú dilemu. Zvolil som Feliciu Combi len s 50 kW ale mám airbag, ABS a kopec ďalšej výbavy. Ale aj mne sa páči najviac krátka Fabia :o)

U každého rozvodu sú ventily ovládané vahadlami (niečo ako hojdačka na pieskovisku) a je to všetko umiestnené v hlave valcov. U rozvodu OHC je na druhej strane vahadla vačková hriadeľ, u OHV je vačková hriadeľ dole (t.j. pod valcami) a medzi vačkou a vahadlom sú ešte rozvodové tyčky. Toť vsjo! No a to DOHC je v podstate to isté ako OHC, len je tam viac ventilov na jeden valec (4 alebo 5) a preto sú tam dve vačkové hriadele.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  20:44

« Re: Re:

Aby se toho HUF nechyt, ne 5.0 dcl/m, ale prumer 5.0 l/100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  20:42

« Re:

Tak ten primitivni motor OHV (po uprave, kterou jsem tu nekdy davno popisoval) me dovezl za 5.0 z Ziliny do Popradu. Jinak OHV pouziva jedna znacka pro svuj sportovni model, ktery? patrejte, ATX a HUF to urcite vedi. Jinak, memu znamemu chipnute TDI odeslo po 100.000 km. Hufe na jak dlouho mas tu zaruku. Nebo je HUF a ATX jeden a ten samy (no to mne jen tak napadlo, neberte to vazne). Vzdar tuningu
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  17:11

« Bez nadpisu

to cimrman : posilej mi to na :tomas.mk@seznam.cz tam ti dam muj soukromy email.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  16:55

ten e-mail byl samozrejme na jiri99
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  16:54

Prosim sdel mi svuj e-mail, pokud ti to ovsem
    nevadi. Rad bych s tebou dal rec a nechci s tim zatezovat ostatni.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  16:49

BTW MIchale ci ostatni odbornici. Muzete me nekdo poucit co vlastne znamenaji presne ty rozvody OHV a DOHC atd. atd. ? (dik rad se poucim)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  16:43

to Mispul : proc se RV navazi do Cimrmana ? On sam se spalil a tim padem haze vsechny do jednoho pytle. Ano jsi zaujaty ! Dival bych se na celou vec jinak, kdyby neslo o skodovku a o jeji motory, o jejichz rezervach se tu jiz napsalo dost a dost. Uz to nebudu pitvat, jen dve veci. Az tu bude nekdo mit CIMBU, bude ho hanit a bude mit i mereni z brzdy pred a po, bude to mit pro mne vetsi vahu nez puste teoretizovani.
    to CIMRMAN : Je to proste, ja jsem taky spokojen ..... a ver, ze az budu mit duvod ten chiptuning zdrbat, udelam to bez jakehokoli ohledu, ale zaim ho nemam. Jako nejrozumnejsi se mi zatim zdal prispevek od VICI ( 6887 ). Takhle bych to alespon udelal ja.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.02  16:29

« 1.4 MPI/44kW na brzde

Ak nezabudnem a najdem doma ten casopis, tak zajtra oskenujem graf, kde merali seriovy 44kW (EURO2) a dam sem linku...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  16:14

« Re: to sedan

to Huf: Přilepený kufr vypadá z několika pohledů docela dobře, z jiných zase nic moc. Ale je tam víc místa a o to mi jde především. I když mám ještě Formana, kterýmu jdou skoro oddělat celý sedadla, ale tím se už nedá skoro jezdit, protože pohodlí oproti Fabce=nula. A klima je klima, to se hodí vždycky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  15:49

RV: Proč se do Cimrmana navážíš? Někomu se může zdát těch 3,5PS + konec prodlevy plynu za 10.000,- celkem dobrej obchod. Uznávám, že někomu ne. Ale nechápu ty ironický poznámky. Zřejmě je pro tebe nejpřínosnější diskuze s tím, kdo má na věc stejný názor. Asi ti to stačí ke štěstí. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…