Škoda Fabia
« to diamant
Prostě 2.0MPI je dietní motor, který netáhne ani od spodu, ani ve špičce. Třeba náš bývalý 2.0 v Laguně (83kW) jel líp. 2.0MPI je v současnosti asi nejhorší 2.0 motor, který znám. Asi jako 1.8 20V s tím rozdílem, že ten aspoň zabral u maxima. Zajímavé by bylo čipnout ho, protože ATX čip má Zvýšení MK z 170 na 195NM. (+5kW je prkotina). Jenže zatím nikdo to ještě nezkusil... -
Diamant 12.02.02 11:26
« Fabia 2,0
Asi som tvoj príspevok prehliadol. Nemôžeš mi ten popis Fabie 2,0 poslať na mail diamant@ke.telecom.sk prípadne tam ešte napísať čo najviac tvojich pocitov? Zdá sa, že sme dve úplne rozdielne nátury, lebo ja z duše nemám rád dízláky a som rád, že moje trojročné spolužitie s 81 kW TDI v Golfe sa už skončilo (až na výnimky). -
« to diamant
Asi jsi nečetl můj komentáž k Fabii 2.0. Já v ní asi před 2 týdny jezdil. Je to dost líné auto. Neudělal jsem chybu, že jsem vzal TDI a čipl. Dost rozdíl. Fabii 2.0 bych rozhodně koupil v kombíku, odečetl DPH a osadil Turbem Garett (celý kit včetně IC a blbostí kolem od Kerschera) a obdržel 190PS a 305NM. Poté by to auto švihalo. Lepší než RS. -
Diamant 12.02.02 11:19
« Re: To Diamant
Som si istý, že OHV má hydraulické vymedzovanie vôle ventilov. Toto je úryvok z jedného článku, ktorý som mal práve poruke: "Prvý z benzínových motorov, 1.4 MPI vychádza z osvedčenej konštrukcie celohliníkových motorov Škoda, a vďaka tomu je jedným z najľahších vo svojej objemovej triede. Má trikrát uložený kľukový hriadeľ s veľmi nízkymi hodnotami mechanického odporu a spoľahlivý ventilový rozvod OHV doplnený hydraulickým nastavovaním ventilovej vôle". Knižku o Fabii mám doma. -
« to luf
Pro provoz na našich komunikacích se mi volnoběh 3.500 jeví jako nevhodný. Sám vím, co dělá kámošovo Clio při startech v -15. Vyskočí na 3.000 a řve jako pominuté. Tvé Clio to jistě nedělá :o))), ale i tak myslím, že je to zbytečné. Mně to v -20 naskočí a valí svých 900. -
Diamant 12.02.02 11:15
« To je rozdiel
Mrknite na [odkaz] /Ar.asp?ARI=1104&CAI=2118 a tam je celkom pekne popísaný rozdiel medzi nízkootáčkovou 8V Fabiou 2,0 a vysokootáčkovým Yarisom. Proste sa nedá povedať, že to alebo to auto je lepšie. Daá sa povedať len toľko, že napríklad mne by lepšie pasovala Fabia, pretože to, čo autor popisoval u neja ako nevýhody sú v mojich očiach naopak výhodami (mäkšie perovanie, ťažké sprevodovanie ...) -
« Re: to skodmann
luf - naprostý souhlas, s Hufovými názory tady nesouhlasí více lidí, jde jenom o to s kým se srazí a začne debatovat. Konkrétně můj motor má volnoběh 1300 do 3000 motor koktá a začne jet až po 4 000 Pokud to auto mám na svezení a ne na běžné ježdění tak mi to vůbec nevadí. -
« Re: to skodmann
ladao - takym ludom ako Huf niektore veci proste nevysvetlis, lebo ich nazor je vzdy jediny spravny.
huf - preco by tie motory nemali mat volnobeh, aj 3500ot je predsa volnobeh. Motorky maju volnobeh bezne nad 2000. BTW pozri si [odkaz] tuning/mmv/mmv011.jpg, ten kusok strechy s pasikmi je Skoda 120 upravena na zavody do vrchu, na vsetky zavody a tuning zrazy chodi po svojich. Tak netvrd, ze taketo auto je nepouzitelne do beznej premavky :-)